CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Caprice Akui Stres Debat Dengan Fynn Jamal

28-6-2020 02:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 20316| Komen: 111

Description: Semakin hangat nampaknya nama Fynn Jamal sejak mengeluarkan kenyataan berhubung isu rogol, baru-baru ini.
Semakin hangat nampaknya nama Fynn Jamal sejak mengeluarkan kenyataan berhubung isu rogol, baru-baru ini.


Malah, dakwaannya berhubung penggunaan 'filter' dan 'selfie' antara sebab jenayah rogol berlaku menarik perhatian Caprice.

Mungkin ada yang sudah dapat mengagak Caprice akan tampil bersuara mengenai isu ini. Menariknya, Caprice mengadakan perbincangan bersama Fynn menerusi sesi Instagram Live.




Bagaimanapun, Caprice masih keliru dengan kaitan antara 'filter' dan punca rogol menyebabkan perdebatan mereka berlarutan. Malah, ia tidak berakhir seperti diharapkan.




Kredit foto: IG Caprice

Walaupun tidak berlaku pergaduhan antara mereka selepas sesi Live berkenaan, Caprice akui stres ketika berdebat dengan Fynn. - CARI
3

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fuyupoktek 28-6-2020 02:05 PM
Dua2 aku menyampah puihhh
Quote cruz2 28-6-2020 02:08 PM
fuyupoktek replied at 28-6-2020 02:05 PM
Dua2 aku menyampah puihhh

Double menyampah
Quote mizzmimi 28-6-2020 02:09 PM
Rogol ngan filter apa kaitan? Bangangnya sapa yang masih layan @fynnkakiblock nih
Quote Orix 28-6-2020 02:14 PM
mizzmimi: Rogol ngan filter apa kaitan? Bangangnya sapa yang masih layan  @fynnkakiblock  nih


Mengikut otak lobai n lobainita, anything yg cantik/cute/lawa menjemput nafsu lelaki. Sama juga spt isu suara perempuan adalah aurat kerana suara perempuan mendayu2 akan menaikkan syahwat lelaki katanya. Begitu juga dgan filter yg menjadikan pipi merah, bulu mata lentik dsb boleh buat lelaki yg tgok gmbar tu jd stim katanya lalu trigger perbuatan merogol. Logik si kokping simple sama spt logik lobai, perempuan yg trigger nafsu lelaki.
Quote Orix 28-6-2020 02:17 PM
Tiba2 ummah triggered ya dgan segala dalil2 yg dikeluarkan kokping. Wondering kalau ostak2 lobai2 even mufti yg ckap mcm kokping claim tu mesti semua hangguk jah kepala. Sama spt arwah TGNA yg pernah ckap perempuan tak ttup aurat dan dirogol ha padan muka spa suh x ttup aurat ha rogol lah. Namun x jd isu pun khuens sbb arwah TGNA tu ramai pentaksub.
Quote Themilo 28-6-2020 02:18 PM
biarlah dia cuma dikenali sebagai penyanyi perempuan berpuisi meraung syok sendiri.  takyah la pentaksub mintak pendapat dia dalam hal-hal yang tak sepatutnya.
Quote addved 28-6-2020 02:31 PM
Alahai kenapa dilayan... Dua dua perasan bagus
Quote Gumball 28-6-2020 02:38 PM
Aku stress ngan korang berdua..
Sheemmaaaak arrr...
Quote dua_chzy 28-6-2020 02:41 PM
Orix replied at 28-6-2020 02:14 PM
Mengikut otak lobai n lobainita, anything yg cantik/cute/lawa menjemput nafsu lelaki. Sama juga  ...

Itulah. Itulah point Fynn Jamal. Itulah yang ditelan bulat2 oleh umat Islam Malaysia selama ni. Tapi bila Fynn bersuara, takleh terima. Bila ostad ularmak jantan bagi pendapat sama macam Fynn, kakak tahu, ramai akan sokong berdasarkan apa kakak perati warga porom taip selama ini.
Quote Shinichikudo 28-6-2020 02:50 PM
Orix replied at 28-6-2020 02:17 PM
Tiba2 ummah triggered ya dgan segala dalil2 yg dikeluarkan kokping. Wondering kalau ostak2 lobai2 ev ...

Marah betul chuols dgn tgna yachh sampai byk kali chuols terpaksa ulang2 point sama
Quote nazzse 28-6-2020 03:07 PM
Ramai lagi ustaz, ustazah sebenar (bukan pu) yg boleh difollow
Quote adila39 28-6-2020 03:10 PM
hmmm.. krik krik sikitla
Quote TerataiMelur02 28-6-2020 03:17 PM
Bila je kokping nak mengaku kalah?
Quote Orix 28-6-2020 03:19 PM
Shinichikudo replied at 28-6-2020 02:50 PM
Marah betul chuols dgn tgna yachh sampai byk kali chuols terpaksa ulang2 point sama

Of coz marah, seorang yg dikatakan ulamak ckap mcm tu, x ttup aurat ha rogol lah pdan muka kena rogol, kau igt perempuan ni apa murahan darjatnya smpai nak ckp mcm tu. semua nk salahkan perempuan. Sama spt kokping yg salahkan pmpuan. Tapi bila arwah tgna ckap xde pulak jd isu
Quote safriehalim 28-6-2020 03:24 PM
Edited by safriehalim at 30-6-2020 09:20 PM

Seks ni fitrah manusia sama juga macam nafsu nak makan. Kalau nampak makanan yg kita suka mesti kita ada keinginan nak makan. Kalau kita baik kita akan beli, kalau kita jahat kita akan curi makanan tu.

Ada org suka makan ayam, ada yg suka makan babi dan ada yg suka makanan eksotik. Begitu juga seks ada pelbagai fetish. Ada yg bernafsu dengan sesama jenis, bernafsu dengan org tua, dengan kanak-kanak dan sebagainya.

Jika manusia yg waras akal fikiran, ada adab dan pegangan agama dia tahu bezakan haram dan halal. Walaupun mungkin babi tu sedap tetapi kita tetap takkan makan kerana kita berpegang dengan ajaran agama.

Sama juga kalau kita makan makanan yg dicuri ia ibarat kita melakukan seks pada org yg tak merelakan. Kenapa kita mencuri dan makan benda yg haram?  Itu adalah sikap kita sendiri dan kita tak boleh menyalahkan org lain.

Perempuan ni mungkin suka pakai seksi untuk fesyen dan kepuasan diri sendiri. Tetapi ada sesetengah lelaki ni fikir perempuan ni pakai seksi kerana nak mengodanya. Benda ni yg perlu diperbetulkan.

Dlm hidup ni kena ada sifat menghormati org lain, kalau tak tahan sgt melihat perempuan tu seksi boleh tundukan pandangan atau tegur sahaja secara baik. Penampilan seksi atau menggunakan filter bukan alasan untuk lelaki merogol perempuan.
Quote red_velvet 28-6-2020 03:27 PM
Dah kenapa berserkup berpurdah sampai nak tutup mata tapi gigih juga pakai hoodie....  Gelinyerrr
Quote md_nana 28-6-2020 03:48 PM
Ada mak muda kat ig aku ni suka share stories si fyn ni. Peliklah yg suka mintak pendapat fynn ni sebab dia bkn ada kepakaran pun. Kepakaran dia sembang je kotttt
Quote Kurex 28-6-2020 03:54 PM
Dua2 lancau
Quote airmineral 28-6-2020 04:10 PM
2 2 org ni meloyakan{:freak

Lihat semua komen(111)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:36 AM GMT+8 , Processed in 0.091663 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top