CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Malaysia Antara 40 Negara Bakal Dihalang Masuk Ke USA - Donald Trump

11-11-2016 10:54 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 15550| Komen: 129

Description: Rakyat Malaysia bakal berkemungkinan dilarang masuk ke Amerika Syarikat susulan negara ini dianggap sebagai negara yang mempunyai sejarah pengganas.

Rakyat Malaysia bakal berkemungkinan dilarang masuk ke Amerika Syarikat susulan negara ini dianggap sebagai negara yang mempunyai sejarah pengganas. 


Astro Awani melaporkan, kenyataan tersebut disuarakan oleh presiden Amerika Syarikat yang baru terpilih itu, Donald Trump dalam satu laporan CNN sebelum ini.

Dalam kenyataan itu, sejumlah 40 buah negara termasuk Malaysia yang dianggap bersejarah pengganas dengan dibahagikan kepada empat kategori:

1) negara yang memberi pelindungan kepada pengganas (12 negara)
2) negara yang memberi sokongan kepada pengganas ( 3 negara)
3) negara di mana pengganas beroperasi (14 negara)
4) negara yang mempunyai kumpulan pengganas aktif (11 negara)

Selain Malaysia, antara negara-negara lain seperti Indonesia, Filipina, Syria, Turki dan Perancis turut dalam senarai 40 negara yang bersejarah pengganas. 


Malaysia telah diklasifikasikan dalam kategori negara yang memberi pelindungan kepada pengganas. 

Selagi isu pengganas tidak diatasi, kerajaan Amerika yang kini diterajui Donald Trump berkemungkinan besar akan melaksanakan halangan tersebut.- CARI

sumber foto: https://hello-pet.com/

25

Bagus
34

Marah
21

Terkejut
35

Sedih
27

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (168 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Star_el 11-11-2016 10:57 AM
xdptla nk pergi comicon XD
Quote mesmerize 11-11-2016 11:00 AM
takpelahh.. kami cikcuran di europe saja. keluar masuk pun senang tak banyak songeh. ingat kat US aje ke ada factory outlet ?
Quote dcruins 11-11-2016 11:01 AM
Tunggu laaa bila dah masuk jadi President dulu, halangan2 politik & para corporate lobbyist nyerrr macam mana....
Quote kornea 11-11-2016 11:02 AM
Bakal berkemungkinan....bakal berkemungkinan....bakal berkemungkinan...bakal...l
Quote mirandanicky1 11-11-2016 11:02 AM
Apakah nasib pelajar2 kita disana
Quote HannahMontana 11-11-2016 11:02 AM
mcm mana dgn befren kita omputih American  sana...


muahahahahhaa bangsat Yuna metsi kena halau ...no noooooooooooo dia dah pack turban dia nak balik Malaysia


akan buat conference ckp mcm ni " Yunam baru sedar bhw rakyat Malaysia adalah tulang belakang dan tulang ikan Yunam dlm menggapai kejayaan di bidang nyanyi suara katak ..."
Quote Modngengade 11-11-2016 11:02 AM
ada akak kesah????? walaupun kakak pernah menuntut di USA tapi negara ini bukanlah destinasi cikcur yg terbaik
Quote kornea 11-11-2016 11:04 AM
Tak hingin aku nak ke great cuckold nation tuh
Quote babyleo68 11-11-2016 11:08 AM
Modngengade replied at 11-11-2016 11:02 AM
ada akak kesah????? walaupun kakak pernah menuntut di USA tapi negara ini bukanlah destinasi cikcur  ...

Usually nak implement benda cam ni ambik masa kan? So kalau apply visa skang kena reject terus ke camne?    
Quote tipuware 11-11-2016 11:10 AM
sempat ke dia bt polisi dalam tempoh 4 tahun jadi POTUS?  byk kot janji2 dia bagi..
Quote Modngengade 11-11-2016 11:16 AM
babyleo68 replied at 11-11-2016 03:08 AM
Usually nak implement benda cam ni ambik masa kan? So kalau apply visa skang kena reject terus ke  ...

entahlah sis....kakak tak ambil pusing....cuma kakak bimbang dgn nasib umat muslim di sana....kazen kakak ada yg bermestautin kat sana....namun kakak yakin polisi situa kutuk trump tidak mencerminkan pendirian keseluruhan warga amerika

Quote otai_g 11-11-2016 11:16 AM
Org bngng je yg bgntg dgn us ni. X heran aku. Eloknya semua produk us kasi baned kat msia ni termsk film dan artis dia. Kalo rmi2 negara bersatu boikot us ni, terduduk dia. Tp yg jd masalah rmi pemuja us dlm ni.
Quote Haer 11-11-2016 11:17 AM
Alah korang nie, nie sama mcm level cina pergi balik tongsan saja bah....cakap politic saja
Quote xy_daen 11-11-2016 11:18 AM
Bebal2 cam korang mmg percaya pada politicians...
Quote zeed 11-11-2016 11:19 AM
Cikcur di europe & uk lagi aman2 adja konsepnya.. me love EUR..
Quote CrowneGlory 11-11-2016 11:20 AM
lawak nya lah... kecoh mcm2 hal lps trump menang... kesian sungguh memasing
Quote GuaAnakMelaka 11-11-2016 11:21 AM
SEBULAN 3 X AKU PI US XDAK HAL PUNG...................TRUMP SAJA WAT LAWAK...
Quote monyet_2015 11-11-2016 11:22 AM
Dia ni tak takut kah nanti presiden usa dan negara us  akan dipulaukan? Semua negara akan berkiblatkan china tingalkan us keseorangan...bolehkah usa hidup seorang dalam dunia ini?..
Quote melekaifc 11-11-2016 11:34 AM
saje kasik panas je tu.

Lihat semua komen(129)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 05:34 AM GMT+8 , Processed in 0.073879 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top