CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Stesen Minyak Yang Stylo Di Itali

30-7-2015 03:32 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9657| Komen: 17

Description: Di Cuneo, Itali, stesen minyak diberi nafas baru dengan rekaan bentuk yang moden dan berpenampilan yang futuristik. Selain itu, pengunjung juga pasti teruja dengan suasana persekitarannya ketika menik ...

Oleh : TS LOO

Bagi pengguna jalanraya yang bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain dengan menggunakan kenderaan seperti kereta dan motorsikal, memang tidak asing lagi dengan stesen minyak. 


Bukan seperti dahulu, stesen minyak hanya merupakan tempat untuk mengisi minyak sahaja, tetapi zaman sekarang stesen minyak turut disediakan pelbagai kemudahan.


Antaranya kedai serba anika, restoran makanan, kaunter perkhidmatan seperti tambah nilai kad touch & go, urusan surat-menyurat, kemudahan mesin ATM dan banyak lagi. 

Seperti yang kita semua sedia maklum, stesen minyak di mana-mana pun di seluruh dunia, reka bentuknya boleh dikatakan lebih kurang sama sahaja. 


Tetapi di Cuneo, Itali, stesen minyak diberi nafas baru dengan rekaan bentuk yang moden, stylo dan penuh futuristik.


Selain itu, pengunjung juga pasti teruja dengan suasana dalaman dan persekitarannya ketika menikmati kemudahan yang disediakan. 


Berikut adalah beberapa sudut pandangan bagi stesen minyak tersebut, hayatilah kehebatan dan kecanggihannya.


 


Kalau dilihat dari jauh, ianya kelihatan seolah-olah sebuah restoran atau bistro untuk orang ramai beristirehat sambil makan dan minum. 


Difahamkan iannya direka sebegitu, semata-matanya adalah memberi satu pengalaman yang berlainan daripada reka bentuk stesen yang tipikal.



CARI Infonet


20

Bagus
25

Marah
26

Terkejut
25

Sedih
20

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (132 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote imransulaiman 30-7-2015 02:49 AM
Satu pam saja? Hihi...
Quote monyet_2015 30-7-2015 07:55 AM

Ye la...luar dan cantik tapi satu jer pam..ish..isk...isk..mahal sangat ker harga alat pam tu kat Italy sana
Quote cm_asamkumbang 30-7-2015 08:03 AM
lebih kepada restoran kott
Quote bianglala 30-7-2015 11:38 AM
dah moden benar, sekali pandang tak nampak pintu masuk kat mana.
Quote miss_kimchi 30-7-2015 01:04 PM
kretip..i like
Quote reenaz 30-7-2015 01:40 PM
moden futuristik minimalis (sbb 1 pam je)
Quote anees~nuhara 30-7-2015 03:22 PM
bru 3d...lom wat betul2 lg kn
Quote cmf_Kimmy 30-7-2015 04:09 PM
terlalu moden , tak nampak cantik pun.....yg peliknya pamnya satu je.
Quote Artemesiaa 30-7-2015 05:28 PM
Lebih untuk restaurant area je.  Satu pam dengan bumbung kecik kat area pum cam tak sesuai dengan cuaca Malaysia yang panas dan hujan selalu.
Quote Ipo 31-7-2015 09:48 PM
ghupe opis pun ada nih..
Quote nicrye 31-7-2015 11:25 PM
wow...cantiknya...xtau la praktikal x kalau buat kt malaysia ni..
Quote sukacactus 1-8-2015 08:57 PM
Ok la 1 pam...barula minimalist katanya
Quote -electrifying- 2-8-2015 07:49 PM
klau aku jutawan aku buat stesen mnyak mcm ni kt kl hahaha mesti byk bdk2 hipster nk dtg bergmbr
Quote shuk_one 3-8-2015 01:44 PM
satu pam  jer.. junuh bergaduh pulak kalau lambat
Quote setokinpurple 16-8-2015 05:05 PM
Kalau musim raya mau berderet kereta nk isi minyak
Quote iznanaziz 22-10-2015 01:04 PM
STYLO TP TEMPAT ISI MINYAK TU SATU JE, WAT PE...
Quote hatikudus 22-10-2015 01:11 PM
Mau berbunuh plak klu kat msia ni, bergaduh pasal pam myk nan satu tu

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 03:40 PM GMT+8 , Processed in 0.090520 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top