CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Remaja Dituduh Pedo Gara-gara Ciapan 'Assalamualaikum, Bismillah'

27-6-2020 04:13 PM| Diterbitkan: kp5x| Dilihat: 7225| Komen: 21|Original author: Oleh: kp5x

Description: "Sumpah, lepas ni aku taknak bismillah, assalamualaikum sesiapa dah"
Segalanya bermula dengan gambar pelajar lelaki berbaju kuning di media cetak untuk sesi persekolahan yang bermula pada 24 Jun 2020 selepas lama terhenti sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). 


Tweet pemilik akaun Twitter @diyaaaanahh; "Bismillah, Assalamualaikum" untuk pelajar berbaju kuning tersebut membawa kepada pencarian yang berhasil menemukan akaun Instagram pelajar lelaki yang dikenali sebagai Rosi itu. 



Berbeza dengan @diyaaaanahhl, pengikut Rosi di IG naik mendadak hingga mencecah ribuan pengikut selepas tweet berkenaan tular. Manakala, adik @diyaaaanahh pula dihujani pelbagai respons kurang sopan daripada netizen.


Antaranya, dia dikatakan miang, gatal dan macam-macam lagi. Yang paling tidak masuk akal, ada yang memanggilnya pedo tanpa usul periksa. 


Foto: GEMPAK

Budak perempuan 15 tahun dipanggil pedo? Netizen pun, agak-agaklah kalau nak mengecam pun.

Yang bagusnya, jawapan balas daripada @diyaaaanahh ini tidaklah menyakitkan hati. Nampak seperti calon menantu yang baik. 


Foto: Twitter

Foto: IG/Gempak

Untuk @diyaaaanahh, semoga tabah. Manakala, tahniah diucapkan kepada Rosi yang kini popular walaupun hanya dengan gambar pegang pensil sambil tunduk saja. - CARI
5

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • bonggo

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CiliPadiSedap 27-6-2020 04:50 PM
netizen takde kerja jobless hal budak twitter pun layan. moga layanan twitter dapat rangsang ekonomi poket masing2
Quote Orix 27-6-2020 05:02 PM
Janji ko pakai tudung kan dekkk. Peduli hapa nak membirah, janji shariah compliance gituh. {:nose
Quote dua_chzy 27-6-2020 05:17 PM
Orix: Janji ko pakai tudung kan dekkk. Peduli hapa nak membirah, janji shariah compliance gituh. {:nose


Salahkan Sains. Umo gini, hormon miang memang sedang mencanak naik. Antara reti kontrol atau tidak ja.
Quote nazzse 27-6-2020 05:31 PM
Sekolah bagi habis dulu
Quote Kurex 27-6-2020 06:15 PM
Lagi sekali.. petikan twitter sebagai modal berita!
Quote Orix 27-6-2020 07:00 PM
dua_chzy replied at 27-6-2020 05:17 PM
Salahkan Sains. Umo gini, hormon miang memang sedang mencanak naik. Antara reti kontrol atau tid ...

Lobai mana terima hormon2 ni ka hapa. Yg dia tahu kena ttup aurat jah. Nk membirah ka hapa lantak janji ttup aurat gittuhhh. Sama kes dgan perempuan yg claim kena sexual harassment sbb peramah sgat, pun ttup aurat jugek. Pd iols perangai lg penting dari pemakaian. Ko balut 1 badan tp membirah mcm takda maruah serupa tak payah ttup aurat
Quote Miss_LoveLeen 27-6-2020 07:24 PM
Apa yg tgh aku baca ni? Clueless sgt
Quote RatuDunia94 27-6-2020 08:34 PM
Miss_LoveLeen: Apa yg tgh aku baca ni? Clueless sgt


Iols pon baca berulang kali baru paham..
Pasal gambar lelaki pakai baju sekolah warna kuning tu ada media upload kat internet sbg gambar sesi persekolahan after covid. Then budak perempuan birah tu duk buat tweet ala2 nk mengurat budak lelaki baju kuning dlm gambar tu.. netizen tuduh budak pompuan tu pedo. Deols ingat sheols umur 20an dah kot..walhal baru belasan tahun.
Quote Tinot7 27-6-2020 08:47 PM
Apa yg best psl mamat baju kuning tu?

pengikut Rosi di IG naik mendadak hingga mencecah ribuan pengikut selepas tweet berkenaan tular.
Quote Tweety_Senrose 28-6-2020 03:48 AM
Tak. Masalahnya yg IG budak lelaki tu pun fans account je. Merepek lah budak skrg ni
Quote Sham143 28-6-2020 07:01 AM
Orix replied at 27-6-2020 07:00 PM
Lobai mana terima hormon2 ni ka hapa. Yg dia tahu kena ttup aurat jah. Nk membirah ka hapa lantak  ...

Betul tu..Pada lebai tu bosia pun tk apa..janji pakai tudung..
Quote kaoru44 28-6-2020 07:06 AM
Kelakar la gmbr bdk llaki tu kat atas..xnmpk muka..rambut je lebat..
Knp org ingt bdk ppuan tu pedo?.. gmbr2 dia xnmpk mcm stail bdk skolah kot..bbnu skrg kan pose kemain..
Quote kuzaime 28-6-2020 12:08 PM
Baru stalk ig budak ni, lepas followers naik mendadak terus buat paid review. Ok lah sementara nama tengah panas lagi ni
Quote 234126 28-6-2020 03:47 PM
iol masa tingkatan 4 crush dgn rakan sekelas simpan dalam hati sajor mujur. Kalau tak kena kecam bertubi.  Crush je takda proceed apa2 pun proceed utk sedia SPM lagi penting
Quote epal21 28-6-2020 10:59 PM
RatuDunia94: Iols pon baca berulang kali baru paham..Pasal gambar lelaki pakai baju sekolah warna kuning tu ada media upload kat internet sbg gambar sesi persekola ...


Terima kasih atas pencerahan. Blurr iols dgn berita yg dicedok drp twitter. Background story pun takde.
Quote husna_amal 29-6-2020 10:25 AM
Sekarang ni ramai yang batak bilangan followers. Macam dah takde privacy sangat.
Quote iznanaziz 29-6-2020 12:19 PM
Orix replied at 27-6-2020 05:02 PM
Janji ko pakai tudung kan dekkk. Peduli hapa nak membirah, janji shariah compliance gituh. {:nose

tak paham
nak cerita pasal budak lelaki pakai baju kuning tu kan..
apsal pulak pakai tudung..
Quote haryatie 29-6-2020 04:00 PM
owwhhh baca beberapa kali baru faham
Quote Fairy88 4-7-2020 12:46 PM
Dari twitter jak modal Buat berita..

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.074665 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top