CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Salahkan Penampilan Wanita Dalam Isu Rogol, Fynn Jamal Cetus Kemarahan Warganet

27-6-2020 11:42 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 30565| Komen: 228|Original author: Oleh: LilRose

Description: Ramai pelayar Twitter tidak puas hati dengan pandangan penyanyi Fynn Jamal berhubung isu rogol.
Ramai pelayar Twitter tidak puas hati dengan pandangan penyanyi Fynn Jamal berhubung isu rogol.


Kredit foto: IG

 
Isu ini tercetus apabila seorang pengikutnya meminta Fynn mendidik pengikut dan dirinya sendiri berhubung isu rogol.

Berikutan itu, Fynn memberi respons panjang yang tidak dijangka, sekali gus mencetuskan rasa kurang senang di kalangan warga maya.




Fynn juga dilihat seolah-olah menyalahkan individu yang bertanya soalah terbabit apabila mendakwa tindakan memuat naik gambar cantik dan comel di laman sosial menjemput nafsu lelaki.



Dia mendakwa tindakan golongan seperti itulah menjadi punca wanita lain menjadi mangsa rogol. Jika dilihat, Fynn seolah-olah meletakkan hampir seratus-peratus kesalahan ke atas bahu wanita.


 

 

Kredit foto: Twiter

Warganet bertambah bengang dengan kenyataan Fynn yang memetik nama Rasulullah SAW.


Kredit foto: Twitter

Fynn sebelum ini beberapa kali mencetuskan kontroversi dengan mengeluarkan kenyataan berbaur provokasi. - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ata 26-6-2020 07:42 PM
Lupa nk attach
Quote Nenasketum 26-6-2020 09:41 PM
Kok Ping jeles sebab dia pakai filter latest baru kluar seminit lepas pun rupa dia macam old hagg!!
Quote terpaling 26-6-2020 10:05 PM
gila ke dah 2020 pn kokping masih lagi layak masuk bod gosip ni?? selayaknya kena pulau jah mcm sohai laksa..
Quote Madel 26-6-2020 10:20 PM
Paling benci dgn manusia hipokrit mcm gini
Dah bertudung litup acah ahli sorga, nko je yg betul
Padahal dulu nko pun sama barai bohsia tepi longkang dbkl yach
Quote apedehal 26-6-2020 10:32 PM
Dahhh...perempuan gak yg salahh..wth
Quote terpaling 26-6-2020 10:40 PM
Madel replied at 26-6-2020 02:20 PM
Paling benci dgn manusia hipokrit mcm gini
Dah bertudung litup acah ahli sorga, nko je yg betul
Pa ...

dia ingat org lupa ke zaman dia barai dulu..
Quote Madel 26-6-2020 11:03 PM
terpaling replied at 26-6-2020 02:40 PM
dia ingat org lupa ke zaman dia barai dulu..

Mcm iya2 sgt nak nasihat netizen, ckp org buta mata hati
Dah tu zaman dia barai jadi bohsia itu apa..bukan dia pun sama menyumbang pada aktiviti maksiat dan persundalan kah
Quote jerungmasam 26-6-2020 11:06 PM
Madel replied at 26-6-2020 11:03 PM
Mcm iya2 sgt nak nasihat netizen, ckp org buta mata hati
Dah tu zaman dia barai jadi bohsia itu a ...

Seyes ka...
Quote stania83 26-6-2020 11:24 PM
Fynn tak salah cuma dia lihat islam dalam kaca mata extremis. Takde sugarcoat direct to the point.
Quote dudaberhias 26-6-2020 11:30 PM
terpaling replied at 26-6-2020 10:05 PM
gila ke dah 2020 pn kokping masih lagi layak masuk bod gosip ni?? selayaknya kena pulau jah mcm soha ...

omg kan? tak sangka kokping ni masih ada orang sanggup gosipkan... this is 2020 nokkkk... bukannya 2014...iols pun dah hampir lupa keujudan beliau di muka bumi ini


sooo insert makian @Kurex

Artis takde gred, tak berbakat dan tersangkak yang terpaksa jadi murah untuk kekal relevan sebab dia sedar dia takde bakat, pelakon yang takde gred dan tak berbakat, lakonan yang kayu dan tak ada intonasi setiap dialog yg dikeluarkan, pelakon yang tak berbakat dan murah lagi tersangkak yang berpura manja sebab untuk terus dikenali sedari dia tau dia tak ada apa, pelakon tak berbakat takde gred yang takde sumbangan dalam Malaysia dan akan tenggelam dan sendundalam masa yang terdekat
Quote Y-Nots! 26-6-2020 11:33 PM
masih relevant ke kokspin ni?
Quote salamon 26-6-2020 11:42 PM
retis sangkak !

Quote makadek 26-6-2020 11:43 PM
Dia ni huduhkn
Quote tomyam12 26-6-2020 11:50 PM
Dah 2020 ni ada lagi ke orang folo spinjamal ni
Quote Acikgomen 26-6-2020 11:58 PM
Ada ke org mintak ko educate pasal rape issue tuh
Ke penyakit delusyenel ko datang lagi
Diri sendiri yg tanya soklan kat diri sendiri podahhhhh
Quote bookehkahkoh 27-6-2020 12:18 AM
dia panjang meroyan isu tu acah2 savage padahal dia paling terkesan iols simbah api sikit sbb TT tak letak screenshot dia yg lagi bangang


Quote miss_perfect 27-6-2020 12:37 AM
tomyam12 replied at 26-6-2020 11:50 PM
Dah 2020 ni ada lagi ke orang folo spinjamal ni

still ramai noks.... followers kat IG dia dah 1.2 millions... tapi tak tau la kot follower beli pulak ke
Quote terpaling 27-6-2020 12:39 AM
dudaberhias replied at 26-6-2020 03:30 PM
omg kan? tak sangka kokping ni masih ada orang sanggup gosipkan...  this is 2020 nokkkk... b ...

kalau bkn sebab nampak benang ni aku pn sama macam ko dah lupa kokping ni wujud dalam dunia.. soooo irrelevant.. tq kurex sediakan makian pedas applicable utk retis2 sangkak hauk camni..
Quote miss_perfect 27-6-2020 12:40 AM
Kat Twitter ada org dedahkan dia ranapkan bisnes orang lain... orang tu kasi test sambal dia, pastu dia pulak meniaga sambal jugak.

Sama dengan hand sock.

Jahat la dia ni... hati sehitam abaya dia.

Lihat semua komen(228)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:04 PM GMT+8 , Processed in 0.095261 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top