CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

“Memang Sampah!” - Adibah Noor

4-1-2022 12:26 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 4748| Komen: 30|Original author: tatod

Description: Sumber: GoogleMenyanyikan lagu Berdiri Bulu Romaku di pentas Gegar Vaganza 8, Adibah Noor menerusi Instagram mengakui nyanyiannya pada malam itu sangat teruk.Mendapat 56.70% jumlah keseluruhan markah ...
Sumber: Google


Menyanyikan lagu Berdiri Bulu Romaku di pentas Gegar Vaganza 8, Adibah Noor menerusi Instagram mengakui nyanyiannya pada malam itu sangat teruk dengan pungutan markah keseluruhan dari juri sebanyak 56.70%.


Kata Adibah, dia layak menduduki tangga tiga terbawah berdasarkan persembahannya pada Ahad lalu.

 


Menyampaikan lagu berkenaan dengan suntikan elemen dikir barat, Hetty Koes Endang, juri GV8 juga penyanyi asal Berdiri Bulu Romaku, bagaimanapun berpendapat ia kurang menjadi apatah lagi naskhah itu sendiri sudah cukup kuat tanpa perlu diubah.



Menonton kembali rakaman persembahannya, Adibah berkata, interpretasi dan cara nyanyiannya pada malam itu jauh tersasar. Elemen dikir barat itu bukanlah penyebab yang menjejaskan nyanyiannya.

Perkongsian itu mendapat perhatian beberapa rakan artis yang memberikan kata-kata semangat kepadanya. Adibah berterima kasih dengan sokongan yang diberikan dan bersyukur kerana masih berpeluang menebus kesilapannya Ahad ini.



Untuk minggu kelapan, Adibah diberikan cabaran menyanyikan lagu Bollywood berjudul Dhoom Machale nyanyian Sunidhi Chauchan. Semoga berjaya ya! - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ChemicalRomance 4-1-2022 01:04 PM
Memang tak patut pun seorang Adibah Noor nyanyi macam tu. nyanyi macam main2, nasib sgt la tak tersingkir
Quote bottombikini 4-1-2022 01:19 PM
kenot brain

masa practice2 tu tak sedor ke teruk
ke takde yg berani tegur
kesian ko deb
Quote mesmerize 4-1-2022 01:22 PM
tu la kenapa masa rehearsal tokram tak tegur ek.. mungkin tokram taknak sekat kreativiti dibah..
sebab masa gv6 dulu ai penah pergi rehearsal, masa naqiu ngan azmi caliphbuskers duet heols pakai kain penutup muka, tokram tegur cakap jangan pakai, tak tv friendly katanya..
Quote 3chanceno 4-1-2022 01:29 PM
Bagus kak Dib tak sentap..memang meols terkejut dia nyanyi gitu
Quote doubleharmonic 4-1-2022 01:47 PM
patutnya selit dikir barat masa intro tu jah. lepas tu kalau nak tambah lagi masuk kan diorang jadi backup singer time chorus tu. tengok nikki buat cemana heshe selitkan music middle eastern time intro jah lepas tu ikut arrangement normal tapi kasi hajar tembakan tarik high note kat chorus
Quote doubleharmonic 4-1-2022 01:50 PM
tapi ada lagi yang memang sampah napa alip ajis nyanyi lemau boleh dapat nombor 2? adakah disebabkan bias 2 juri singanoreen belly?
Quote stingerkitkat 4-1-2022 01:56 PM
Ngaku aja la kalau ikut rentak asal yg terkejar mengejar iteww beatnya serta alunannya, ko perlukheun oxygen tank disebelah ko.......

Tak payah nak swing jauh nak malu bagai utk ngaku....

Kalau ko ikut rentak asal sambil gunakheun kreativiti dari sudut your strong vokal dgn mengalunkhennya cara ko sendiri...mustahil ka?

Agak agaj la kalau nak menipu dgn alasan ko iteww....

Kahkahkahkah
Quote stingerkitkat 4-1-2022 02:02 PM
doubleharmonic replied at 4-1-2022 01:50 PM
tapi ada lagi yang memang sampah napa alip ajis nyanyi lemau boleh dapat nombor 2? adakah disebabkan ...

Yg ini aku tak setuju.....biasa biasa overall...i may agree tapi lemau? Hmmmmm

Seperti yg anak jiran aku sebut ...the problem malam hari iteww....kenapa persembahan alipp sekadar besa besa tapi masih mendapat tempat ke 2 ?

Jawapannya adalah ....yg lain, kecuali nikki, persembahan mereka not any better.....dan wasted sunset mereka tidak seized those opportunities pada hari alipp(gv8) champion...having his besa besa day....

Paham kheunz?


Quote stingerkitkat 4-1-2022 02:05 PM
doubleharmonic replied at 4-1-2022 01:47 PM
patutnya selit dikir barat masa intro tu jah. lepas tu kalau nak tambah lagi masuk kan diorang jadi  ...

Too many cooks spoil the broth ......pernah dengar..?

Inila masalahnya dgn deb....ko nak overhaul the whole song sedangkheun isunya yg sebenar...ko perlukheun oxygen tank to keep to the original score of the song...which you failed to admit
Quote stingerkitkat 4-1-2022 02:09 PM
ChemicalRomance replied at 4-1-2022 01:04 PM
Memang tak patut pun seorang Adibah Noor nyanyi macam tu. nyanyi macam main2, nasib sgt la tak tersi ...

Malula kalau nak keep to the original score...kena lenggok bersama oxygen tank disebelahnya kheunz?

So drama la sikit demi secebis markah kreativiti.....overhaul the whole song...


Kahkahkahkahkahkah
Quote stingerkitkat 4-1-2022 02:11 PM
mesmerize replied at 4-1-2022 01:22 PM
tu la kenapa masa rehearsal tokram tak tegur ek.. mungkin tokram taknak sekat kreativiti dibah..
se ...

He has his limitations too.....guidelines yg telah ditetapkheun oleh astenux...his payroll master...
Quote midori_katana 4-1-2022 02:15 PM
Bagi iols ok ja kak dib nyanyi rentak dikir. Cuma dia tak sensetif jer sbb penyanyi asal ada kat situ. Kita boleh agak la reaksi mbah hetty camna.. hihihi
Quote stingerkitkat 4-1-2022 02:17 PM
midori_katana replied at 4-1-2022 02:15 PM
Bagi iols ok ja kak dib nyanyi rentak dikir. Cuma dia tak sensetif jer sbb penyanyi asal ada kat sit ...

You think  adebs can ever pull it off with the original score without  tersemput semput dipertengahan jalan?

Kahkahkahkahkah
Quote EvieWanKenobi 4-1-2022 02:34 PM
memandai sangat nak tukar irama sejak nyanyi lagu Jika.. last2 sampah..
Quote selipar_hijau 4-1-2022 02:39 PM
EvieWanKenobi replied at 4-1-2022 02:34 PM
memandai sangat nak tukar irama sejak nyanyi lagu Jika.. last2 sampah..

aku sangat setuju yang ni. ni lagu hindustan dia nak ubah jadi apa pulak gamaknya
Quote hanna88 4-1-2022 03:02 PM
tau dia nak be creative..tapi iols minat versi original lagi sedap di dengar..
Quote AKAZ85 4-1-2022 03:03 PM
Masa decide nak buat dikir barat tu pekak tuli ke telinga ko??? Tetiba last sekali ko terpekik makkkkkkk tu.. Kalau iye pon nak kelainan patut masukkan sekali instrumen moden dah melodi tu jangan ditukar sangat..
Quote She-Ra 4-1-2022 03:06 PM
memula je dh takleh terima
aku dh la mmg tak tau dia nyanyi lagu apa
mcm lagu omputih, pakaian ala tradisional siap rombongan dikir barat
ehhh tetiba.. haiyooo terus aku pun tepuk dahi.. rosak la roh lagu bunda hetty.. lagu best kot
Quote stingerkaypoh 4-1-2022 03:09 PM
Sheols ni masih tak paham apa juri2 nak. Juri nak vocal bukan kreativiti. Berbeliak-beliak apooo.. tiap2 minggu buat lawak bodoh. Sekali org ok la dah byk kali deserve la bottom 3.

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 06:20 AM GMT+8 , Processed in 0.095674 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top