CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

CEO Air Asia Ajar Cara Skim Cepat Kaya? Tony: Semua Itu Adalah Palsu!

27-9-2016 10:05 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3772| Komen: 9

Description: Ketua pegawai eksekutif Air Asia, Tan Sri Tony Fernandes menafikan status skim cepat kaya yang tersebar secara meluas di semua media sosial adalah daripada dirinya.
Oleh : TS LOO


sumber foto: www.tv14.my


Ketua pegawai eksekutif Air Asia, Tan Sri Tony Fernandes menafikan status skim cepat kaya yang tersebar secara meluas di semua media sosial adalah daripada dirinya. 

Menurut laporan akhbar The Star, baru-baru ini banyak status yang tersebar meluas di media sosial yang menyamar gambar Tony Fernandes untuk berkongsi skim cepat kaya, yakni setiap hari hanya duduk di rumah sahaja sudah boleh memperolehi keuntungan berjumlah AS$300 atau kira-kira RM1240. 

Tan Sri Tony Fernandes beritahu akhbar The Star, semua itu adalah palsu. 

" Sama sekali adalah palsu, saya langsung tidak menjalankan perkara berkenaan."


Air Asia mengeluarkan satu kenyataan pada Isnin lalu, menyeru kepada masyarakat sekiranya ingin mengetahui kisah berhubung Air Asia atau Tony, seharusnya merujuk kepada sumber berita yang boleh dipercayai atau laporan media rasmi dari kerajaan, jangan mudah percaya status yang disebarkan di laman media sosial. 

" Status tajaan iklan yang tersebar meluas di facebook itu, mereka sesuka hati quote Tony, contoh ' Mereka keluarkan kepala saya, setiap orang Malaysia kena tengok', ' Mereka ambil otak saya untuk dedahkan rahsia' dan lain-lain. "- CARI

16

Bagus
21

Marah
27

Terkejut
7

Sedih
14

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Reborn_Atheist 27-9-2016 10:12 AM
selalu bahalol2 yg join scam mlm nie adalah penganut delusional yg gullible   


contohnya si   @tagas   


Quote mirandanicky1 29-9-2016 09:31 AM
Siapa yg tak nak kaya wooooo
Quote AbukRokok 29-9-2016 09:35 AM
tp heran... mangsa2 mlm still survive dan masuk mlm baru.

positivnya kerugian dan desakan kewangan mendorong mangsa mnjadi lbh rajin dan kreatif mncari wang
Quote rospinki 29-9-2016 09:46 AM
Mmng cepat kaya..aku nak cancel je ticket tp lantakla burn setelah chek cancel cas dia lgi mahai dri rege tiket..(promo)
Quote rospinki 29-9-2016 09:46 AM
Mmng cepat kaya..aku nak cancel je ticket tp lantakla burn setelah chek cancel cas dia lgi mahai dri rege tiket..(promo)
Quote Star_el 29-9-2016 09:56 AM
"Mereka keluarkan kepala saya, setiap orang Malaysia kena tengok', ' Mereka ambil otak saya untuk dedahkan rahsia"

TS LOO usaha lagi, banyakkan membaca tulisan bahasa Melayu supaya dapat biasakan diri dengan binaan ayat yang betul.

Mmg menyampah baca "this housewife in PJ makes Rmxxxx a year!" Scam ads berlambak kt sidebar.
Quote Modngengade 29-9-2016 10:07 AM
Star_el replied at 29-9-2016 01:56 AM
"Mereka keluarkan kepala saya, setiap orang Malaysia kena tengok', ' Mereka ambil otak saya untuk de ...

itulah pencapaian terbaik wartawan Cari setakat ini sis
Quote Star_el 29-9-2016 10:40 AM
Modngengade replied at 29-9-2016 10:07 AM
itulah pencapaian terbaik wartawan Cari setakat ini sis

Lihatlah dunia! *sambil memegang otak Tony*
Quote Modngengade 29-9-2016 10:42 AM
Star_el replied at 29-9-2016 02:40 AM
Lihatlah dunia! *sambil memegang otak Tony*

hahaha  yg ni kelakar

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 02:38 AM GMT+8 , Processed in 0.078631 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top