CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Linda Rafar Akhirnya Saman Dr Rusyaini RM1 Juta

28-6-2020 10:01 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 69048| Komen: 525|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: "Hampir setahun saya tunggu maklum balas. Akhirnya saya putuskan untuk teruskan."



"Hampir setahun saya tunggu maklum balas. Akhirnya saya putuskan untuk teruskan."

Itu kenyataan Linda Rafar di Instagramnya bahawa dia telah memfailkan saman terhadap seorang petugas perubatan, Dr Rusyainie Ramli kerana menerbitkan 'postings' palsu dan fitnah mengenai penyanyi itu. 

Doktor tersebut telah menyatakan Linda telah, antara lain, menjual produk “sampah” di laman media sosialnya.

Pada 9 Mei 2019, Dr Rusyainie membuat lima penulisan berbaur fitnah dan komen-komen melampau terhadap Linda. Kemudian, Linda menerusi peguamnya menghantar surat tuntutan supaya Dr Rusyainie membuat permohonan maaf secara terbuka dan juga pampasan sebanyak RM4 juta. Namun, ianya tidak mendapat sebarang balasan.



Kredit foto: IG

Penyanyi kumpulan Elite itu memfailkan saman tersebut melalui firma guaman Hafarizam, Wan dan Aisha Mubarak untuk mencari jalan penyelesaian yang sewajarnya terhadap kemudaratan yang disebabkan oleh kenyataan palsu dan fitnah defendan, dan kegagalan untuk meminta maaf padanya.

Jurucakap Linda Rafar, Saiful Ridzuan dari Saiful Ridzuan Public Relations and Communications menyatakan bahawa tuntutan ganti rugi adalah sebanyak RM1 juta.

“Linda Rafar telah menuntut permintaan maaf dan ganti rugi pada tahun lalu tetapi tidak mendapat respons dari doktor tersebut. Selebriti itu kini berusaha untuk membersihkan nama beliau melalui proses pengadilan di mahkamah. Salinan saman tersebut telah dimeterai di Mahkamah Sesyen Shah Alam pada minggu ini."

Kredit foto : IG


Sementara itu, peguam yang mewakili Linda, Wan Azmir berkata ianya seakan trend pihak tertentu menulis hantaran atau komen kontroversi mengaitkan selebriti bagi meraih populariti.

"Penerbitan di Facebook oleh doktor tersebut mengikut modus operandi yang sama; kata-kata yang sangat berat sebelah, kasar dan memfitnah, daripada orang yang tidak dikenali oleh anak guam kami.”

Sidang media ketika mengumumkan IG Linda digodam - IG

Wah! Isu hangat tahun lalu dihangatkan kembali dengan perkara saman ini. Setakat artikel ini ditulis, tiada maklum balas daripada doktor itu di media sosial. Jadi, sama-sama kita nantikan perkembangan kes mahkamah ini ya - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • yeos

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bungarose 28-6-2020 10:04 AM
Alahai
Bosannyer ko linda
Quote slyfynx 28-6-2020 10:06 AM
Pffttt.... Nk kene buat posting puji produk kah untuk mintak maaf?
Quote nazzse 28-6-2020 10:07 AM
Bersedia diboikot lagi acik linda
Quote Budakmomok 28-6-2020 10:10 AM
Edited by Budakmomok at 28-6-2020 10:13 AM

Peguam2 tu ada firma sendiri, JV kes ngan wan hasfarizam?
Quote Burong_Hantuk 28-6-2020 10:13 AM
Wekk..linda sendu
Quote TerataiMelur02 28-6-2020 10:14 AM
Dr rusayini masih aktif ke kt fb? I dah lama unfollow dr ninie tu
Quote pencintaABC 28-6-2020 10:14 AM
Kes saman lagi
Quote blekkep 28-6-2020 10:15 AM
x suke linda tp nk gak tgk doc gigi tuh terkena...very the biadap
Quote yeos 28-6-2020 10:17 AM
TerataiMelur02 replied at 28-6-2020 10:14 AM
Dr rusayini masih aktif ke kt fb? I dah lama unfollow dr ninie tu

Masih... i follow dia sebab penulisan dia, bittertruth
Quote yeos 28-6-2020 10:18 AM
blekkep replied at 28-6-2020 10:15 AM
x suke linda tp nk gak tgk doc gigi tuh terkena...very the biadap

dia medical doc kan, bukan Dr gigi...

i harap dr nini yang menang
Quote susukambingbest 28-6-2020 10:20 AM
Walaupun aku x sokong pun acik linda ni tp aku sokong sheol saman dr tu. Mnyampah dgn dr tu mulut cam hangsuang, bajet dia baguss sgt, time kluar tv, ckp trgagap2 smbil sengih2 cam kerang busuk. Mnulis je berani, berdepan kecut jgk. Bagus la, biar kena saman, hrp slowdown ckt prngai mulut n tngan cibai dia tu
Quote blekkep 28-6-2020 10:20 AM
yeos replied at 28-6-2020 10:18 AM
dia medical doc kan, bukan Dr gigi...

i harap dr nini yang menang

tau...dokter gigi tuh poremer yg kasik name
Quote naina 28-6-2020 10:22 AM
yeos replied at 28-6-2020 10:18 AM
dia medical doc kan, bukan Dr gigi...

i harap dr nini yang menang

maybe dia maksudkan doc tu gigi jongos u..hihi
Quote naksedap 28-6-2020 10:22 AM
Rusyainie ni penulisan dia cam Ade berlagak jugak..jenis susah terime pandangan org . Cash le
Quote yeos 28-6-2020 10:24 AM
blekkep replied at 28-6-2020 10:20 AM
tau...dokter gigi tuh poremer yg kasik name

hahaha okay2 sorry u, faham dah
Quote susukambingbest 28-6-2020 10:24 AM
blekkep replied at 28-6-2020 10:15 AM
x suke linda tp nk gak tgk doc gigi tuh terkena...very the biadap

Sheol dr biasa. Bkn dr gigi. Sama, mulut hangsuang . Padan muka dia
Quote emilyrose 28-6-2020 10:24 AM
saman ajer lah keje kau linda..
kalau menang dapat cover balik income yg hilang dari followers ig yg ghaib jugak haritu kan..? ini jer cara kau nak generate income balik kan..?
Quote yeos 28-6-2020 10:25 AM
naina replied at 28-6-2020 10:22 AM
maybe dia maksudkan doc tu gigi jongos u..hihi

itulah... i yang lampi tadi...
Quote Shamilia79 28-6-2020 10:25 AM
susukambingbest replied at 28-6-2020 10:20 AM
Walaupun aku x sokong pun acik linda ni tp aku sokong sheol saman dr tu. Mnyampah dgn dr tu mulut ca ...

Aku setuju.. Menyampah betul ngan Dr perasan bagus tu! Kakitangan perubatan pun bukan semua suka perangai biadab dia tu

Lihat semua komen(525)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:28 PM GMT+8 , Processed in 1.828116 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top