CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

2 Kali Isteri Kantoi Tidur Dengan Lelaki Lain, Lelaki Lafaz Taklik Depan Anak-anak

4-1-2022 11:30 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4741| Komen: 68

Description: Seorang peguam syariah, Nur Fatihah Azzahra menerusi Facebook berkongsi sebuah kes yang dikendalinya berhubung masalah rumah tangga.
Seorang peguam syariah, Nur Fatihah Azzahra menerusi Facebook berkongsi sebuah kes yang dikendalinya berhubung masalah rumah tangga.

‘Lagi sekali awak tidur dengan dia, jatuh talak 3’. Itulah ungkapan seorang suami pada hujung Disember 2021 selepas mendapati isterinya terlanjur dengan lelaki lain di belakangnya.


Gambar hiasan

Wanita terbabit mendakwa dia nekad berlaku curang kerana suaminya terlalu sibuk dan tidak mempunyai banyak masa selain tidak faham dengan keadaan dirinya.

Berikutan itu, lelaki berkenaan memberi pilihan kepada isterinya sama ada mahu berpisah atau memperbaiki kelemahan masing-masing.


Justeru, isterinya berjanji mahu berubah demi anak mereka yang kesemuanya berusia di bawah 11 tahun. 

Tetapi, sebaliknya yang berlaku apabila dia sekali lagi kantoi ‘bermain kayu tiga’ dengan lelaki sama.



Menurut lelaki terbabit, sejak pertama kali mengetahui isterinya berlaku curang dan terlanjur dengan lelaki lain, dia sudah bersedia dengan sebarang kemungkinan. 

Meskipun begitu, dia sanggup bertahan dengan perhubungan tersebut kerana tidak mahu anak-anak kehilangan kasih seorang ibu. 

Namun, isterinya masih melakukan perkara sama sehingga membuatkan si suami nekad melafazkan taklik.


Kredit foto: FB Nur Fatihah

Menurut Nur Fatihah, kes melibatkan taklik perlu menjalani suatu pengesahan di Mahkamah Rendah Syariah. 

Tetapi, bagi kes ini iaitu apabila si isteri mengaku sudah berzina dengan lelaki lain menyebabkan talak jatuh, ia perlu menjalani siasatan penuh di hadapan Qodhie untuk direkodkan keesahan jatuhnya talak tersebut ataupun sebaliknya.


Sumber: OHBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ifanonline 4-1-2022 11:33 AM
wanita2 sebegini tidak perlu ada dlm hidup lelaki...ceraikan aje dan cari yg lebih baik
Quote Normabaru 4-1-2022 11:34 AM
Loyer tgh bt Marketing mcm axiah jalil ke ni
Quote Babai 4-1-2022 11:38 AM
Edited by Babai at 4-1-2022 11:41 AM

Selalu dengar orang kata loyar2 yang dah terkenal dan business dah maju biasanya takde masa nak share cerita2 macam ni. Mereka lebih banyak luang masa buat kes2. Mereka juga tak perlukan publicity dari perkongsian cerita2 macam ni.
Quote Artemesiaa 4-1-2022 11:41 AM
Cara dia nak lepaskan diri dari suaminya dengan cepat kalau tak bakal digantung tak bertali selamanya
Quote copy_paste 4-1-2022 11:41 AM
benda boleh bincang kot,kalau lelaki boleh tahan nafsu kenapa x perempuan,

mesti ppuan tu menyesal,dah dpt lelaki baik mcm tu pun sanggup lagi tu,nasib la dah jatuh talak 3,kalau boleh rujuk pun mesti bekas suami xnk.

inilah salah 1 punca,bila pasangan x mampu bg nafkah batin,baik lelaki awau wanita,kan dah jd kes hanafi, tp ni versi ppuan,bezanya lelaki xikut perasaan sangat.
Quote epullipan 4-1-2022 12:18 PM
sedap sgt ke sampai terlanjur kali ke 3 da sampai  tak boleh fikir apa laki dia cakap kalau die main skali lagi ngn jantan tu..penjawat awam?? untung dapat macam2 kerajaan bagi bini orang pon bagi
Quote genUmi 4-1-2022 12:26 PM
stail Loyer marketing  guna media sosial
Quote AbukRokok 4-1-2022 12:29 PM
batang lelaki itu terlalu sedap utk ditinggalkan sebab very skillfull
Quote AbukRokok 4-1-2022 12:30 PM
copy_paste replied at 4-1-2022 11:41 AM
benda boleh bincang kot,kalau lelaki boleh tahan nafsu kenapa x perempuan,

mesti ppuan tu menyesal, ...

pernah dgr #awkterlalubaikutksaya?
saya nak yg jahat2 sket

Quote prettyuglybabe 4-1-2022 12:34 PM
makin ramai lawyer hasanah..
Quote cmf_premierleag 4-1-2022 12:38 PM
Normabaru replied at 4-1-2022 11:34 AM
Loyer tgh bt Marketing mcm axiah jalil ke ni

loyer pun dh sengkek bisnes
kenea buat marketing stunt reka cerita hassanahhh utk survive
Quote fealefea 4-1-2022 12:45 PM
bila hati sudah tak syg begitulah. Elok lepaskan ja dari wat mende memaluken


Quote Login_ID 4-1-2022 12:49 PM
epullipan replied at 4-1-2022 12:18 PM
sedap sgt ke sampai terlanjur kali ke 3 da sampai  tak boleh fikir apa laki dia cakap kalau die ma ...

sungguh tak percaya baru 3x.
yg sebenarnya dah banyak kali tapi segan nak mengaku
Quote mdhelmi 4-1-2022 12:52 PM
ntah betul ke tak cerita ni
2 kali kantoi
yang tak kantoi?
Quote Radzor 4-1-2022 01:01 PM
Gigih hakim kena pastikan samada betul2 ngesek utk sah kan jatuh talaq. Lepas dpt pastikan betul2 ngesek nak jatuhkan hukuman rejam pulak ka?
Quote Suchi 4-1-2022 01:03 PM
Takde bukti gambo atau video ke?  Cerita hanafi koman2 ada video lagi ni baru betul bukan hasanah.
Quote Decaffeinated 4-1-2022 02:00 PM
Nur Fatihah Azzahra siap snap gambar hand written note supaya tak dituduh hasanah oleh acik forum. Masalahnya note itu pun ko yang tulis dek, it doesn't prove anything.

Meh lah aku percaya citer ko, does that make you feel better?

Quote Decaffeinated 4-1-2022 02:03 PM
Radzor replied at 4-1-2022 01:01 PM
Gigih hakim kena pastikan samada betul2 ngesek utk sah kan jatuh talaq. Lepas dpt pastikan betul2 ng ...

terfikir benda yang sama. pengakuan tu supposed to be private deal antara mereka.
depan hakim lafaz cerai biasa je tak boleh ka? cerai is cerai lah kan.


Quote Firenzza 4-1-2022 02:05 PM
Radzor replied at 4-1-2022 01:01 PM
Gigih hakim kena pastikan samada betul2 ngesek utk sah kan jatuh talaq. Lepas dpt pastikan betul2 ng ...

Kot2 lawyer bini dia pandai twist fakta laki dia gagal buktikan bini tido dgn jantan lain, so menghadap balik la dgn bini iteww.

Lihat semua komen(68)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 03:04 PM GMT+8 , Processed in 0.177514 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top