CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Orang Islam Tak Mungkin Lupa Sejarah Melainkan YB Sendiri Hilang Sejarah" - Adi Putra

29-7-2020 11:07 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7197| Komen: 31

Description: "Orang Islam tak mungkin lupa Sejarah YB, melainkan YB sendiri hilang sejarah."
"Orang Islam tak mungkin lupa Sejarah YB, melainkan YB sendiri hilang sejarah."

Tindakan presiden Amanah Mohamad Sabu memetik nama tokoh Islam sebagai pelarian mendapat kecaman ramai di laman sosial.



Kredit foto: IG Adi Putra

Isu ini turut mendapat perhatian pelakon Datuk Adi Putra yang membuat teguran terhadap ahli parlimen Kota Raja itu atas kenyataannya yang turut menyebut Nabi Muhammad SAW sebagai pelarian.

Adi Putra menerusi Instagram meminta Mat Sabu supaya fahami sejarah sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai baginda.



Mat Sabu juga memetik nama Jaafar Abi Talib yang memimpin sekumpulan umat Islam keluar dari Makkah ke Ethiopia untuk berlindung di kerajaan Kristian Aksum, lapor MalaysiaKini sebelum ini.

"Ada perkataan-perkataan buruk dikatakan (terhadap pelarian), ancam nyawa mereka.

"Jangan kita kita lupa sejarah. Kita jangan lupa Islam itu ditegakkan para pelarian, khasnya Nabi Muhammad, yang jadi pelarian dan berhijrah dari Makkah ke Madinah," katanya. - CARI
2

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • KirimSalam

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 29-7-2020 11:12 AM
Datuk Adi Putra
Quote Normabaru 29-7-2020 11:17 AM
Jgn lupa sejarah sbb ape pas berpecah dan siapa bersengkokol dgn geng syiah
Quote GigaMom 29-7-2020 11:18 AM
Edited by GigaMom at 29-7-2020 11:22 AM

Mat sabu bodoh ni punca non muslim boleh fikir macam2 kat islam tentang isu pelarian. Ni sebab dia cakap sekerat je bkaitan isu ni demi politik.
Mat sabu gendut anak isap sabu memang tak vuna
Dasar bdk tak habis spm
Quote blue^panther 29-7-2020 11:27 AM
Kekadang aku confuse, yg hisap dadah anak dia ke dia?? Ke aanak hisap dadah, bapaknyaa yg weng??
Quote Kurex 29-7-2020 11:28 AM
Takkan la mat sabun macam ni.. dia kan pernah dipuji marhaen sebab bagi khutba masa awal2 pru14
Quote Nenasketum 29-7-2020 11:31 AM
blue^panther replied at 29-7-2020 11:27 AM
Kekadang aku confuse, yg hisap dadah anak dia ke dia?? Ke aanak hisap dadah, bapaknyaa yg weng??

Anak dadah, dia pulak asal weekend jer hilang, bizi event kawen2 hahahaha.
Quote lasagna 29-7-2020 11:36 AM
ohh lupa kewujudan datuk adi.. sori, saya baru ter-prasan..
Quote virgo19 29-7-2020 11:52 AM
Sibuk la adiputra, bukan orang malaysia pun.
Quote sliperpink 29-7-2020 11:54 AM
Anak wenggg bapak pun sama wenggg ke?
Quote apedehal 29-7-2020 11:56 AM
Xkesah la adi spender ni nk nyibuk walau lain negara ke..dah kau bg kenyataan salah pasal nabi aku..mmg berhak org yg b'agama islam nk bengang..mat sabun ko xnk ke syafaat nabi akhirat nnt woi. Pepun xheran sgt sesungguhnya mat sabu ni iq 0
Quote EvieWanKenobi 29-7-2020 12:23 PM
sejarah u pun orang masih ingat..
Quote husna_amal 29-7-2020 03:26 PM
Teringat pula masa pakatan harapan menang pru lepas buka main puji menggunung mat sabu ni dapat.
Quote ally9970 29-7-2020 03:31 PM
Aku rasa bukan dia tak tahu, dia arif tentang sejarah Islam. Cuma biasalah, demi mempertahankan kehendak parti, kehendak tuan penaja dan membantah apa sahaja tindakan kerajaan, asalkan nampak apa yg kerajaan buat tu buruk, putar lah belit lah mana yang boleh...
Quote sleepandream 29-7-2020 03:46 PM
datuk?
haiyooo rosyam nor pun iols rasa belum cukop deserve dpt datuk inikan adi putra...
mohtep sgt retis suam2 kuku pos politik dalam IG yach...
lebai PAS sekarang jadi kerajaan pun kes adib tak bejalan... salah DAP lagi ke? tibahhh
Quote tagas 29-7-2020 03:57 PM
so nak kena gelabah bebird ke tak nih
Quote tipah89 29-7-2020 04:10 PM
sebokla adi ni, dia ni malaysian ke kemain vocal nau pasai politik sini
Quote CiliPadiSedap 29-7-2020 04:34 PM
GigaMom replied at 29-7-2020 11:18 AM
Mat sabu bodoh ni punca non muslim boleh fikir macam2 kat islam tentang isu pelarian. Ni sebab dia c ...

pepatah melayu berkata anak borek bapa rintik
Quote nanasno 29-7-2020 04:42 PM
bauksit ka bagi heols datuk. apa pencapaian heols?
Quote cupu 29-7-2020 04:48 PM
Dasar mat sabu syiah

Lihat semua komen(31)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:35 PM GMT+8 , Processed in 0.131772 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top