CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Geng Pecah Rumah Guna Estima Putih

28-7-2015 10:53 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 16066| Komen: 47

Description: Dalam masa 3 jam sahaja, geng ini memecah masuk 4 buah rumah yang menggunakan taktik pemandu yang memakai pakaian persis baru balik menghadiri majlis hari raya....
Oleh : Fyruz Hanna

Loading FB Video...

Kecoh seketika didalam laman FB apabila hujung minggu lepas kelibat mereka yang merompak menggunakan kenderaan mewah terakam didalam cctv.

Seperti yang dimuat naik Max Looi dalam Facebooknya,video berdurasi 8:48 minit itu memaparkan bagaimana sekumpulan 4 orang memecah masuk kediaman tanpa segan silu.


Dalam masa 3 jam sahaja, geng ini memecah masuk 4 buah rumah yang menggunakan taktik pemandu yang memakai pakaian persis baru balik menghadiri majlis hari raya.

Kejadian yang berlaku di Puchong itu tak berakhir disitu apabila kejadian seakan sama berlaku di Taman Mastiara, Jalan Ipoh pada 26 Julai lepas.

Seperti yang diberitahu Max Looi dalam Fbnya juga, geng ini aktif pada pukul 12 tengah hari sehingga 3 petang yang juga membahayakan kerana menggunakan parang.


11760062_1505552209736387_3186896033368885255_n.jpg11750706_1505552196403055_877888400405100522_n.jpg11753701_1505552166403058_4146883064500892743_n.jpg



23

Bagus
27

Marah
32

Terkejut
20

Sedih
19

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (147 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rospinki 28-7-2015 10:40 AM
aku speku ramai yg pakai keta bosar2 mcmni perompak..senang dia sorok hasil rompakan dlm keta dia.

ada sorg member keje gomen pangkt biasa2 jah..pakai alphard baru..keta asik parking sorok2 jah..motip??
Quote almari_buruk 28-7-2015 10:43 AM
Tudiaaaa... Songkok tinggi betui nak tutup keja jahat

Jumpa kat open house sure nampak orang ni banyak duit keta mahal keja hebat hakikatnya...

Patut pdrm dah mula siap nak tangkap malaun2 ni.. Ni tunggu orang ramai lak bekerjasama kumpul maklumat kot fb lak tu isk isk isk
Quote jay_07 28-7-2015 10:55 AM
almari_buruk replied at 28-7-2015 10:43 AM
Tudiaaaa... Songkok tinggi betui nak tutup keja jahat

Jumpa kat open house sure nampak orang ni b ...

pdrm sebok tengah cari despatch 1mdb...

Quote leylapple 28-7-2015 11:00 AM
rospinki replied at 28-7-2015 10:40 AM
aku speku ramai yg pakai keta bosar2 mcmni perompak..senang dia sorok hasil rompakan dlm keta dia.
...

aku pun ada sorang kawan keja gomen..cikgu jer...

pun ada alphard...parking jauh2..sbb yang kaya tu laki dia
Quote rospinki 28-7-2015 11:04 AM
leylapple replied at 28-7-2015 11:00 AM
aku pun ada sorang kawan keja gomen..cikgu jer...

pun ada alphard...parking jauh2..sbb yang kay ...

huntongler laki kaya..kawan aku tu lelaki bini tk keje..anak bederet. saspek betul la bole pakai alpard.
Quote miabebe 28-7-2015 11:07 AM
Uiks...

Bahaya nyaaaaaaaa
Quote lurve82 28-7-2015 11:07 AM
ishk..buat malu jah..lpas ni sumer org pandang keji org bwk estima...
Quote melia_star 28-7-2015 11:11 AM
rospinki replied at 28-7-2015 11:04 AM
huntongler laki kaya..kawan aku tu lelaki bini tk keje..anak bederet. saspek betul la bole pakai a ...

husnuzon..mybe lakibini tu gigih buat MLM kowtttt....
Quote rospinki 28-7-2015 11:19 AM
melia_star replied at 28-7-2015 11:11 AM
husnuzon..mybe lakibini tu gigih buat MLM kowtttt....

aah kot. sejak theol pakai alpat makin jarang jumpe. kalu tk dulu menyembang ramah tamah. malas nk amik pot.
Quote cik_tonggek 28-7-2015 11:23 AM
bawak la odc pulak @lurve82
Quote dragger 28-7-2015 11:28 AM
banyak betul nombor plet dia tuko

Quote AbukRokok 28-7-2015 11:31 AM
moralnya

pakai kete bmw mpv mgkin perompak. bukan org kaya bisnesman
Quote reenz013 28-7-2015 11:35 AM
reen pun ada kawan..dia nyer engineer...laki dia keje gomen...cikgu gak
yg over tu...laki dia pakai estime...koreknya cite...laki dia suh bini dia belikan estima tu
tp x pasti laki dia parking jauh2 ke idak
Quote kenarikelabu 28-7-2015 11:37 AM
Kereta tu pun kompem curik punya...selamba je main tukar2 nombo plate.
Quote melia_star 28-7-2015 11:37 AM
kete besaw2...mcm boss2 MLM...bisnes melingkup keje merompak plak kew?
Quote dragger 28-7-2015 11:38 AM
reenz013 replied at 28-7-2015 11:35 AM
reen pun ada kawan..dia nyer engineer...laki dia keje gomen...cikgu gak
yg over tu...laki dia pakai ...

membe aku polis, kat umah ada Lancer GT, Wish, dgn Moto HD..

bini dia keje exec biasa jer

takde pun dia nak sorok2 kereta dia tu

kriikk kriikk
Quote lurve82 28-7-2015 11:39 AM
cik_tonggek replied at 28-7-2015 11:23 AM
bawak la odc pulak  @lurve82

bapak gula hakak xminat odc...dia lebih minat estima...vellfire pun xminat...kakngah hakak pki odc...tp odc lama..odc baru ni ok kot..kerusi blkg blh lipat ke bawah...sbb2 bapak gula hakak beli estima...tgk la klu ada rezeki lebih blh la beli odc baru tu...

area umah hakak ni sama jah..modus operandi penyamun2 ni pki kete besar2...buat org lain pndg skeptikal jah...
Quote bluehedgehog 28-7-2015 11:39 AM
x pe, salahkan cina dap dulu...
Quote mommymonster82 28-7-2015 11:41 AM
Pakai estima rompak org bawak kelisa.... dah paki keta mahal2 xmampu bayar gi rompak org pulak.

Lihat semua komen(47)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 04:03 AM GMT+8 , Processed in 0.081327 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top