CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Debat Calon Amerika Syarikat: Pertembungan Antara Hillary & Trump

27-9-2016 09:28 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2789| Komen: 10

Description: Kedua-dua calon presiden Amerika Syarikat iaitu Hillary Clinton dari Parti Demokrat dan Donald Trump dari Parti Republik akan mengadakan perbahasan secara siaran langsung di televisyen


26hb September, jam 9 pagi waktu Amerika Syarikat bersamaan hari ini 27hb September jam 9 pagi waktu Malaysia, kedua-dua calon presiden Amerika Syarikat iaitu Hillary Clinton dari Parti Demokrat dan Donald Trump dari Parti Republik akan mengadakan debat secara siaran langsung di televisyen yang bertempat di Hofstra University, New York. Untuk rekod, ini merupakan pertembungan kali pertama bagi mereka berdua.

Debat tersebut dipengerusikan oleh pengacara utama NBC iaitu Lester Holt, dan debat calon presiden AS dijangkakan berlangsung selama 90 minit, dibahagikan kepada enam segmen, di mana setiap satunya 15 minit.

Tema perbahasan kali ini adalah "Hala tuju Amerika Syarikat, Merealisasikan Kemakmuran, Mempertahankan Keselamatan Negara."


Penonton dilarang bertepuk tangan atau bersorak untuk calon pilihan mereka.

Soalan pertama ditujukan kepada Hillary yang mempunyai 2 minit untuk menjawab, sebelum peluang sama diberikan kepada Trump.- CARI 

14

Bagus
12

Marah
29

Terkejut
26

Sedih
24

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote adn 27-9-2016 09:33 AM
macam menarik jer kalo dapat tengok debat nih...
Quote supernaturalee 27-9-2016 09:55 AM
menarik gak klu dpt tonton ni
Quote keikoKEN 27-9-2016 10:22 AM
harap jibby boleh berdebat dengan anwar ibrahim,,,i rasa jibby akan kalah hujah
Quote mat_arof 27-9-2016 11:19 AM
bila bijan nak debat dengan anwar
Quote zidane_ziege 27-9-2016 11:31 AM
hilary lbh rileks..trump mcm struggle sikit..moderator pon attack trump sokong perang..

spekulasi lobai ahli fitan..illuminati nakkan hilary jadi presiden..
Quote ifanonline 27-9-2016 11:32 AM
Bangsa melayu tak suka debat..tapi wang rakyat sebat
Quote nikaido 27-9-2016 11:39 AM
bila presiden2 parti dkt malaysia nak berdebat?
Quote malayasu 27-9-2016 11:43 AM
lebih seru debat mahatir vs najib
Quote liat98 29-9-2016 09:45 AM
2 2 ai xsukerrr....
Quote Simunggu 30-9-2016 08:56 AM
Edited by Simunggu at 30-9-2016 09:00 AM

apa ku paduli negara us...

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 12:22 PM GMT+8 , Processed in 0.085458 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top