CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Tahan Dengan Trump, Kakitangan White House Beragama Islam Letak Jawatan

24-2-2017 05:46 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6063| Komen: 29

Description: Memetik laporan The Hill, bekas kakitangan Majlis Keselamatan Negara (NSC) yang beragama Islam, Rumana Ahmed telah meletakkan jawatan selepas lapan hari bekerja di White House.

Tamparan buat Donald Trump yang kebelakangan ini hebat dikecam oleh masyarakat dunia khususnya di kalangan muslim.

Memetik laporan The Hill, bekas kakitangan Majlis Keselamatan Negara (NSC) yang beragama Islam, Rumana Ahmed telah meletakkan jawatan selepas lapan hari bekerja di White House.

Dilaporkan tindakan itu dilakukan selepas tidak tahan dengan pentadbiran Donald Trump yang membuat arahan eksekutif supaya umat Islam dari tujuh negara dilarang memasuki Amerika Syarikat.

“Saya sedar saya tak boleh bekerja lebih lama di bawah pentadbiran yang menilai saya dan orang seperti saya bukan sebagai rakyat tetapi sebagai ancaman.” 

Pada 27 Januari lalu, Trump telah menandatangan satu arahan eksekutif yang melarang kemasukan umat Islam dari tujuh negara termasuk pelarian dari Syria.

Arahan itu mendapat tentangan daripada pihak mahkamah.


Rumana Ahmad adalah anak seorang pendatang dari Bangladesh. Dia diterima bekerja di White House pada tahun 2011 setelah menamatkan pengajian di George Washington University.

Dia bertugas sebagai penasihat jawatankuasa Muslim American Outreach kelolaan NSC.

Sebagai wanita tunggal yang memakai hijab di White House, Rumana menyifatkan pentadbiran Presiden lama, Obama menyebabkannya rasa diterima.- CARI

sumber foto: Daily Mail



17

Bagus
7

Marah
13

Terkejut
18

Sedih
9

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (67 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 24-2-2017 06:53 PM
xsangka rumana sunni sangat mengambil berat ttg sekatan terhadap negara negara kafir syiah spt Iran Iraq dan Suria
Quote binisupir 24-2-2017 06:58 PM
#prayforislaminamerica
Quote cmf_shalom 24-2-2017 06:58 PM
AbukRokok replied at 24-2-2017 06:53 PM
xsangka rumana sunni sangat mengambil berat ttg sekatan terhadap negara negara kafir syiah spt Iran  ...



Time ni baru ngaku syiah tu islam....klu time lain...syiah bukan Islam
Quote shamsadis 24-2-2017 07:21 PM
Ko x suka Trump bukan keluar dari White House tapi keluar terus dari US balik Bangladesh tanah tumpah ibu pertiwi the motherland
Quote OrenTheReturn 24-2-2017 08:45 PM
Muka tak tahu maluuuuu...duduk negara kaperrr demand macam2 nak rasa diterima nak begitu nak beginiiii....pergi merempatttttt balik negara ko yg miskin mundurrrrr hina dina tu! Boooo booooo boooooo
Quote RatuDunia94 24-2-2017 10:59 PM
Iols suka je trump ni.. Even lps dia amik alih miss universe dulu terus miss universe yg so bosan jd glamour & popular.. La ni heols x jual miss universe ke img, miss universe dh jd boring..
Quote al-dajjal 25-2-2017 03:01 AM
adakah beliau akan migrate ke arab saudi?  
Quote Sandal 25-2-2017 06:16 AM
8 hari?
Quote famri7 25-2-2017 07:12 AM
AbukRokok replied at 24-2-2017 10:53 AM
xsangka rumana sunni sangat mengambil berat ttg sekatan terhadap negara negara kafir syiah spt Iran  ...

Itulah sis..tiba selektif memori fefeeeling brother sister fulak..time aman2 sibuk jah sunni nk bunih syiah kata kapir laknat bagai...sngt melucukan especially ummah lokalista dungu.
Quote al-dajjal 25-2-2017 07:30 AM
apasal gambar artikel dgn gambar google lain sgt?  


Quote al-dajjal 25-2-2017 07:32 AM
@CARI-LTS   wartawan lembam? apasal lu ceduk gambar orang lain?   

http://www.dailymail.co.uk/femai ... ake-semi-final.html
Quote dizzzek 25-2-2017 08:28 AM
eh....syiah ni islam ke?
Quote arialun 25-2-2017 09:47 AM
Err....tamparan untuk Trump?  Rasanya, Trump lagi suka Rumana resign, daripada offer vss
Quote akakmasihvogue 25-2-2017 10:29 AM
allah dah cipta bumi ni seluas luasnya...rezeki ader di mana mana...takyah laa harap kat amerika tu..biar laaa amerika tu utk  non muslim...
Quote monsterwife 25-2-2017 11:13 AM
Dah negara dia lantak dia la.sape suruh cemarkan nama islam sendiri dgn tingkah laku yg melampau
Quote jasmeen 25-2-2017 11:13 AM
Aku pulak suka dgn kenyataan kaka oren...pandai2 lah menyesuaikan diri ikut negara yg kita duduk sesambil tetap menjalankan tanggungjawab sebagai muslim gituh...ini ko pulak nak us sesuaikan diri ikut perangai pprt ko.Diva much????
Quote stingerattacks 25-2-2017 11:14 AM
al-dajjal replied at 25-2-2017 07:32 AM
@CARI-LTS   wartawan lembam? apasal lu ceduk gambar orang lain?   

http://www.dailymail. ...

Does not matter janji yang bertudung...they all look the same......

Kahkahkahkah
Quote mirandanicky1 25-2-2017 11:54 AM
Eloklah..byk lg kerja halal lain ada..
Quote batmana 25-2-2017 12:21 PM
biarla dia nk protes, tu cara dia,
bkn abiskn duit org lain pn.

Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 03:26 PM GMT+8 , Processed in 0.087842 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top