CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kanak-Kanak Patah Kaki Main Eskalator

10-8-2015 12:25 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 10627| Komen: 29

Description: Seorang kanak-kanak perempuan patah kaki selepas dipercayai cuba menaiki eskalator dengan memaut dibahagian luar...
Oleh Fyruz Hanna


Seorang kanak-kanak perempuan patah kaki selepas dipercayai cuba menaiki eskalator dengan memaut dibahagian luar yang menyebabkan kanak-kanak perempuan terbabit terlepas gengaman pemenang tersebut.

Kanak-kanak malang tersebut yang tidak diawasi oleh orang dewasa itu terjatuh dari aras 1.

Kejadian ini berlaku di pusat beli-belah Parkson Kota Bharu, Kelantan. Sebagaimana yang dilaporkan Mynewshub, penyelia pengawal keselamatan Kota Bharu Trade Centre, terdengar orang ramai menjerit panik sebelum dia bergegas ke tempat kejadian.


Kanak-kanak terbabit dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II. -CARI Infonet. 








16

Bagus
22

Marah
15

Terkejut
14

Sedih
16

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote famri7 9-8-2015 08:44 PM
saya perhatikan jah sis ...Memang ummah2 pprt dkt KB biar anak berlarian persis beruk mawas jah atas eskelator,,especially di KB mall....tapi ujung2 mesti ummah maafkan ibu beliyau kerna berkelubung litup...kesian katanya....yang kesiannya anak beliyau free2 tempang...bengong!
Quote noor2 9-8-2015 08:44 PM
Hmmm....
Tanpa pengawasan .....



Mak pak nya mana?
Quote Risma 9-8-2015 08:45 PM
Mana mak bapak dia.....sibuk shopping sampai lupa anak
Quote amyza 9-8-2015 08:54 PM
Alahai,berita cmni lah yg bikin takut nk naik escalator. Nk suggest shpg mall buat tgga tepi escalator tgga biasa nye tersorok ceruk2.
Quote mommymonster82 9-8-2015 08:57 PM
Bab eskelator ni penat dah..klu gi mall me plak yg sakit hati tgk perangai pprt mak bapak biar anak main..
Quote jerukkedondong 9-8-2015 09:00 PM
Oomaiii...lately ni mcm2 citer psl escalator ni...dah la naik lift pun iols trauma...nk guna tangga mmg becinta....ntah ceruk mn tersorok nya...
Quote mak_wa95 9-8-2015 09:22 PM
puas shopping...
Quote mystica 9-8-2015 09:39 PM
takpasal2 patah kaki....

mcmana boleh biar kan adik ni jalan sorang2.....
Quote jfq 9-8-2015 09:43 PM
Bila nak leak cctv
Boleh hencap mak bapak budak ni
Quote TuntungReturn 9-8-2015 09:59 PM
tmbah yg bawak stroll baby tu.guna eskalator,padahal lif ada.nk kata apa kt depa? bodoh?
Quote cmf_inquisitor 9-8-2015 10:01 PM
bila dah rambang mata tengok sales, lupa anak kat mana..
Quote cherub 9-8-2015 10:03 PM
Pegang handrail outside escalator.
Wtfish!
Nasib patah kaki je. Kot pecah kepala sekali...hmmm.
Quote Artemesiaa 9-8-2015 11:01 PM
Dah pernah ada beberapa kali kes sebegini berulang pun masih ada yang tak nak ambil iktibar, nasib yg ni nyawanya tak melayang.
Quote akusukaq 9-8-2015 11:15 PM
Eksiden mcm ni selalu berlaku bila mak bapak cuai dan anak tak di ajar disciplin
Quote Changa 9-8-2015 11:18 PM
cash ke sis?
Quote fealefea 9-8-2015 11:19 PM
budak mmg akan berlari ke eskeletor bile jejak kaki ke shopping mall. pastu turun naik. aku kalau belom tutup pintu kete, budak da berlari ke eskeletor mmg menjerit ala tarzan. da tak tau malu dah. dari padah yg lebih dasat ape la sgt teriakan tarzan aku
Quote raxief 10-8-2015 12:24 AM
nsb baik x kena mkn dgn escalator
Quote CrowneGlory 10-8-2015 12:42 AM
Kes yg sama mcm kat kenanga aritu...
Quote kontang 10-8-2015 10:22 AM
KUALA LUMPUR 15 April 2007: Isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor meminta ibu bapa yang mempunyai anak-anak hiperaktif supaya mengikat bersama mereka terutama ketika berada di tempat awam.

Beliau berkata, tidak salah untuk menggunakan alat seperti tali yang diikat pada pinggang ibu atau bapa serta di pinggang anak asalkan keselamatan mereka terjamin.

Semasa anak-anak saya masih kecil saya akan mengikat pinggang mereka dengan tali. Apa yang saya lakukan ini adalah bertujuan untuk memastikan keselamatan anak-anak saya terjamin.

setuju? .. ahaks ....

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

20-4-2024 09:03 PM GMT+8 , Processed in 0.118549 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top