CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Kaum Hawa Pun Nak Berbasikal Tanpa Dikecam" - Hanez Suraya

30-7-2020 01:57 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 19555| Komen: 104

Description: "Bukan senang nak jadi pengayuh basikal wanita terutama bagi yang bertudung."
"Bukan senang nak jadi pengayuh basikal wanita terutama bagi yang bertudung."



Pelakon Hanez Suraya menerusi hantaran di Instagramnya meluahkan pendapat terhadap kecaman demi kecaman dilemparkan terhadap muslimah yang terbabit sukan berbasikal.

Ekoran itu, Hanez meminta semua pihak berfikiran positif selain menjelaskan sebab mengapa pakaian untuk sukan berkenaan agak ketat.

"Seluar basikal tu memang macam tu, design ketat dan padding untuk keselesaan dan keselamatan.

"Saya pernah pakai seluar trek yang longgar sikit, tersangkut pula pada seat (pd yg faham). Sangat bahaya," jelasnya.


Kredit foto: IG Hanez

Dalam masa sama, Hanez menasihati orang ramai supaya 'memejam mata' jika berasa jelek dengan penampilannya ketika berbasikal.

"Kaum hawa pun nak juga berbasikal tanpa dikecam," ujarnya. - CARI
2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Ah_Kwan

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KBW2 30-7-2020 02:04 PM


Walau Tokti tu pakai seksa dan ketat, yelah dia mokmok kan tapi dia pakai jugak skirt ke apa tutup bahagian segitiga bermuda tu. Idoklah ketara sangat rupa bentuknya. Tapi lantak kau lah kan.

Dan maybe takyah bagi explanation.

Kau memang seksa pun kalau tak pakai baju basikal ni. Lainlah kalau sejenis lindungan Kaabah, tunggang tunggik agama.

Takde kewajipan pun nak perjelas, justify etc.

Bukan kau cungkil biji mata acik-acik setazah jadian ni semua.
Quote aku88 30-7-2020 02:08 PM
Cuma nak tanya..., bertudung @ headgear?
Quote CocoCily 30-7-2020 02:10 PM
Jangan upload la..haih
Quote sarahmirza 30-7-2020 02:12 PM
Dah bergambar pun mendada tayang buah dada beralas span tebal... yang seluar tu, pergi la al ihsan ada jual macam mini skirt boleh cover bontot dan bermuda triangle...  Takkan tak tau atau sengaja tak tau?
Quote Megikari 30-7-2020 02:32 PM
Anak dara i umur doblas tahun pun tau segan bila pakai seluar ketat macam tu, bersungguh minta mak dia belikan skirt macam tokti pakai. Ko takyah la nak justify kata orang pulak yang dengki nengok ko pakai sendat sampai nampak semua bonjolan
Quote Harley_Quinn 30-7-2020 02:40 PM
Tok ti okei jee berbasikal.
Quote limaupurut20 30-7-2020 02:51 PM
fuh tayang nasi lemak dengan kuih apam..tak mampoo uolss
Quote lattehazelnut 30-7-2020 02:51 PM
CocoCily replied at 30-7-2020 02:10 PM
Jangan upload la..haih

Kan? Ko nak basikal bogel ke apa tu lantak ko.. jgn la upload kan..
Quote RatuDunia94 30-7-2020 03:02 PM
Berbasikal sebab??? Trend??
Quote kaki_palsu 30-7-2020 03:05 PM
Tokti ok je.. Walhal tokti lagi dulu berbasikal dari hanez ni.. Tp ye la.. Badan cantik mungkin rasa rugi kalo tak belanjer..
Quote Kurex 30-7-2020 03:11 PM
Aku lupa kewujudannya
Quote Salazarhere 30-7-2020 03:31 PM
tak payah nak explain, memang suka pakai ketat sebenar nye! ngaku lah.
Quote olaklempit 30-7-2020 04:20 PM
tak salah wanita atau perempuan berbasikal tapi cara dia ni yang salah
dari berpakaian sampailah melentik lentik posing post dalam sosial media, dengan berkumpul geng2 kawan lelaki. kalau ye pun suami ada sekali nak juga berbasikal, pakai je lah skirt macam tokti, masalah berbasikal ni kalau pakai trek bottom ke jeans ke bukan sangkut di seat tapi kaki seluar sangkut pada paddle, trek bottom pun ada jenis jerut. alasan bagi tak boleh diterima, ramai je mengayuh berpuluh2 kilometer pakaian tak ketat pun.
Quote manehnya 30-7-2020 04:31 PM
Yo lah seluar loose tesekakt kat fancy, tp baju boleh ja labuhkan sikit Kan...

Aku pun kayuh beskal la, aku tahu lah!!
Quote sigur/ros 30-7-2020 04:34 PM
benda boleh tunjuk.. buat apa nak tutup - hanez soraya

suka sheols menunjukkan apammm ye..
Quote Psycholily 30-7-2020 04:37 PM
Pakai skirting la cik kak...
Quote belilies 30-7-2020 04:46 PM
Hanez.... Ko otak letak kat fukih. Lenkali kejeron nak berbasikal tu, takyah upload kat ig. Ko hapload, orang hencap, lelebey lagi ko tu penah jadi pencaras lehanat malaya, waht do you expect?? Dendiam udahle
Quote slyfynx 30-7-2020 04:50 PM
Bijik aih.
Sendiri meraih kecaman.
Alasan seluar tersangkut pada seat konon.
BTW, ade ke syarat pakaian or syarat berbasikal tu kene upload gmbr full body?
Quote SR4tahun 30-7-2020 05:13 PM
ala pencaras tersohor negara ni apa je dia tauuuu, tayang aset la reti. tu dpt romiang tu

Lihat semua komen(104)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:45 AM GMT+8 , Processed in 0.091179 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top