CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Che Ta Tidak Lupa Rancang Demi Masa Depan

28-7-2015 10:56 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 24101| Komen: 152

Description: Kehidupan mewah pelakon popular Che Ta sering mendapat perhatian umum dan peminatnya. Maklumlah, kehidupan artis ini sentiasa dilihat sebagai suatu yang bahagia dan penuh dengan pesona serta keterujaa ...
Oleh Adib Za

Kehidupan mewah pelakon popular Che Ta sering mendapat perhatian umum dan peminatnya. Maklumlah, kehidupan artis ini sentiasa dilihat sebagai suatu yang bahagia dan penuh dengan pesona serta keterujaan.


Tidak menyangkal hal tersebut, walau bagaimanapun, Che Ta mengakui telah melalui fasa bekerja keras pada awal pembabitannya.

“Saya harus akui lima tahun pertama menjadi seorang pelakon, saya memang bekerja keras untuk mencari duit bagi menampung kehidupan saya. Tetapi selepas tempoh, ia berlaku sebaliknya pula apabila saya tidak lagi bekerja kerana wang,” ujarnya memetik laporan portal Rotikaya.


(sumber foto: Rotikaya)


Disebabkan itu, Che Ta sentiasa berfikiran positif dan merancang demi masa depannya. Akuinya, kini dia merancang untuk membuat persediaan menceburi bidang perniagaan demi masa depannya. walaupun kini pendapatannya mencecah RM60,000 hanya melalui lakonan, tidak termasuk bayaran menjadi duta iklan dan sebagainya. 

Baguslah begitu, semakin ramai selebriti yang bijak merancang kewangan mereka, demi masa depan. Iyalah, pendapatan mereka mungkin agak 'lebat' sekarang, oleh itu lebih sediakan payung sebelum hujan. - CARI Infonet

24

Bagus
28

Marah
34

Terkejut
15

Sedih
24

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (152 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miabebe 28-7-2015 05:52 AM
Xpew cheta...mia takesah pun cheta showoff kew showon kew...mia sukaaaaaaaaaa...kissy2 kt aaisyah fo me...mia berangan nk anak 6pasang persis aaisyah
Quote stars83 28-7-2015 06:05 AM
niat bkn utk menunjuk2 kunun..
Quote LiveYourLife 28-7-2015 06:51 AM
Byk nya benang cheta! Hihihi. 60k tu pendapatan sebulan ke?
Quote pumpkinpatch 28-7-2015 07:00 AM
dia ni bagus tukar career jadik life coach jer.

ada life coach yg aku kenal personally, nan hado. At least dia ni pandai buat reta.  
Quote cikperiukkera 28-7-2015 07:00 AM
Kaya che ta. Zain plk mcmne poketnya? Adakah masyukkkk juga atau menumpang ksenangan  heshe?
Quote watachiwa 28-7-2015 07:41 AM
seingat dulu dia pernah citer drama bersiri Ramadhan untuk Afiq ke ape yg dia jadik mak menakan budak mat salleh nama Afiq tu.. dia di bayar RM3k ke RM5k satu episod..
kalo ade 20 episod korg kire lah.. mana pengarah2 drama dapat duit byk2 bayar pelakon ek? tu br kos pelakon x termasuk kos teknikal lagi..
stesen tb macam tv3 suku byr brape ratus ribu kat penerbit tuk satu2 drama ek?

jauh plak aku fikir pendapatan diorg neh
Quote Vellfire 28-7-2015 07:56 AM
LiveYourLife replied at 28-7-2015 06:51 AM
Byk nya benang cheta! Hihihi. 60k tu pendapatan sebulan ke?

60K hanya melalui lakonan sahaja dan tidak termasuk bayaran pengiklanan dan sebagainya.

Quote hannan_rayyan 28-7-2015 07:59 AM
LiveYourLife replied at 28-7-2015 06:51 AM
Byk nya benang cheta! Hihihi. 60k tu pendapatan sebulan ke?

satu job berlakon, pastu dia ada cakap untuk tahun ni dia jadi duta for 10 brands tapi dia tak mentioned brand apa. kalau satu brand ratus ribu kali lah berapa...
Quote kodoklawa 28-7-2015 08:03 AM
dia jns fikir masa tua..tak mau jd artis veteran merempat di masa akan datang...so ada duit simpan..kumpul harta sementara masih laku..artis2 yg baru nak up pun wajib buat simpanan demi masa depan..jgn fikir nak joli katak aje.
Quote makton 28-7-2015 08:06 AM
berapa pulak cheta byr tax?
Quote olaklempit 28-7-2015 08:06 AM
sebab tu bila artis macam ni jual barang macam tudung ke saya tak excited nak support
biarlah beli dgn orang biasa2 yg bersekang mata gigih cari rezeki nak sara hidup dan anak2
kalau artis ke dapat banyak duit sibuk nak shopping sampai london paris lepas tu menunjuk lebih2


tudung fareeda pun tak kuasa nak layan
Quote guesswho09 28-7-2015 08:15 AM
Acik2 bod gossip gaji sepuluh ribu kebawah mesti caye nih
Quote silampumeja 28-7-2015 08:17 AM
ermm... kire skarang ni da takde kisah best sgt pasal cheta skali benda gini plak jadi cerita? huuu iols is penat with cheta...
Quote fiezameysekali 28-7-2015 08:18 AM
watachiwa replied at 28-7-2015 07:41 AM
seingat dulu dia pernah citer drama bersiri Ramadhan untuk Afiq ke ape yg dia jadik mak menakan buda ...

iols pon terpikir menda yg same
pelakon bukan sorg dua.. lom cmpur krew2 lg kan

huhuuh
Quote naina 28-7-2015 08:18 AM
Die susah payah 5 tahun pertama JD Retis je uolss.pastu goyang kaki rolling duit
Quote hzln 28-7-2015 08:21 AM
masa job tengah lebat memanglah
cer takdak job, balik kampung juai karipap
nasib ada org masuk minang walo menempuh onak dan duri termasuk si jantan bertunang dgn org len sbb kena pukau katanya
Quote Lorra2411 28-7-2015 08:28 AM
hzln replied at 28-7-2015 08:21 AM
masa job tengah lebat memanglah
cer takdak job, balik kampung juai karipap
nasib ada org masuk min ...

macam pernah dgr je story life itu. hewhew
Quote hzln 28-7-2015 08:32 AM
“Saya harus akui lima tahun pertama menjadi seorang pelakon, saya memang bekerja keras untuk mencari duit bagi menampung kehidupan saya. Tetapi selepas tempoh, ia berlaku sebaliknya pula apabila saya tidak lagi bekerja kerana wang,”


iya lah che taaaaa..nak gebang dgn org loqstaq bulih laaaa
cliche sangat ayat retis2 pompuan terutamanya yg ada rupa nih....saya mewah hasil usaha keras titik peluh saya sendiri
cer tengok pulak retis2 pompuan yg tak berapa nak harap rupa hanya bersandar bakat semata mcm nabila huda, norkhiriah etc...takde lah mewah mana pun walo job bulih kata tak putus
Quote fizamn 28-7-2015 08:38 AM
che ta really live the life of celebrity.. dia pernah top pastu kawen diam peram lama sungguh.. pastu top balik.. org dengki kat dia aje byk lar.. kalo jadik jadik celebrity for a longer period mmg kena ada rupa and mesti jaga badan dan bila org on tv or radio org mesti suka tgk/dgr.. contoh mcm che ta.. majoriti suka dia.. contoh dato ct, kalo la dato ct nie x lawa, gumux but talented  igt org nak tgk dia nye konsert ke?? last not least Amy search.. walaupun dah berumo dia kategori hensem, very smart body and figure as well talent ada aje org suka tgk show dia.. hehehehehe...  same goes to erra fazira, ziana zain... pluss dato sheila majid...

Lihat semua komen(152)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 02:26 PM GMT+8 , Processed in 0.065264 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top