CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Hukuman Gantung Sampai Mati

9-8-2015 03:01 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 20660| Komen: 107

Description: Mayat Gaik Yap ditemui dalam keadaan separuh bogel dibunuh dan dirogol di kawasan perumahan Kelab Cinta Sayang... Hukuman dijatuhkan oleh Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Mohd Z ...
Oleh Fyruz Hanna

124536ennag5st4okpvn4g.jpg

Seorang ahli perniagaan yang membunuh seorang eksekutif pemasaran 9 tahun lalu dijatuhi hukuman gantung sampai mati.

Hukuman dijatuhkan oleh Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Mohd Zaki Abdul Wahab kepada Shahril Jaafar,34, setelah membunuh Chee Gaik Yap di kawasan Kelab Cinta Sayang.


Mayat Gaik Yap ditemui dalam keadaan separuh bogel dibunuh dan dirogol di kawasan perumahan Kelab Cinta Sayang, Sungai Petani, sembilan tahun lalu.

Hakim juga menolak keterangan saksi yang berjanggah dengan kenyataan yang diberikan kepada polis ketika siasatan.

Tertuduh diwakili peguam Shamsul Sulaiman. CARI Infonet.

10

Bagus
13

Marah
12

Terkejut
10

Sedih
17

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (69 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote famri7 9-8-2015 02:58 PM
Pprt nya nama kelab malam...selayaknyalah kena gantung sampai mampos...ada ka gantung halfway pastu lepas sis? Drama sngt
Quote timahterung 9-8-2015 03:10 PM
famri7 replied at 9-8-2015 02:58 PM
Pprt nya nama kelab malam...selayaknyalah kena gantung sampai mampos...ada ka gantung halfway pastu  ...

CinTa Sayang tu tak silap nama Kelab Golf dekat Sg Petani bukannya nama kelab malam. Tak silap pompuan tu tengah jogging kat kawasan kelab golf tu sebelum dirogol lelaki ni..
Quote mommymonster82 9-8-2015 03:12 PM
famri7 replied at 9-8-2015 02:58 PM
Pprt nya nama kelab malam...selayaknyalah kena gantung sampai mampos...ada ka gantung halfway pastu  ...

cinta sayang tu nama golf club sis..
ada penginapan juga dalam tu
ni website dia
http://www.cintasayangresort.com/
Quote shernazz 9-8-2015 03:13 PM
ni pompuannya tu muka cm.melayu kan..
cun
Quote cmf_almondpecan 9-8-2015 03:14 PM
famri7 replied at 9-8-2015 02:58 PM
Pprt nya nama kelab malam...selayaknyalah kena gantung sampai mampos...ada ka gantung halfway pastu  ...

Frasa "sampai mati" tu dimasukkan sebab sebelum itu kalau sesiapa digantung dan tak mati sebab tali terputus atau ikatan terburai atau lain2 masalah teknikal, maka org yg dijatuhkan hukuman gantung tu dikira selesai menjalani hukuman dan diepaskan.
Quote namirulmukminin 9-8-2015 03:16 PM
famri7 replied at 9-8-2015 02:58 PM
Pprt nya nama kelab malam...selayaknyalah kena gantung sampai mampos...ada ka gantung halfway pastu  ...

Dh tau bangang tu simpan la skit.. Jgn kluarkan semua bangang ko tu kt sni... Klab malam dgn klab golf pon tak tau beza... Kn dh dpt cash tu...
Quote tumpanglalu74 9-8-2015 03:18 PM
Edited by tumpanglalu74 at 9-8-2015 03:34 PM



Mendiang merupakan taekwondo black belt holder.

Quote namirulmukminin 9-8-2015 03:18 PM
cmf_almondpecan replied at 9-8-2015 03:14 PM
Frasa "sampai mati" tu dimasukkan sebab sebelum itu kalau sesiapa digantung dan tak mati sebab tal ...

Orang mcm tu bkn fham istilah mcm tu... Yg dia tau, asal boleh melahar je...
Quote chinta89 9-8-2015 03:22 PM
9 tahun tgu pembelaan..
Quote edee_91 9-8-2015 03:25 PM
family mangsa sudah boleh tidur separa nyenyak.
Quote stania83 9-8-2015 03:27 PM
Jate ni kata mangsa ialah pelacur. Satan.
Quote tightcherry 9-8-2015 03:34 PM
Dah la merogol..membunuh LPs tu..selayaknyer mampus kene gantung
Quote ice_sky92 9-8-2015 03:51 PM
famri7 replied at 9-8-2015 02:58 PM
Pprt nya nama kelab malam...selayaknyalah kena gantung sampai mampos...ada ka gantung halfway pastu  ...

Kelab golf la sis. Kelab siang. Haha.
Quote subee 9-8-2015 04:07 PM
Dia ni kan lari pi Australia....sembunyi sana....dalam 6-7 tahun jugak kan.....balik sini..teruih kena cekop....anak 'somebody' kan jantan bedebah ni....?
Quote PulutDereyan 9-8-2015 04:26 PM
mangsa blek belt taikkondo..
si jantan black belt taekwondo.. patut laaa
Quote Orix 9-8-2015 04:27 PM
mcm penah follow la cite ni... tp igt2 lupe sbb da lama nau
Quote TuntungReturn 9-8-2015 04:28 PM
kelab cinta syg ni tempat main golf sama resort. resort die sebijik2.. syok la jugak. klo bawak anak best la sebab leh main kt carnival mcm sunway lagoon gitu.
Quote taikor 9-8-2015 04:36 PM
stania83 replied at 9-8-2015 03:27 PM
Jate ni kata mangsa ialah pelacur. Satan.

Skrip seakan2 sama dgn kes baru2 ini. Dah kantoi trus kata henfon dibeli adalah klon
Quote mak_wa95 9-8-2015 04:37 PM
ice_sky92 replied at 9-8-2015 03:51 PM
Kelab golf la sis. Kelab siang. Haha.

kelab golf, ada tempat menginap..dulu2 rajin cikgu2 utara ni g kursus situ..
kat luar pagar kelab ni ada bungalow2..

Lihat semua komen(107)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.067775 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top