CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gagal Pecah Masuk Rumah, Pencuri 'Melekat' Pada Tembok Pagar Sampai Pagi

15-9-2017 04:22 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9490| Komen: 62

Description: Hajat memecah masuk ke sebuah rumah terbantut apabila seorang lelaki dilaporkan 'melekat' pada tembok pagar rumah berkenaan.


Hajat memecah masuk ke sebuah rumah terbantut apabila seorang lelaki dilaporkan 'melekat' pada tembok pagar rumah berkenaan. 

Memetik laporan The Reporter, kejadian tersebut berlaku di Bukit Kuang membabitkan seorang lelaki dikenali sebagai Bukhari yang berasal dari Kampung Lubok Stol, Rantau Panjang.

Menurut Mummy Knowmaa yang memuat naik gambar dan video itu, kejadian tersebut berlaku di rumah kakaknya pada malam kelmarin.

Berdasarkan gambar yang dikongsi, suspek kelihatan bertahan di tembok pagar itu dengan tangannya dan kakinya berdiri di celah lubang angin.  

"Si pencuri itu panjat tembok pagar rumah kakak saya, tetapi dia terlekat di situ. Tak dapat naik, tak dapat turun dan berada di situ sehingga hari cecah."



Suspek yang berusia 34 tahun itu ditangkap oleh penduduk kampung sebelum ditahan oleh polis untuk tindakan selanjutnya. 

"Tak tahu bagaimana dia boleh melekat di situ. Mujur orang Bukit Kuang tidak mengambil tindakan membelasahnya," katanya

Sementara itu di media sosial, netizen berpendapat berkemungkinan pemilik rumah telah 'memagar' rumahnya dengan ayat-ayat Quran.- CARI


11

Bagus
10

Marah
3

Terkejut
14

Sedih
7

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (61 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shernazz 15-9-2017 04:27 PM
awat awal sangat pi tangkap
patut biar dua tiga hari sambil makan kfc depan dia
Quote harrypoter 15-9-2017 04:27 PM
baru kau tau, salah rumah dik oi
Quote gede-bab 15-9-2017 04:28 PM
pada muka kau pencuri...lain kali biar 'anu' dia pula melekat
Quote akakdendeng 15-9-2017 04:34 PM
rasa kan...padan muka
Quote idakamaruddin 15-9-2017 04:36 PM
shernazz replied at 15-9-2017 04:27 PM
awat awal sangat pi tangkap
patut biar dua tiga hari sambil makan kfc depan dia

ok ni lawakkk

hahah kang dia terberak terkencing kang letih plak kene bersihkan


Quote ChildrenOfBodom 15-9-2017 04:38 PM
sangkut perot ka? boroi hanat
Quote jalfa 15-9-2017 04:39 PM
Kena karan ke kena gam gajah?
Quote Modngengade 15-9-2017 04:40 PM
tuan rumah ada bela hantu raya ke sister?
Quote shernazz 15-9-2017 04:41 PM
idakamaruddin replied at 15-9-2017 04:36 PM
ok ni lawakkk

hahah kang dia terberak terkencing kang letih plak kene bersihkan

kasi sembur saja dengan paip pressure yang buat basuh kete tu
senang..
Quote raradhia 15-9-2017 04:46 PM
bagussssss!
Quote manjalara_01 15-9-2017 04:46 PM
pagar rumah guna ayat al-quran? mcm mana tu?
Quote krustykrab 15-9-2017 04:50 PM
manjalara_01 replied at 15-9-2017 04:46 PM
pagar rumah guna ayat al-quran? mcm mana tu?

bacala ayat kursi ke...3 qul ke....

biasa aku buat cenggitu je bila nak tinggalkan rumah dlm jangkamasa yg lama

Quote manjalara_01 15-9-2017 04:55 PM
krustykrab replied at 15-9-2017 04:50 PM
bacala ayat kursi ke...3 qul ke....

biasa aku buat cenggitu je bila nak tinggalkan rumah dlm ja ...

ingatkan kena guna makhluk halus ke ape tadi
Quote Buritan 15-9-2017 04:56 PM
Hak hak buat lg dikkk..
Quote insulin 15-9-2017 04:57 PM
Padan muka. Siapa suruh buat jahat.
Quote krustykrab 15-9-2017 04:58 PM
manjalara_01 replied at 15-9-2017 04:55 PM
ingatkan kena guna makhluk halus ke ape tadi

aduiii

ke situ pulak ko...zaman tok nenek kita byk la citer membela ni...bila byk sgt membaca thread antu kat board MPS tu kdg2 aku pun mcm terasa yg aku ada saka nauzubillah

Quote Artemesiaa 15-9-2017 05:01 PM
Kan dah mendapat, kalau letak kerengga elok gak time tu
Quote cahaya_almas 15-9-2017 05:16 PM
Padan muka....hrp2 semua pencuri kena mcm nie...
Quote mrizumi 15-9-2017 05:19 PM
Padan muka..

Lihat semua komen(62)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 08:04 PM GMT+8 , Processed in 0.097256 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top