CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

AG Baru Enggan Ulas Berhubung ' Kertas Pertuduhan' Terhadap Najib.

31-7-2015 01:38 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 12037| Komen: 79

Description: Peguam Negara (AG) yang baru dilantik Tan Sri Mohamed Apandi Ali tidak tahu menahu mengenai satu draf yang dikatakan berupa satu kertas pertuduhan yang didakwa disediakan oleh AG sebelum ini iaitu Abd ...

sumber foto : www.malaysiakini.com.



Memetik laporan Malaysiakini yang disiarkan semalam menyatakan peguam Negara (AG) yang baru dilantik Tan Sri Mohamed Apandi Ali tidak tahu menahu mengenai satu draf yang dikatakan berupa satu kertas pertuduhan yang didakwa disediakan oleh AG sebelum ini iaitu Abdul Gani Patail terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Menjawab satu lagi soalan sama ada beliau akan meneliti perkara itu, Apandi, yang memegang jawatan peguam negara sejak hari Isnin, berkata: "Saya penat sangat. Jadi boleh saya berehat? Terima kasih."

Beberapa orang, seperti ketua biro undang-undang PKR Latheefa Koya dan peguam Lawyers for Liberty, Michelle Yesudas, telah tweet dokumen yang muncul di Sarawak Report.


Menurut laporan Malaysiakini juga, selain Najib, kertas tuduhan itu menamakan seorang bekas pengarah urusan yang ditahan oleh pasukan petugas khas 1MDB dan kemudiannya dibebaskan dengan jaminan, dan Nik Faisal Ariff Nik Othman Kamil.

Pasukan petugas itu masih dalam proses mengesan Nik Faisal yang juga pengarah urusan bekas anak syarikat 1MDB - SRC International.



sumber : http://www.malaysiakini.com/news/306779


12

Bagus
21

Marah
24

Terkejut
15

Sedih
16

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kaseh80 30-7-2015 08:03 PM
At last truth prevails
Quote GhostWalking 30-7-2015 08:04 PM
Ohoiii kaka sibaik aku xkena sakit jantung.ni btol esklusip
Quote revolusi_30 30-7-2015 08:04 PM
La , kan akak cite dlm thread Gani tu... Sama je kan citenye
Quote ekod79 30-7-2015 08:04 PM
Draf pertuduhan kpd najib
Quote sayang_mulut 30-7-2015 08:05 PM
revolusi_30 replied at 30-7-2015 12:04 PM
La , kan akak cite dlm thread Gani tu... Sama je kan citenye

akak terlalu sexcited sis.. kalau dah ada.. @perang_sivil @spiderman80 silap tutup..
Quote chazey 30-7-2015 08:06 PM
Popcorn-material sangat.

Thank you social media.
Quote scorpionkiki 30-7-2015 08:06 PM
Tu la...my friend inform I yg dia kena escorted keluarga Dr building di mana ag office situated..
Quote revolusi_30 30-7-2015 08:06 PM
sayang_mulut replied at 30-7-2015 08:05 PM
akak terlalu sexcited sis.. kalau dah ada.. @perang_sivil @spiderman80 silap tutup..

Sis tepek ja dlm benang Gani tu.
Quote sayang_mulut 30-7-2015 08:07 PM
revolusi_30 replied at 30-7-2015 12:06 PM
Sis tepek ja dlm benang Gani tu.

baiklah sis.. jap..nak tempek link je la..
Quote ice_sky92 30-7-2015 08:07 PM
Sial kau Najib.
Quote revolusi_30 30-7-2015 08:07 PM
sayang_mulut replied at 30-7-2015 08:07 PM
baiklah sis.. jap..nak tempek link je la..

Tepek pic sis, harmoni sikit benang.  lol
Quote MeghanK 30-7-2015 08:08 PM
omaigod sis..rasa mcm nak share je kat fb tapi takutttt
Quote sofiazara 30-7-2015 08:11 PM
[Makluman: TS KPPA/KSN sgt bimbang akan pelbagai penulisan kita penjawat awam dalam media sosial - Whatsapp, facebook, twitter, email, perbualan dsbnya. Perkara ini hendaklah DIELAKKAN oleh kita sebagai penjawat  awam.
Dimaklumkan Bhg. Perkhidmatan sdg memantau perkara ini secara rapi dgn pihak cybersecurity dan tindakan tatatertib bakal diambil.
Pohon sampaikan perkara ini kepada semua anggota bawah seliaan msg2.] -
Mesej drpd pej suk terengganu

utk penjawat awam sekadar hiasan utk yg xde kene ngene
Quote ultra78 30-7-2015 08:12 PM
Tak berani nak komen


Quote nenekglamer 30-7-2015 08:12 PM
Perghh..  Tapi who's got the ball..err, I mean kuasa to tangkap owang itu sekarang?
Quote nour2001 30-7-2015 08:17 PM
padanlah muka ko najib...kau sumbat nuart dlm penjara, ko zalimi rakyat, mcm2 bala turun kat atas kepala ko..Allah maha besar, Dia mendengar doa org2 yg dizalimi..sikit demi sikit aib ko dibuka ditonton utk tatapan rakyat, bukan rakyat malaysia saja, satu dunia ni hah.....tapi mcm biasa ada jugak macai yg masih in denial dan seboleh2nya mau percaya najib ni tak bersalah, suci maksum...
Quote atira 30-7-2015 08:18 PM
kat fb depa share sarawak report punye artikel..tapi weols diblock
Quote sayang_mulut 30-7-2015 08:19 PM
nour2001 replied at 30-7-2015 12:17 PM
padanlah muka ko najib...kau sumbat nuart dlm penjara, ko zalimi rakyat, mcm2 bala turun kat atas ke ...

akak tak duduk malaysia kan?boleh tak akak tolong tempek kan article..hehehe..kami ni dok takut noo nak tempek..
Quote ejans 30-7-2015 08:24 PM
Mana benang ghani sebelum ni eh. X jumpa. Ade link x

Lihat semua komen(79)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 01:02 AM GMT+8 , Processed in 0.071687 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top