CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12059|Reply: 129

Malaysia Antara 40 Negara Bakal Dihalang Masuk Ke USA - Donald Trump

[Copy link]
Post time 11-11-2016 10:54 AM | Show all posts |Read mode


Rakyat Malaysia bakal berkemungkinan dilarang masuk ke Amerika Syarikat susulan negara ini dianggap sebagai negara yang mempunyai sejarah pengganas.


Astro Awani melaporkan, kenyataan tersebut disuarakan oleh presiden Amerika Syarikat yang baru terpilih itu, Donald Trump dalam satu laporan CNN sebelum ini.


Dalam kenyataan itu, sejumlah 40 buah negara termasuk Malaysia yang dianggap bersejarah pengganas dengan dibahagikan kepada empat kategori:


1) negara yang memberi pelindungan kepada pengganas (12 negara)
2) negara yang memberi sokongan kepada pengganas ( 3 negara)
3) negara di mana pengganas beroperasi (14 negara)
4) negara yang mempunyai kumpulan pengganas aktif (11 negara)


Selain Malaysia, antara negara-negara lain seperti Indonesia, Filipina, Syria, Turki dan Perancis turut dalam senarai 40 negara yang bersejarah pengganas.


Malaysia telah diklasifikasikan dalam kategori negara yang memberi pelindungan kepada pengganas.


Selagi isu pengganas tidak diatasi, kerajaan Amerika yang kini diterajui Donald Trump berkemungkinan besar akan melaksanakan halangan tersebut.- CARI

sumber foto: https://hello-pet.com/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2016 10:57 AM | Show all posts
xdptla nk pergi comicon XD
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:00 AM | Show all posts
takpelahh.. kami cikcuran di europe saja. keluar masuk pun senang tak banyak songeh. ingat kat US aje ke ada factory outlet ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:01 AM | Show all posts
Tunggu laaa bila dah masuk jadi President dulu, halangan2 politik & para corporate lobbyist nyerrr macam mana....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:02 AM | Show all posts
Bakal berkemungkinan....bakal berkemungkinan....bakal berkemungkinan...bakal...l
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Apakah nasib pelajar2 kita disana
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:02 AM | Show all posts
mcm mana dgn befren kita omputih American  sana...


muahahahahhaa bangsat Yuna metsi kena halau ...no noooooooooooo dia dah pack turban dia nak balik Malaysia


akan buat conference ckp mcm ni " Yunam baru sedar bhw rakyat Malaysia adalah tulang belakang dan tulang ikan Yunam dlm menggapai kejayaan di bidang nyanyi suara katak ..."
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:02 AM | Show all posts
ada akak kesah????? walaupun kakak pernah menuntut di USA tapi negara ini bukanlah destinasi cikcur yg terbaik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2016 11:04 AM | Show all posts
Tak hingin aku nak ke great cuckold nation tuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 11-11-2016 11:02 AM
ada akak kesah????? walaupun kakak pernah menuntut di USA tapi negara ini bukanlah destinasi cikcur  ...

Usually nak implement benda cam ni ambik masa kan? So kalau apply visa skang kena reject terus ke camne?    
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:10 AM | Show all posts
sempat ke dia bt polisi dalam tempoh 4 tahun jadi POTUS?  byk kot janji2 dia bagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:16 AM | Show all posts
babyleo68 replied at 11-11-2016 03:08 AM
Usually nak implement benda cam ni ambik masa kan? So kalau apply visa skang kena reject terus ke  ...

entahlah sis....kakak tak ambil pusing....cuma kakak bimbang dgn nasib umat muslim di sana....kazen kakak ada yg bermestautin kat sana....namun kakak yakin polisi situa kutuk trump tidak mencerminkan pendirian keseluruhan warga amerika

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Org bngng je yg bgntg dgn us ni. X heran aku. Eloknya semua produk us kasi baned kat msia ni termsk film dan artis dia. Kalo rmi2 negara bersatu boikot us ni, terduduk dia. Tp yg jd masalah rmi pemuja us dlm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:17 AM | Show all posts
Alah korang nie, nie sama mcm level cina pergi balik tongsan saja bah....cakap politic saja
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Bebal2 cam korang mmg percaya pada politicians...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikcur di europe & uk lagi aman2 adja konsepnya.. me love EUR..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2016 11:20 AM | Show all posts
lawak nya lah... kecoh mcm2 hal lps trump menang... kesian sungguh memasing
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:21 AM | Show all posts
SEBULAN 3 X AKU PI US XDAK HAL PUNG...................TRUMP SAJA WAT LAWAK...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni tak takut kah nanti presiden usa dan negara us  akan dipulaukan? Semua negara akan berkiblatkan china tingalkan us keseorangan...bolehkah usa hidup seorang dalam dunia ini?..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 11:34 AM | Show all posts
saje kasik panas je tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.126782 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list