CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

'Kos Kuarantin Jemaah Umrah Ditanggung Atau Sendirian Berhad?' - Fizz Fairuz

4-1-2022 11:47 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7859| Komen: 140|Original author: LilRose

Description: Pelakon Datuk Fizz Fairuz menerusi Instastory mempersoalkan isu kos kuarantin jemaah yang pulang dari Umrah.
Pelakon Datuk Fizz Fairuz menerusi Instastory mempersoalkan isu kos kuarantin jemaah yang pulang dari Umrah.


Kredit foto: IG

Kekecohan tercetus sebelum ini selepas kerajaan mengumumkan jemaah Umrah perlu menjalani kuarantin di pusat kuarantin ditetapkan sebaik pulang ke tanah air.

Perkara ini mendapat perhatian Fizz yang membangkitkan isu kos kuarantin sama ada ditanggung kerajaan atau 'sendirian berhad'.


Kredit foto: IG


Persoalan dibangkitkan Fizz itu mendapat perhatian warganet yang terpanggil untuk menjawab soalan diajukannya.

Fizz kemudian tidak berpuas hati apabila mengetahui jemaah perlu menanggung sendiri kos kuarantin wajib dan meminta pengacara terkenal Iesya Toh memberi ulasannya.


Kredit foto: IG/Murai

Iesya Toh nak tolong jawab ke? - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote akuHavocczz 4-1-2022 12:05 PM
Takkkk.. kenapa iesya toh tu yang kena ulas? Dia siapa?
Quote mdmy 4-1-2022 12:23 PM
pertama sekali , kena paksa ke pergi umrah? kalau mampu pergi umrah , kenalah include kos kuarantin in the budget. Umrah bukan wajib kepada yang tak mampu
Quote prettyuglybabe 4-1-2022 12:28 PM
orang tak berkemampuan tak pi umrah pun ngok..
baik dorang menabung pi buat haji terus..
zaman covid ni, kalau kau pilih nak travel, reti-reti la sediakan duit nak kuarantin..
kalau tak nak keluar duit lebih, tunggu covid lenyap baru travel..
Quote asamfish 4-1-2022 12:29 PM
Astaghfirullah.....kenapa sentiasa nak rasa asal gi mekah je, kena ada keistimewaan!  Kang panggil retis bodoh kang, sentap langit ke 7.  Takde sapa letak pisau kat leher suruh nko pegi umrah...as how others yang pi london new york tu....so semestinya la kos kuarantin tu nko tanggung sendiri.  Kalau nak free, kuarantin kat rumah (tp kena ingat ye, rumah mesti ada bilik yang en suite ye....bathroom yang sharing is caring tak aci ok...and takde org yang umo 65thn ke atas dlm rumah tu, or critical illness person)
Quote asamfish 4-1-2022 12:31 PM
Nko ingat org gi umrah tu tak bercampur gaul dgn org lain?  tak berselisih bahu dgn orang lain?  masa tawaf saei semua tu nko sensorang?
Quote asamfish 4-1-2022 12:34 PM
So sesape retis nak gi umrah, kalau umah tu takde en suite bathroom, sila2 sediakan rm150x7 per person utk duduk hotel bagi standard package, atau rm250x7 (minimum) untuk premium package.  Premium package ni kita boleh book in advance dan boleh pilih2 hotel mane kite nak mengikut poket kita.
Quote asamfish 4-1-2022 12:38 PM
So pada retis2 yang mampu pegi umrah, mampu beli LV Gucci utk tayang kat kaabah dgn caption 'done tawaf' tu, sila2 la mampu utk sediakan duit kuarantin di hotel rm1050 (utk std package) or at least rm1750 utk premium package.
Quote harkktuih 4-1-2022 12:44 PM
Umrah tu x wajib pun..
Quote Suchi 4-1-2022 12:44 PM
prettyuglybabe replied at 4-1-2022 12:28 PM
orang tak berkemampuan tak pi umrah pun ngok..
baik dorang menabung pi buat haji terus..
zaman covid ...

Betul, pelik plak dato ni kabo g umrah bukan org yg kemampuan.
Sbb ada duit laa mampu g umrah tu ingat murah ke umrah tu, abis gak duit simpanan kecemasan memasing kalau dah g satu pemeli ke apa.
Dengo nya umrah musim pandemik ni mahal juga.
Quote ngek 4-1-2022 12:46 PM
tak guna otak dulu ke sebelum bercakap?
Quote krustykrab 4-1-2022 12:55 PM
Eh..dh korg nk gi sgt umrah tu korg kna la tanggung apa saja kos sampingan..takkn nk org lain tsnggung plak..jgn duk biasa ugut org dgn word "ibadah" tu..
Lg pun org tak gi mekah tu kalau x mampu..dah sah2 la korg golongan mampu kan fizzperotbudus oii
Quote krustykrab 4-1-2022 12:57 PM
ngek replied at 4-1-2022 12:46 PM
tak guna otak dulu ke sebelum bercakap?

Retis...ada ke prnh guna otak dulu baru berckp
Quote krustykrab 4-1-2022 12:59 PM
Iesya toh tu sapo lak? Muslim ke?
Setazah mcm setazah semak jgk ke?
Quote She-Ra 4-1-2022 01:01 PM
atas tanggungjawab sendiri khennn
sekarang pegi mana2 pun, kena ada duit selit utk contingency dong
Quote krustykrab 4-1-2022 01:11 PM
Screenshot_20220104_130821.jpg
B40 boleh claim?
Patut la org bising...mana blh mcm tu..ko nk buat ibadah tp kos suruh org tsnggung..tk rasa berdosa ke guna tax payer money utk tanggung urusan ibadah ko?
Quote Samerosie 4-1-2022 01:17 PM
bayar la sendiri bukan nye kena paksa kau pergi umrah pun.  you win some you lose some la.  Kata title datuk, takanlah tak mampu.
Quote ngek 4-1-2022 01:17 PM
krustykrab replied at 4-1-2022 12:57 PM
Retis...ada ke prnh guna otak dulu baru berckp

betul jugak
Quote 3chanceno 4-1-2022 01:26 PM
Gi umrah tak de bertemu orang lain atau foreigners ke walaupun package vvip? Atau gi umrah kalis kobid pasal ibadah?
Vongoks
Quote cmf_premierleag 4-1-2022 01:28 PM
Samerosie replied at 4-1-2022 01:17 PM
bayar la sendiri bukan nye kena paksa kau pergi umrah pun.  you win some you lose some la.  Kata tit ...

biasalah..pizz  peroz ni kan dato sengkek

Lihat semua komen(140)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 09:54 PM GMT+8 , Processed in 0.076871 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top