CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Eskalator Runtuh: Pekerja Sedar Masalah Seminit Sebelum Kejadian

31-7-2015 04:00 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 10849| Komen: 50

Description: Kini, semua tertumpu pada 2 pekerja wanita yang gagal memberhentikan eskalator yang mungkin boleh menyelamatnya nyawa Liujuan.
Oleh : Fyruz Hanna


Rakaman awal susulan insiden meragut satu nyawa memperlihatkan 2 pekerja mengetahui masalah dairpada lift tersebut seminit sebelum kejadian berlaku.

Kini, semua tertumpu pada 2 pekerja wanita yang gagal memberhentikan eskalator yang mungkin boleh menyelamatnya nyawa Liujuan.

Rakaman awal menunjukkan 2 pekerja terbabit menunjukkan salah seorang hampir terjatuh daripada tapak besi tersebut.


Kedua wanita terbabit sempat berpaut sesama sendiri dan menyelamatkan diri. Mereka diluhat sempat bincang mengenai masalah tersebut sebelum meninggalkan eskalator yang masih beroperasi seperti biasa sebelum 'menelan' 1 mangsa.

sumber: 9news.com






13

Bagus
11

Marah
7

Terkejut
14

Sedih
23

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mesmerize 31-7-2015 11:42 AM
ai dah tengok dah..ha'aa cikki 2 orang tu mcm nak warning orang supaya berhati2 lalu kat situ.. tapi kenapa tak report kakitangan je awal2 supaya bole block laluan tu.. gigih berkuntum kat atas tu apehal.. feeling2 nak bagitau setiap orang yg dah sampai atas escalator tu ke.. ni segala2 dah terlambat
Quote bellaa 31-7-2015 11:42 AM
Nasik jadi bubur mcd
Quote ell768 31-7-2015 11:44 AM
keji giler...elok dia dua yg mati..
Quote miabebe 31-7-2015 11:48 AM
IQ tak mencapai piawaian utk menjadi manusia cenggitu lah
Quote batmana 31-7-2015 11:56 AM
dua org tu, mgkin sel otak lambat berhubung.
takle pikir jauh, samada org lain gune akan terkene masalah nnti.

cuba check kt dktor dlu.
Quote manehnya 31-7-2015 11:56 AM
sedih, dan x sanggup tegok lagi vedio
Quote dubuk 31-7-2015 12:05 PM
this is sad.....
Quote revolusi_30 31-7-2015 12:12 PM
Tajuk mcm nk salahkan dua kakitangan tu jah.  
Quote Athrun.Zalaa 31-7-2015 12:22 PM
Aku dari awal dh nmpak 2 org tu mcm suspicious...Tp dh tlewat...

Quote lavender_aqua 31-7-2015 12:35 PM
tindakan pantas pasti dpt selamatkan nyawa

tp kalau dah ajal
Quote imransulaiman 31-7-2015 12:42 PM
Aku masih tak berani nak play video tu...huhu!
Quote azalea85 31-7-2015 12:46 PM
x pasal2 iols pon mcm skeri je skrg nk gune escalator, uwaaaa
Quote Mary_jane 31-7-2015 12:47 PM
Bukan ke patut cikki berdua tunggu kat bawah & halang orang dari gunakan eskalator itu, yang tercongok kat atas bagai menunggu mangsa ditelan eskalator dah kenapa? Fefeeling hero ke nak tangkap mangsa?
Quote R2D2 31-7-2015 12:59 PM
kalau di negara pura cendana
pihak berkuasa akan siasat siapa yg sebarkan video tu
so penyebar video yg bersalah
bukan pemilik shopping kompleks
Quote Modngengade 31-7-2015 01:07 PM
miabebe replied at 31-7-2015 03:48 AM
IQ tak mencapai piawaian utk menjadi manusia cenggitu lah

Sebab kat china x der ahmad maslan yg ber iq tinggi sis....berbanggalah dgn mesia
Quote miabebe 31-7-2015 01:54 PM
Modngengade replied at 31-7-2015 01:07 PM
Sebab kat china x der ahmad maslan yg ber iq tinggi sis....berbanggalah dgn mesia

Ahahahahaha...

Tau xpew kaka mod...hihihi
Quote sapp73 31-7-2015 02:06 PM
kenapa tak tekan butang emergency stop tu bila rasa ada sesuatu yang tak kena ...adoi, bagi amaran saat saat akhir tak membantu langsung
Quote idadzira 31-7-2015 02:12 PM
maaf kan la perempuan 2 org tu. dia x diajar untuk berhentikan eskolator tu ....they not thinking out side the box. maybe sorg boleh tunggu kat bawah stop ppl from naik...ni x dua2 tunggu kat atas  and poor mother tgh dukung anak because of the weight benda tu terus collapse.
Quote melia_star 31-7-2015 02:38 PM
x bleh salahkn staff2 org tu sbb drg x expect runtuhan tu x smpi teruk gitu sekali...mrk igt cuma sepetak tu jer...rupanya sekali dgn pelantar tu jatuh...malang sgt...kesian ibu yg jd mangsa tu...

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 03:48 PM GMT+8 , Processed in 0.070815 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top