CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Pegang Anjing, Pelakon Hasnul Rahmat Jawab Kontroversi

28-7-2015 11:56 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 33791| Komen: 131

Description: Jika baru-baru ini tersebar imej pelakon Hasnul Rahmat yang memegang anjing menjadi bualan ramai mengenai akidah pelakon itu.
Oleh Adib Za

Jika baru-baru ini tersebar imej pelakon Hasnul Rahmat yang memegang anjing menjadi bualan ramai mengenai akidah pelakon itu.

Ada yang menganggap pelakon itu sebagai free thinker dan terdapat juga pendapat untuk tidak menilai secara melulu pelakon itu.

(Sumber foto: Instagram Hasnul)


Tampil membuat penjelasan, pelakon dari Singapura itu berkata, 

"Semuanya bermula dengan blog yang memanaskan isu gambar itu. Sebenarnya ia sekadar patung di salah sebuah kafe milik rakan saya di Singapura.

"Tidaklah sehingga terpesong agama seperti yang didakwa kerana saya masih tahu batas-batas sebagai seorang Islam. Tohmahan yang dilemparkan juga tidak berasas kerana dilakukan tanpa usul periksa," katanya memetik laporan Malaysian Digest.


Bagi menutup kontroversi itu, Hasnul akhirnya memadam entry berkenaan di laman Instagram miliknya. - CARI Infonet

16

Bagus
23

Marah
15

Terkejut
21

Sedih
23

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mikimius 27-7-2015 03:28 PM
die dah private..smlm ade tgk,mmg terok life khdpnnye..hippie gtu..die dh cerai ke ni.dlu suka tgk die blakon dlm rock
Quote dondangdendang 27-7-2015 03:31 PM
iols suka dia bpuisi kat Bila Hati Telah Hitam..........
Quote WawaRaRa 27-7-2015 03:33 PM
melayu moden dan tak semestinyer islam kan ramai kat singapore... da x brape nak heran... huhu... semoga pulang ke pangkal jalan...
Quote miabebe 27-7-2015 03:42 PM
Astarghfirullahhalazim....

Bahaya neh...murtad kew..??..nnt budak2 yg pendek akai mengikut lak..

Na'uzubillah..
Quote dreamy_forest 27-7-2015 03:44 PM
uiskk iols minat giler ngan mamat ni dulu....oomaigat
Quote taji2906 27-7-2015 03:52 PM
dia ni bukan jadi jahat citer tanah kubur umah jahilliah tu ke? realitinya pun gini... aduyaiii
Quote one_aiman 27-7-2015 03:53 PM
Iols tgk tanah kubur ummah jahiliah tu menjadi btol watak dia..xsangka lak luarannya camni
Quote iznanaziz 27-7-2015 03:56 PM
dia ni yg pnh masuk rancangan extra vaganza astro hari tu ke?
Quote sunquick 27-7-2015 03:57 PM
baru2 ni...dalam telemovie tanah kubur- ummah jahiliah...
dia jadi ketua ajaran sesat...huhhu...
Quote prettyuglybabe 27-7-2015 04:04 PM
hanya dia yang tau apa agama dia..
anggap je la beliau sesaja cari kontroversi nak up nama
Quote delsmomm 27-7-2015 04:08 PM
husnodzon je la..
xde kaitan nan iols ponn..
Quote yayangmama 27-7-2015 04:08 PM
dalam citer bila hati telah hitam dia ada juga kan...episod yg mana xingat...tapi ada lah dia

jadi yang tukang cakap masa last2 tu
Quote siti_kus 27-7-2015 04:09 PM
stalk insta dia tadi tak ada pun gambar2 tu. dah delete kot. nak tau kat gambar jesus tu caption dia apa. hehe. busy body.
Quote ogata 27-7-2015 04:15 PM
pegang patung yesus terus murtad ke?????????????????
Quote tobobon 27-7-2015 04:22 PM
kelas ig miss kepoh skrg. walaupun banyak gosip kat situ i notice, tapi kadang2 sheols pun ting tong jua. motif masih percaya iluminati segala???
Quote chinta89 27-7-2015 04:22 PM
prettyuglybabe replied at 27-7-2015 04:04 PM
hanya dia yang tau apa agama dia..
anggap je la beliau sesaja cari kontroversi nak up nama :lo ...

mayb sendu. so, buat apa2 kontroversi supaya dikenali..
Quote gjoy_chester 27-7-2015 04:24 PM
Melayu Singapore ramai yang non-muslim gak kan..bukannya mcm Malaysia wajib jadi muslim..
Quote sambalsedap 27-7-2015 04:29 PM
dah tua kot. bukan budak-budak lagi. patut lebih tahu mana yang betul dan salah.
Quote Orange_7491 27-7-2015 05:01 PM
ok laa nak tanya kalo pegang pasung jesus tu or pegang bible kira murtad ke.
Tak kan?? Yang anjing tu normal laa malay urban bela anjing.

Lihat semua komen(131)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 01:31 AM GMT+8 , Processed in 0.073599 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top