CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

3 Tahun Pertama, Paradigm Mall Catat 53 Peniaga Tutup Kedai

11-8-2015 10:54 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 39397| Komen: 198

Description: menyaksikan 53 atau sebanyak 18% penyusutan peniaga yang menutup perniagaan mereka di pusat beli-belah yang terletak di Kelana Jaya terbabit...
Oleh Fyruz Hanna


WCT Holding Berhad menyaksikan 53 atau sebanyak 18% penyusutan peniaga yang menutup perniagaan mereka di pusat beli-belah yang terletak di Kelana Jaya terbabit.

Menurut pengurus WCT terbabit, penutupan mengakibatkan ia kosong selama 5 bulan sebelum penganti dapat dicari.

Sementara itu, Retail Group Malaysia telah mengurangkan jangkaan jualan runcit malaysia untuk kali ke tiga tahun ini daripada 4% kepada 4.9%, setelah melihat trend perbelanjaan terhadap barang mewah merosot.


sumber: TheEdgeMarkets
15

Bagus
14

Marah
9

Terkejut
18

Sedih
28

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Acong 11-8-2015 04:37 AM
buat laa mall banyak2   
Quote airfilterkotor 11-8-2015 04:45 AM
Giant Kelana Jaya seberang jalan okay jer. Lagipun, anchor tetant dia Proton showroom. Tu pasal ramai gi sana.
Quote Acong 11-8-2015 04:52 AM
airfilterkotor replied at 11-8-2015 04:45 AM
Giant Kelana Jaya seberang jalan okay jer. Lagipun, anchor tetant dia Proton showroom. Tu pasal rama ...

org pi giant atau pi beli keta?

btw hati2 masa beli barang dari Giant & Tesco..... always check harga & tarikh luput sebelum bayar......

mmg gampunk tak update harga & tak keluarkan barang dah expired   
Quote chinta89 11-8-2015 07:58 AM
buat lah mall lagik! lagik!! we want more...
Quote silampumeja 11-8-2015 08:02 AM
Acong replied at 10-8-2015 08:52 PM
org pi giant atau pi beli keta?

btw hati2 masa beli barang dari Giant & Tesco..... always check ...

setuju... even mydin pon penah kena...
Quote Acong 11-8-2015 08:37 AM
chinta89 replied at 11-8-2015 07:58 AM
buat lah mall lagik! lagik!! we want more...

makin banyak mall, makin maju negara kita  
Quote BlueRose99 11-8-2015 08:42 AM
Edited by BlueRose99 at 11-8-2015 08:43 AM

..
Quote gekkou 11-8-2015 08:43 AM
mall bersepah2..jualnya benda sama
tuko jek la mall tu jadi rumah
Quote taji2906 11-8-2015 09:02 AM
makin byk mall menunjukkan mesia aman, makmur, rakyat kaya p membeli belah.. tul tak?
Quote kenarikelabu 11-8-2015 09:08 AM
Space U8 Shah Alam lagi sedihh....boleh di kira tinggal berapa je lagi kedai kt situ. Pun tggu masa gak nk tutup.
Quote primemova 11-8-2015 09:10 AM
Mall adalah kayu pengukur kemajuan negara malaysia
Quote dekmieDandy 11-8-2015 09:15 AM
aku skrg shopping kt aeon jusco je
lantakla mahal ke bende
janji brg dia kualiti tinggi

klau da nk expired tu dia buat sale lg
Quote tightcherry 11-8-2015 09:15 AM
Boring jugak nk jln kt mall.. Serba serbi harga naik.. Parking pon mahal ...selayaknya bankrap.
Quote ctaz 11-8-2015 09:24 AM
kenarikelabu replied at 11-8-2015 09:08 AM
Space U8 Shah Alam lagi sedihh....boleh di kira tinggal berapa je lagi kedai kt situ. Pun tggu masa  ...

lepas nih JJ dah siap...
kompom tutup terus U8 tu....
Quote uori 11-8-2015 09:45 AM
aku shoping kedai runcit bawah opis je
murah pun murah
parking pun senang
takyah sesak2
Quote kenarikelabu 11-8-2015 09:46 AM
ctaz replied at 11-8-2015 09:24 AM
lepas nih JJ dah siap...
kompom tutup terus U8 tu....

Di jangka mmg cenggitu lah. Lalang keliling kat lua building tu pun dah sama tinggi ngn pokok....

Quote fifie_olin 11-8-2015 09:47 AM
yg ade skg pon x pegi2 lg nk buat br lak..
penting sgt keee
Quote kurga 11-8-2015 09:50 AM
kenarikelabu replied at 11-8-2015 09:08 AM
Space U8 Shah Alam lagi sedihh....boleh di kira tinggal berapa je lagi kedai kt situ. Pun tggu masa  ...

betul tu... aku kalau kesitu pergi DIY jer... kalau promo bebetul tu.. mmg meriah..

Quote nicuya 11-8-2015 09:54 AM
shoping mall melambak lambak nk bt hape ntah....pastu sewa bapak mahal....sadis pengakhirannya...

Lihat semua komen(198)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 03:20 AM GMT+8 , Processed in 0.190266 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top