CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bapa Cuai, Kanak-kanak Parah Jatuh Ketika Naik Eskalator

18-10-2016 11:28 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14374| Komen: 195

Description: Semalam di media sosial dikejutkan dengan rakaman kejadian seorang kanak-kanak perempuan yang terjatuh dari eskalator aras satu di sebuah pusat beli-belah di Bukit Jambul, Pulau Pinang.



Kemalangan yang berlaku ketika menggunakan eskalator sering kedengaran sebelum ini. Puncanya biasa adalah disebabkan kecuaian ibu bapa.

Semalam di media sosial dikejutkan dengan rakaman kejadian seorang kanak-kanak perempuan yang terjatuh dari eskalator aras satu di sebuah pusat beli-belah di Bukit Jambul, Pulau Pinang.

Menurut Utusan Online, kanak-kanak itu dikatakan sedang didukung di atas bahu oleh bapanya ketika sedang menaiki eskalator berkenaan pada kejadian 6.30 petang itu.

Beberapa minit kemudian, kanak-kanak itu tiba-tiba terjatuh di tepi eskalator dari tingkat satu sehingga menggemparkan beberapa pengunjung pusat beli-belah tersebut yang berada berdekatan lokasi kejadian.

Menurut Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid, kanak-kanak berkenaan terlepas daripada julangan bapanya yang tiba-tiba tunduk kerana panik ketika menaiki eskalator tersebut.


“Bapa mangsa panik kerana mendapati tangan anaknya itu tersepit di celah getah pemegang eskalator berkenaan dan ketika tunduk, anaknya terjatuh ke paras bawah dari tingkat satu.”
 
Kanak-kanak itu sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pulau Pinang selepas mengalami pendarahan dalam kepala serta retak tempurung kepala, jelas Mior Faridalathrash.

Tambah Mior Faridalathrash, laporan kejadian disahkan telah diterima oleh pihak polis dan siasatan sedang dijalankan di bawah Sek. 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001.- CARI











25

Bagus
25

Marah
36

Terkejut
27

Sedih
28

Lawak
33

Bosan

Friends Rank (174 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote xy_daen 17-10-2016 08:24 PM
Babi punya bapak...:::
Quote mesmerize 17-10-2016 08:28 PM
tak sanggup ai nak menengoknya
tapi sebab curious tengok la jugak
kesian betul, ini kes kecuaian
Quote mommymonster82 17-10-2016 08:40 PM
Allahurabbi...
Quote cahaya_almas 17-10-2016 08:41 PM
Siannya...semoga kembali sihat seperti biasa ye dik..tk sanggup nk tgk video tu...
Quote esteryen 17-10-2016 08:42 PM
mesmerize replied at 17-10-2016 08:28 PM
tak sanggup ai nak menengoknya
tapi sebab curious tengok la jugak
kesian betul, ini kes kec ...

Bukan cuai tapi bodoh to the max!!!

If that's the way he dukung his anak, mmg cari mati la, naik escalator mcm tu
Quote OmJualGas 17-10-2016 08:44 PM
Edited by OmJualGas at 17-10-2016 08:46 PM

Edsi bapa bunuh anak..
Quote esteryen 17-10-2016 08:47 PM
Tapi yg bapa2 ni mmg cuai ye in taking care of anak2? Sebelum ni kat China bapa jatuh terduduk sampai patah leher anak tu..
Quote mesmerize 17-10-2016 08:49 PM
esteryen replied at 17-10-2016 08:42 PM
Bukan cuai tapi bodoh to the max!!!

If that's the way he dukung his anak, mmg cari mati la, nai ...

ya sis memang bahaya dukung budak2 kat bahu.. sebab kita tak dapat bajet bahaya serta halangan2 di atas kepala budak tu yang kedudukannya lebih tinggi dari kepala kita sendiri
Quote kyrana 17-10-2016 08:50 PM
Ya ampunn..kenapa mcm tu sekali bapaknya
Quote esteryen 17-10-2016 08:53 PM
Edited by esteryen at 17-10-2016 09:02 PM
mesmerize replied at 17-10-2016 08:49 PM
ya sis memang bahaya dukung budak2 kat bahu.. sebab kita tak dapat bajet bahaya serta halangan2 di ...


Kan sebelum ni ada video yg kononnya happened kat midvalley, escalator tetiba stop, semua jatuh kebelakang, sampai ada budak terhempap sekali, sejak tengok video tu everytime I naik escalator, mmg I pegang erat holder tu.

Tengok mini 2:02

https://m.youtube.com/watch?v=IC0hj3_CaUQ
Quote Kejora927 17-10-2016 08:57 PM
Malang tak berbau..moga budak tu cpt sembuh..
Quote hambaallah1709 17-10-2016 09:00 PM
orang lain kemain susah nak dapat anak...
awak pulak careless tang anak...
Quote senduhazab 17-10-2016 09:03 PM
Tak berani nak tgk....semoga family dia bertabah dgn kehilangan ni & jadi peringatan untuk kita semua
Quote crystel 17-10-2016 09:09 PM
Siapa nama bapak da???
Quote mesmerize 17-10-2016 09:15 PM
esteryen replied at 17-10-2016 08:53 PM
Kan sebelum ni ada video yg kononnya happened kat midvalley, escalator tetiba stop, semua jatuh  ...

scarynya vid tu.. ai dah la selalu sambil lewa je bila naik escalator, siap gelakkan kawan ai yang terlalu berhati2 nak pijak tangga escalator pun slow
Quote MissNigga 17-10-2016 09:21 PM
ya Allah ... merinding bulu meliat anak tu jatuh terhempas
Quote ulartedung 17-10-2016 09:22 PM
budak tu masuk icu kritikal dengar cerita
Quote wana89 17-10-2016 09:25 PM
Ehh jap.. maydin bj
Eksalator yg mana ni.. kat bahagian dalam or dekat jual tudung n baju
Quote ronapink 17-10-2016 09:25 PM
xberani tgk vid..

apa jadi

Lihat semua komen(195)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 06:04 AM GMT+8 , Processed in 0.098142 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top