CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Minoriti di China Menyambut Kemeriahan Syawal

28-7-2015 11:31 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 12565| Komen: 25

Description: Penduduk China muslim termasuk di wilayah Qinghai, Xinjiang, Linxia, Yinchuan dan Hong Kong sama-sama menyambut kemeriahan Syawal pada 17 Julai lalu

Oleh : Fyruz Hanna

Penduduk China muslim termasuk di wilayah Qinghai, Xinjiang, Linxia, Yinchuan dan Hong Kong sama-sama menyambut kemeriahan Syawal pada 17 Julai lalu dan kemeriahanya dapat dilihat pada pagi solat raya yang dilakukan dimasjid-masjid besar di sekitar bandar.












sumber gambar: GuaBlog.com

31

Bagus
31

Marah
47

Terkejut
31

Sedih
44

Lawak
32

Bosan

Friends Rank (216 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 27-7-2015 02:09 PM
cantiknya tudung gurl yg last tu..
Quote krustykrab 27-7-2015 02:14 PM
yg baju itam tgh selpie tu acong ke?

@Acong
Quote mizsrose 27-7-2015 02:30 PM
cantik pakai tudung....
Quote cmf_Kimmy 27-7-2015 02:48 PM
ramainya sembahyang raya.....
Quote iznanaziz 27-7-2015 04:01 PM
chinta89 replied at 27-7-2015 02:09 PM
cantiknya tudung gurl yg last tu..

yg tudung polka dot tu ek? ha ah, cantik
Quote chinta89 27-7-2015 04:11 PM
iznanaziz replied at 27-7-2015 04:01 PM
yg tudung polka dot tu ek? ha ah, cantik

khen!!

takde ke sape pengeluar tudung especially retis2 nk wat style gini then patenkan atas nama sendiri?
Quote iznanaziz 27-7-2015 04:38 PM
chinta89 replied at 27-7-2015 04:11 PM
khen!!

takde ke sape pengeluar tudung especially retis2 nk wat style gini then patenkan atas na ...

ekceli, kita dah ada jenis yg gini, cuma belum ada manik2 lagi kut kat atas kepala
tak tahu le kalau kita tak perasan lak
Quote Artemesiaa 27-7-2015 06:13 PM
Amat menarik dan ramai yang tak tahu ramai orang di China yang beragama islam.  Bila mereka2 ni jumpa orang Malaysia yang beragama islam mereka rasa seronok dan beri salam.
Quote ipes2 28-7-2015 01:25 AM
Mmg depa Islam ramai dan kuat sebab tertekan.
Bila tak tertekan ni, jadi la mcm Mesiaraya dimana babies kita buang je dari tingkap building sebab menyusahkan.
Quote KimoraHakim 28-7-2015 11:56 AM
kesian orang orang islam di china..asyik dihimpit dengan pemerintah yang kejam..lagi lagi suku kaum uyghur...
Quote fifie_olin 28-7-2015 12:52 PM
mcm mn solat atas tangga tu
Quote bottombikini 28-7-2015 02:18 PM
cantik2..hidung mancung2..

bestnye..one day tingin lah nak raye kat sana
Quote aTiKah_aYuNi 29-7-2015 12:33 PM
cantik pakai tudung....
Quote bianglala 29-7-2015 07:20 PM
ramai sangatttt... apa agaknya menu raya diorang
Quote miabebe 29-7-2015 08:58 PM
Ooooowowwwwwwww...

Skrg br mia tau...
Quote cm_asamkumbang 30-7-2015 08:06 AM
ramainya..oo tertekan jugak ka..ingat aman damai ..
Quote kucen_miang 30-7-2015 08:51 AM
acik2 tudung palida sibuk berselpi



Quote njoi-10 6-8-2015 03:00 PM
Tu dia,,,meriah nye
Quote lyza2474 6-8-2015 04:30 PM
now baru tau.. terima kasih yer

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.105227 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top