CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Nak 'Pinjam' Mak Ayah Kerana Sunyi Tatkala Syawal Nan Syahdu

21-5-2020 10:16 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3085| Komen: 10

Description: Runtun hati mendengar kisah pemuda ini yang sanggup memohon untuk 'meminjam' warga emas bagi menghabiskan masa bersama semasa Aidilfitri.
Runtun hati mendengar kisah pemuda ini yang sanggup memohon untuk 'meminjam' warga emas menjelang Syawal nan syahdu.

Pertama kali beraya tanpa ibu bapa membuatkan seorang lelaki nekad 'meminjam' warga emas di Pusat Jagaan Warga Emas Nur Ehsan di Kempas, Johor Bahru untuk beraya bersama.


Memetik Harian Metro, pusat jagaan berkenaan bagaimanapun tidak dapat memenuhi permintaan pemuda walaupun beliau kesunyian.


Gambar hiasan
Kredit foto: Hello Doktor

"Memang terkejut dengan permohonan pemuda itu, saya tidak dapat memenuhi permintaannya walaupun rasa sebak dan sedih.

"Ia memandangkan pada waktu itu hanya ada warga emas yang mempunyai waris dan ahli keluarga yang berada dalam keadaan sihat," kata pembantu di pusat jagaan terbabit, Abdullah Ibrahim, 65.

Menurutnya, walaupun ada warga emas yang tidak mempunyai waris, pihaknya hanya boleh membenarkan seorang saja sama ada ibu atau bapa bagi merasai kasih sayang pemuda terbabit.


Hargailah ibu bapa sementara mereka masih ada. - CARI
1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarahmirza 21-5-2020 09:29 AM
Kau beraya je la kat rumah org tua tu..
Quote Suchi 21-5-2020 09:42 AM
Smlm tgk berita kat tv3 hat time tghari tu sian plak tgk org2 tua ni ada yg mmg anak hantar situ sbb tanak jaga. Ade sorang acik tu dia kata biasa time ramadan atau raya abang  dia  akan amik utk beraya bersama2.
Tp sbb PKP ni takleh la nak amik bawak balik beraya.
Quote darkness 21-5-2020 09:49 AM
Sedihlah....sanggup hantar mak bapa ke pusat jagaan
Quote RatuDunia94 21-5-2020 12:08 PM
Boleh ke dlm waktu pkp ni??
Quote mejaputih 21-5-2020 12:16 PM
risiko la dia ke rumah org2 tua tu....
Quote Scheherazade 21-5-2020 12:20 PM
Bila baca ni, aku bersyukur sgt makpak aku masih ada, walaupun tak dpt raya bersama. Sampai hati la anak2 yg htr makpak kat pusat jagaan mcm ni.
Quote noor2 21-5-2020 12:25 PM
Sedihnya baca bg pihak orang tu....yg ada ibu bapa buang pula yg tiada tercari2. ....allahu
Quote Cassieopeia 21-5-2020 08:37 PM
tak boleh tgk org tua ot rumah jagaan ni. sedihla. wlpn pernahla cita2 nk keje kt rumah jagaan ni. risau plak diorg relax aku yg hujan nti. hargaila mak pak kita sementara ada
Quote Lengkong 21-5-2020 09:59 PM
Kesiannya pada ibubapa yang diabaikan oleh anak2

Quote 234126 22-5-2020 07:16 AM
ada juga ibu bapa jenis x suka duduk dgn anak,  baik dia duduk dengan kawan-kawan seumur sebaya. Main dam ke baca buku ke borak2 isu favorite yang sekepala.

Kalau kat luar negara lagi elok nurse bertauliah jaga daripada anak sendiri sibuk kerja terabai emosi orang tua ujung2 kena pulak jadi babysitter anak. Kena masak mengemas sidai baju. Lagi kejam pada iol.

Yang guna pusat jagaan tu anak kena melawat setiap hari la tapinya tanpa fail. Bukan tinggal mcm tu je. My jiran dulu chinese pindah oversea, mak iol cerita anak dia hari2 melawat sampai akhir hayat. Anak tunggal. Nurse2 pun kenal dia. Tapi kat UK la bukan pusat jagaan sini.

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:19 PM GMT+8 , Processed in 0.127175 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top