CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tesco UK Haramkan Penjualan Ribena Dapat Reaksi Kurang Senang Penduduk

28-7-2015 07:07 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 8058| Komen: 11

Description: Satu botol Ribena mengandungi 52.6g gula....
oleh : Fyruz Hanna


ad_176534478.jpg

Berita yang sedih diterima oleh mereka tak kira lelaki besar atau pun kanak-kanak yang sukakan ribena.

Mereka akan menurunkan kesemua jenama ribena yang mengandungi gula, penyebab obesiti dikalangan kanak-kanak.

Reaksi ini diterima kurang senang oleh  mereka yang sememangnya meminati jenama minuman Ribena itu.


ribenaban2.jpg
ribenaban.jpg


Minuman Ribena ini mengandungi kandungan gula yang tinggi dan ia bakal diturunkan dari rak jualan untuk kanak-kanak di Britain.

bena.jpg
1 botol Ribena mengandungi 52.6g gula.

Sumber berita dan gambar: metro.uk

26

Bagus
26

Marah
39

Terkejut
35

Sedih
38

Lawak
48

Bosan

Friends Rank (212 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mhamirol 28-7-2015 10:45 PM
Selayaknya la sis. Kandungan vitamin C dalam ribena pun bukannya asli. Additif jah.
Quote mattzzx 29-7-2015 10:27 AM
ribena malaysia pun sama?
Quote Felycya 29-7-2015 04:27 PM
aku suke gile minum ribena.
yg dalam kotak ke, kordial ke, yg dalam tiub plastik tu ke, sedap....
Quote cm_asamkumbang 29-7-2015 04:53 PM
malaysia bila nak ban
Quote mute 30-7-2015 10:50 AM
lambat lambat lambat lagi la mesia ni nak Ban Ban makanan tak berkhasiat ni, bile dah Ban...di kaburkan pulak produk.....same macam tak nak Ban je....
Quote reenaz 30-7-2015 01:45 PM
takde maknenye Msia nak ban2 just sebab nak jaga kesihatan rakyat
Quote alphawolf 3-8-2015 11:52 AM
Sendiri ban diri sendiri la...apa susah?
Quote gekkou 5-8-2015 05:03 PM
mesti FLOM minum ribena dari kecik
sebab tu obese
so di malaysia x boleh banend ribena okay
kanak2 khususnya wanita kn kak mah kalau nk jadi FL
Quote pinky_incognito 5-8-2015 10:06 PM
sedapnye ribena laici
Quote samperit 6-8-2015 04:18 PM
gekkou replied at 5-8-2015 05:03 PM
mesti FLOM minum ribena dari kecik
sebab tu obese
so di malaysia x boleh banend ribena okay
...

hahaha statement kemain
Quote kambeng_masam 7-8-2015 12:48 AM
aku rasa ni ribena yang boleh diminum terus tu je kot. yang jenis kordial tu kan kita leh kawal tahap manisnya. Tapi mmg betul pun ribena yg minum terus tu terlalu manis. Aku dah lama stop beli ribena jenis tu utk anak2. Even any soft drink pun.

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 04:30 AM GMT+8 , Processed in 0.095491 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top