CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Perkarangan Sekolah Dilarang Main 'Pokemon GO'- Mahdzir Khalid

9-8-2016 11:25 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5590| Komen: 26

Description: "Permainan siber Pokemon dan Pokemon Go tidak dibenarkan dimainkan di dalam kawasan sekolah", larangan itu dinyatakan oleh Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid.
Oleh : TS LOO



Perkarangan Sekolah Malaysia Dilarang Main 'Pokemon GO'



"Permainan siber Pokemon dan Pokemon Go tidak dibenarkan dimainkan di dalam kawasan sekolah"

Larangan itu dinyatakan oleh Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid apabila ditanya berhubung permainan Pokemon GO yang semakin mendapat sambutan di kalangan pelajar sekolah.

Menurut beliau, perkara itu selaras larangan terhadap pelajar membawa telefon pintar atau telefon bimbit ke sekolah yang dikuatkuasakan selama ini. 


Tegas beliau dengan trend permainan siber ini sekarang, pihak sekolah perlu lebih tegas membuat pemantauan. 

Tambahnya lagi, guru perlu merampas telefon bimbit pelajar jika mereka dikesan menggunakannya untuk bermain permainan siber itu.- CARI




sumber info: Berita Harian

14

Bagus
15

Marah
7

Terkejut
9

Sedih
3

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote boyagombak 8-8-2016 10:20 PM
Cikgu rampas buah guli,lastik, getah, kad permainan, senapang batang bemban,surat cinta taruk dalam buku latihan pasing sama gadis impian
Quote MekArchana 8-8-2016 11:21 PM
Dekat sekolah baguslah diharamkan. Pergi sekolah untuk belajar!
Quote famri7 9-8-2016 12:42 AM
Haram sana sini sis..ujung2 satu dunia kelam kabut dek pukimon..not
Quote she 9-8-2016 12:49 AM
Jilake patutlah harini sekor pn x dapat tgkap..selalu dok tunggu ank balik sekolah tu..dapatlah dua tiga ekoq...hmmmm
Quote clarizsa 9-8-2016 12:52 AM
Slalu kna rampas rantai.. x faham nape xleh pakai.. bkn org nmpk pun.. kna paksa pkai tudung p sekolah.. gigih nk rampas rantai.. babi..
Quote clarizsa 9-8-2016 12:53 AM
Oh kesian cikgucikgi xleh main pokemon..
Quote Mary_jane 9-8-2016 01:22 AM
Dah level berapa tu sis? Tiga hari tiga malam dok pungpang pasal pokemon.

Quote ellZack 9-8-2016 02:17 AM
clarizsa replied at 9-8-2016 12:52 AM
Slalu kna rampas rantai.. x faham nape xleh pakai.. bkn org nmpk pun.. kna paksa pkai tudung p sekol ...

Emas? Prevention sebelum hilang, tercicir, lost not found, lost found never return dan sebagainya.
Quote nexusys 9-8-2016 06:24 AM
Wahai Kementerian, tak susah pun nk halang pokemon nih

gi website pokemon, log a ticket suh exclude kawasan2 yang nak di kecualikan dari pokemon go..

ni pun nak  jadik berita ka? atau set2 bapak2 lembab nak catch up dengan teknologi?
Quote clarizsa 9-8-2016 09:09 AM
ellZack replied at 9-8-2016 02:17 AM
Emas? Prevention sebelum hilang, tercicir, lost not found, lost found never return dan sebagainya. ...

bukan emas pun... kalau emas mmg fahamla x boleh dgn sbb2 yg u kata tu...

ni rantai biasa je, tp geramla bli dgn duit gak..
gigih selak tudung raba rampas..
Quote 513172 9-8-2016 05:06 PM
betul la tu..pegi sekolah nak tangkap pokemon ape pulak nya..jgn cikgu2 yg over sekali sudah
Quote tompie 9-8-2016 05:36 PM
memang patut sangat ahh tu..
tapi kat opis aku pun ade 2 poke stop..
budak2 ni pun main.. siap ramai2 pakat letak lure bagai..
hopefully 1-2 minggu abis ahh kegilaan ni
Quote shernazz 9-8-2016 06:47 PM
dolu kat skola slalu kene ra.pas ruler besi...hahahaha
esoknya aku tgk pengawas lain pakai..jilaka


masa kat hostel....kaset backstreet boys...huwaaa
Quote akusukaq 9-8-2016 07:43 PM
paling lama sebulan je demam pukimon go ni.
Quote binatang 9-8-2016 08:15 PM
Sokong !!!
Quote aku_best 9-8-2016 08:18 PM
Cikgu aku rampas kaset New Kids On The Block aku ...
Quote JDT 9-8-2016 08:25 PM
Cikgu rampas seluar jeans.
Quote Limao 9-8-2016 11:30 PM
Elok sangat ler tu.
Hari ni smart watch anak buah aku cikgu die rampas.
Padan muke!
Quote liew8631 10-8-2016 12:54 AM
setuju sgt

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 05:20 PM GMT+8 , Processed in 0.156203 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top