CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Tak Semua Budak Sekolah Tak Guna"- Jawapan Jujur Pelajar Ini Buat Netizen Terhibur

27-6-2020 04:20 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 6694| Komen: 29|Original author: Oleh: natrahn

Description: Selepas tiga bulan ditutup, pelajar tingkatan lima dan enam di seluruh negara telah memulakan kembali sesi persekolahan minggu ini dalam suasana kebiasaan baharu pada 24 Jun 2020.


Selepas tiga bulan ditutup, pelajar tingkatan lima dan enam di seluruh negara telah memulakan kembali sesi persekolahan minggu ini dalam suasana kebiasaan baharu pada 24 Jun 2020.

Pelajar-pelajar ini bakal menghadapi peperiksaan penting kelak iaitu Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM).

Usai bermulanya sesi persekolahan tersebut, tular di media sosial, video temu ramah seorang pelajar, Muhammad Aris Mohd Sarif atau Muhd Fikri (tanda nama) dari Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 7 yang disifatkan agak teruja untuk kembali ke sekolah selepas lama 'bercuti'.



Ketika ditanya wartawan MalaysiaGazette mengenai persiapannya untuk memulakan sesi persekolahan, beliau menjawab telah membuat persiapan awal dengan mencari baju sekolah terlebih dahulu kerana sudah lama tidak bersekolah. 

“Dah lama tak sekolah, tak jumpa baju sekolah.”

Apabila ditanya apa yang beliau lakukan selama cuti tiga bulan, beliau memberi jawapan yang membuatkan netizen ketawa, “Tiga bulan? Tengok drama korea, (dan) tidur.”

Kejujuran dan jawapan lucu pelajar ini telah mendapat pelbagai reaksi netizen di laman Twitter. 










Kredit foto: Twitter @TypicalMsian

Bagus dik, bersikap jujur. Semoga berjaya dalam SPM nanti. - CARI
9

Bagus
14

Marah
14

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (45 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 27-6-2020 05:15 PM
Kalau ko cikgu dia, ko takkan gelak dan panggil dia lejen.
Quote Rainrein 27-6-2020 05:21 PM
Tak paham kenapa ramai terhibur. I yang bukan cikgu ni pun rasa cam tah hape hape je budak ni.
Quote Skuau 27-6-2020 05:33 PM
mungkinkah dia akan jadi 'role model' budak lain???mmmmm......'majulah sukan untuk negara(je..la)
Quote miu84 27-6-2020 05:58 PM
Ape yang lejennye. Nih perangai nak makan penampar.
Quote Abot 27-6-2020 06:12 PM
Selamba gile jwb jujur{:dot
Quote Kurex 27-6-2020 06:12 PM
Reput cari pulak, balik2 petik komen twitter, komen ig... Ngok punya reput cari!
Quote exclusive_vvip 27-6-2020 06:33 PM
legaaa..ingatkan I sorang je rasa x terhibur dgn jawapan budak ni..
Quote belilies 27-6-2020 06:51 PM
Mana feelnya belaja kat umah. Kene ada kat skolah baru sedap belaja walopon kene piat dek cikgu. Iols aja budak f5 kalineh, berbelas je dalam satu kelas. Best tu memang best cuma xdapat nak buat pak21 sangat bila dah social distancing.
Quote missus_meow 27-6-2020 08:27 PM
tak terhibur langsung. tepok dahi kalau i cikgunya
Quote RatuDunia94 27-6-2020 08:29 PM
Kantoi cikgu x bagi kerja sekolah.. cikgu ko tgh panas telinga je dengar ko bg jawapan mcm tu dik..
Quote Tinot7 27-6-2020 08:34 PM
Bebudak laki pun suka tgk drama korea kaa?
Quote jazaa100 27-6-2020 09:35 PM
Baju sekolah pun kena cari dulu.....

Quote Tweety_Senrose 28-6-2020 03:52 AM
Orang mcm ni selalu rasa dia clown of the class tapi realiti annoying je rasa nak tampar
Quote diss69 28-6-2020 07:13 AM
belilies replied at 27-6-2020 06:51 PM
Mana feelnya belaja kat umah. Kene ada kat skolah baru sedap belaja walopon kene piat dek cikgu. Iol ...

Ank akk form 4,kelas online masuk, tp suruh belajar sendiri or tasmik dngn ustz dia ckp bukan senang suasana kt umh dngn asrama lain... Akk ckp memang laa xsama, adoii....
Quote belilies 28-6-2020 07:48 AM
diss69 replied at 28-6-2020 07:13 AM
Ank akk form 4,kelas online masuk, tp suruh belajar sendiri or tasmik dngn ustz dia ckp bukan sena ...

Kesiannya. Itulah, tiada feel belajar kat umah. Nak kene jumpa depan2 baru senang bsoaljawab ngan cikgu nampaknya. Xlama lagi buka lah skolah tu utk tingkatan lain lepas prasekolah. Weols kat sini pun kene prep juga tggu lower 6 daftar masuk
Quote ChildrenOfBodom 28-6-2020 09:07 AM
yang tak bagi jawapan macam budak ni adakah anda menghabiskan masa kat rumah sepanjang PKP dengan tak tidoq, tak layan drama dan cari baju sekolah jumpa?
Quote Lavender_Violet 28-6-2020 10:57 AM
Dah memang itu yg dia buat sepanjang 3 bulan cuti tu maka itu lah jawapannya.
Adakah kita expect dia jawab dia study sampai tak cukup tidur & tv off sepanjang masa sebab nak concentrate kelas online?
Benarlah org kita cuma nak dengar yg murni2 aje walau hakikatnya menipu
Iols rasa ramai aje yg mcm adik ni bila dengar kawan2 ofis membebel pasal anak theyols liat nak tngok buku asyik tido aje...
Quote AbukRokok 28-6-2020 11:07 AM
sambung lagi pkp sampai 2030 itu yg kita mahu  
Quote syakuntala 28-6-2020 11:13 AM
terpakai baju skolah org lain....

Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:21 PM GMT+8 , Processed in 0.078996 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top