CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Hi Fynn Jamal, Mungkin Salah Saya Sebab..." - Gadis Kongsi Jadi Mangsa Masa 6 Tahun

28-6-2020 10:43 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 8263| Komen: 43|Original author: Oleh: LilRose

Description: Jika Fynn Jamal menyalahkan wanita seolah-olah menjadi penyebab kepada gangguan seksual, bagaimana dengan mangsa yang masih kanak-kanak?
Jika Fynn Jamal menyalahkan wanita seolah-olah menjadi penyebab kepada gangguan seksual, bagaimana dengan mangsa yang masih kanak-kanak?


Kredit foto: IG


Adakah menjadi salah kanak-kanak yang masih suci tidak tahu apa-apa hingga menjadi mangsa pedo?

Lantaran itu, seorang pengguna Twitter memberanikan diri berkongsi sejarah hitamnya menjadi mangsa gangguan seksual bapa saudara sendiri kepada umum.

Difahamkan, gadis dengan nama akaun Min itu memaklumkan ketika kejadian dia baru berusia enam tahun, manakala pelaku berusia 20 tahun.


Kredit foto: Twitter

"Saya belum bertudung ketika berusia enam tahun dan mungkin juga faktor perangai saya yang kebudak-budakan sewaktu itu yang 'trigger' pakcik untuk berbuat sedemikian," katanya.


Kredit foto: Twitter

Apa pula kata Fynn Jamal untuk pertahan diri daripada terus dikecam? - CARI


 
Kredit foto: IG

1

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bondeh 28-6-2020 11:01 AM
Twitter..... berani2 reveal nama... nanti kena buka kes plak walaupun dah 20 tahun... ehhh
Quote nazzse 28-6-2020 11:04 AM
Hurmmm nexttt
Quote Nana_Man 28-6-2020 11:10 AM
Fynn jamal... effff u... tu jer nk ckp...
Quote Acikgomen 28-6-2020 11:25 AM
bondeh replied at 28-6-2020 11:01 AM
Twitter..... berani2 reveal nama... nanti kena buka kes plak walaupun dah 20 tahun... ehhh

Bukak je. 10 thn 20 thn hatta 50 thn lepas pun, mangsa berhak me dpt pembelaan. Trauma tu sepanjang hayat bagi mangsa. Babi lah nak biar pemangsa aman2 ja, dgn alasan sudah tobat
Quote bondeh 28-6-2020 11:32 AM
Acikgomen replied at 28-6-2020 11:25 AM
Bukak je. 10 thn 20 thn hatta 50 thn lepas pun, mangsa berhak me dpt pembelaan. Trauma tu sepanjan ...

Itu maksud meolls... walaupun kes sudah 20 tahun kan.. same case macam arwah abang tak dpt pembelaan sbb family macam taknak panjangkan kes... kawan dia memandu berbahaya menyebabkan 2 kematian sorang koma dlm satu kereta... dah nak 25 tahun tapi family masing2 anggap ajal dan redho sajorkkkk
Quote RatuDunia94 28-6-2020 11:32 AM
Sepatutnya adik tu reveal sekali muka pakcik yg perangai syaitan tu.. x adik ko buka aib ko sorang dik tp aib pakcik ko tersimpan rapi..

Tp fyn jamal.. go fuck yourself lah..
Quote bakingsoda 28-6-2020 12:15 PM
bukan penjilat kokspin tapi yg tanya soalan pon bodo jugak. salah satu penyumbang =/= mangsa. perogol asal ada peluang dia peduli hape sama ke tak dgn yg menayang, kalau berlitup pon bolek dirobek. aku dah lama cakap jate tino kena seiring la jaga bahagian masing2, perempuan jaga kehormatan laki jaga mata. tapi yg tino "my body my rulesss" jgn meroyan kalau jate pon rasa "my eyes my rulesss as well". ko rasa hak kau utk berbogel depan public, orang lain pon rasa hak dia la nak tengok ape yg dihidang kat public. menayang tu tak beza mana pon dgn iklan, tinggi pengaruh. contoh kalau kau tak tgk iklan makanan pon mmg akan lapar jugak tapi bila tgk iklan kfc ke pizza ke atau lalu iklan makanan kat fb dan2 tu jugak nak gi cari makanan, kadang2 tak lapar pon tiber rasa lapar.
Quote Knowlee 28-6-2020 01:55 PM
Fynn Jamal ni diam aje la... Kalau nak bercakap juga, biarlah yang sepatutnya. Ini asyik mengundang amarah orang saja.
Quote Sazida 28-6-2020 02:00 PM
Apsal semua taksub dgn fynjamal ni ek?
Quote slipar_jepon 28-6-2020 02:17 PM
kecoh amat bende ni kat twitter. siap buat live dgn caprice lagi. tngok kejap je sbb takleh go dgn caprice ckp melayu pastu bunyi slang fynn fynn dah2 ler bg fatwa ko tu..acah agamawan je ko ni. meluat aku. aritu senyap elok je..ni berbunyi lagi ko ek
Quote Acikgomen 28-6-2020 02:36 PM
bakingsoda replied at 28-6-2020 12:15 PM
bukan penjilat kokspin tapi yg tanya soalan pon bodo jugak. salah satu penyumbang =/= mangsa. perogo ...

Acik tak rasa ada org tanya, kokspin as usual delusyenel
Sendiri post soklan utk diri sendiri jawap
Quote GigaMom 28-6-2020 02:50 PM
RatuDunia94: Sepatutnya adik tu reveal sekali muka pakcik yg perangai syaitan tu.. x adik ko buka aib ko sorang dik tp aib pakcik ko tersimpan rapi..Tp fyn jamal.. ...


Dia umur 6 tahun
Pacik umur 20 tahun
Pandai2 la pasangan masing2 family tu nk cek curiga pasangan masing2
Adik lelaki mak atau ayah budak ni

Harap2 anak2 pacik baca twitter
Quote Zaien 28-6-2020 05:48 PM
fynn go F urself! acah2 jela ko
Quote Potato_kering 28-6-2020 09:32 PM
Satu je nk tya, kenapa dia susah nak salahkan perogol? Something fishy disitu. Kalau yg dewasa dia kata salah dorang, punca. Kalau budak, dia kata dugaan. So bila masa dia nk salahkan perogol yg berpandukan hati binatang dan nafsu. Laki dia perogol jugak ke. Tu je yg i fikir.
Quote epuepy 28-6-2020 11:58 PM
Dia ni rasa nye spesis yg try nk lawan arus. Paham X trauma kena rogol tanpa kerelaan ko.

Dia ptot salahkan si perogol. Kalo nk educate, educate si bangang yg x bole nk control kon**k diorg!

Quote bedahmulutpuaka 29-6-2020 01:00 AM
Fynn ni bodo..

aku dulu kene raba dengan stranger yg naik motor.. aku time tu baru darjah 4 kot, naik basikal nk pergi sekolah.. Mujurlah x jauh dari aku ade sekumpulan budak2 naik basikal juga..

Trauma..ingat.. sampai sekarang.. Sebab tu aku sangat jaga anak anak aku.. keluar dengan orang pon aku x bagi.. aku takot jd mcm aku rase..
Quote Melopan 29-6-2020 01:03 AM
Nak cakap benda nie xpayah letak  kesalahan pd satu pihak....mungkin dia boleh cite kan statistik or example case2 yg the main factors mangsa di rogol kerna main filter or perogol rogol mangsa sbb trigger they picture or vid from social media...
Quote dani-rox 29-6-2020 02:29 AM
boleh tak tampar seseorg itu sbb dia bodoh? ai iz kenot dgn kebodohan yg begitu menjolok mata ya, sgt mengundang.

Quote elzy 29-6-2020 07:55 AM
Kesian kepada mangsa, trauma seumur hidup..
Ramai yang memendam rasa daripada bercerita sebab penerimaan orang lain berbeza..
Dah la ada sejarah hitam, konon nak kongsi dengan pihak ketiga dengan harapan dapat heal perasaan terpendam tetapi kecaman yang diterima. Serba-serbi rasa bersalah..

Lihat semua komen(43)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 10:07 AM GMT+8 , Processed in 0.085340 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top