CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pekerja Sibuk Main Pokemon Go Di Pejabat, 6 Syarikat Bertindak Memecat!

26-9-2016 11:30 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4027| Komen: 24

Description: Menurut kajian Persekutuan Majikan Malaysia (MEF), setakat ini terdapat enam syarikat telah bertindak memecat kakitangan mereka yang dikatakan bermain Pokémon Go semasa waktu pejabat.
Oleh : TS LOO

sumber foto: static.trustedreviews.com


Menurut kajian Persekutuan Majikan Malaysia (MEF), setakat ini terdapat enam syarikat telah bertindak memecat kakitangan mereka yang dikatakan bermain Pokémon Go semasa waktu pejabat.

Memetik laporan Malay Mail Online, pengarah eksekutif MEF Datuk Shamsuddin Bardan apabila dihubungi Sunday Star, memaklumkan berdasarkan penemuan awal yang dilakukan mereka, 4 peratus daripada 150 syarikat, mengakui kakitangan yang asyik dengan permainan itu telah dibuang kerja setelah beberapa kali amaran telah dikemukakan. 

Dalam pada itu, menerusi kaji selidik yang dijalankan mereka juga mendapati, 95 peratus daripada syarikat-syarikat yang ditinjau mengatakan mereka tidak membenarkan pekerja mengakses aplikasi ini semasa waktu kerja.


Sementara 96 peratus daripada responden sama dilarang menggunakan alamat emel syarikat untuk mendaftar permainan itu.

Kaji selidik MEF juga mendapati bahawa 25 peratus daripada syarikat-syarikat yang ditinjau telah menangkap pekerja yang sedang bermain Pokémon Go semasa waktu bekerja.- CARI 

6

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
12

Sedih
6

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (52 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nut.legacy 26-9-2016 12:21 PM
tak pasal2.. main pokemon hilang pekerjaan
Quote jejaka00 26-9-2016 12:23 PM
Nasib badan
Quote rospinki 26-9-2016 12:45 PM
kesiannya...

tapi takpe..main pokemon ramai kawan2..hidup hepi sokmo kawan2 ramai bole tolong carik keje..untung2 tmpt byk pokemon..wakaka
Quote rosasa 26-9-2016 01:09 PM
dah lah susah nak cari kerja sekarang
Quote framecermin 26-9-2016 01:13 PM
Cash la.... dok sebuk dgn pokemon pun agak2 la.
Quote doublethread 26-9-2016 01:19 PM
rospinki replied at 26-9-2016 12:45 PM
kesiannya...

tapi takpe..main pokemon ramai kawan2..hidup hepi sokmo kawan2 ramai bole tolong car ...

A'ah ye. Ramai kawan. Ramai kawan buat keje takde pekdah. Tahniahlah  
Quote EncikRhoma 26-9-2016 01:36 PM
pokemon go dah tak best. Masa mula2 dulu gigh la nak tangkap pokemon sampai level 20 lebih. Sekarang macam bosan je
Quote Artemesiaa 26-9-2016 01:36 PM
Sendiri punya mau mendapat le
Quote kuewTiau 26-9-2016 02:04 PM
macam mmm... je menan ni.
Quote sabbath_shalom 26-9-2016 02:11 PM
Jabatan Kerajaan bila lagi???
Quote syadq 26-9-2016 02:13 PM
Yeay..boleh mengembara satu donia cari pokemon full time
Quote insulin 26-9-2016 02:19 PM
Takziah kepada yang dipecat hanya disebabkan oleh pokemon.
Quote -electrifying- 26-9-2016 02:30 PM
yg kena pecat tu dh boleh cari sponsor jadi pokemon master
Quote iwan007 26-9-2016 02:31 PM
senaraikan 6 nama syarikat tersebut
Quote ketekodok 26-9-2016 02:36 PM
di zaman ekonomi begini jagalah kelakuan di ofis........anyway, nk main game pun tgk masa lah....bukan masa kerja.....
Quote Vellfire 26-9-2016 02:38 PM
kan tak pasal2.. bukan senang cari keja skrg ni
Quote chinta89 26-9-2016 03:27 PM
x psl2 pokemon punya pasal..
Quote missinpiece 26-9-2016 04:07 PM
Pasai pa la g register guna email company . Main pon tgk tempatla..
Quote Miming2 27-9-2016 02:10 AM
cash lah...menyampah dgn set2 org yg tak tau divide their time... msa kerja buat kerja lah... abis kerja lantak lah... org2 mcm nie lah yg suka susahkan org .

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 02:08 AM GMT+8 , Processed in 0.093072 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top