CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Masih Ramai Yang Nak Tegakkan Perkara Batil" - Zul Yahya

21-5-2020 11:10 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11711| Komen: 91

Description: Nampaknya, ramai yang kurang senang dengan Zul Yahya kerana mendakwa karier dalam industri seni kurang berkat hingga dia dilabel perasan bagus.
Kredit foto: IG Zul Yahya


Nampaknya, ramai yang kurang senang dengan Zul Yahya kerana mendakwa karier dalam industri seni kurang berkat hingga dia dilabel perasan bagus.




Dalam beberapa kemas kini di Instagramnya, Zul meluahkan rasa terkilan apabila masih ramai yang mahu menegakkan perkara batil.

"Pilihan di tangan kita, tiada siapa boleh memaksa," tulisnya yang disokong Syamsul Ghaughau dan Azza Elite.






Kredit foto: IG Zul Yahya

Dalam masa sama, mereka memberi kata-kata dorongan supaya Zul bersabar dan reda dengan apa yang berlaku.

Sebelum ini, pelakon Rosyam Nor menempelak kenyataan Zul yang menyeru anak seni berundur dari industri hiburan kerana tidak berkat. - CARI



2

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote blekkep 21-5-2020 11:20 AM
poyo la zul...
Quote otai_g 21-5-2020 11:23 AM
Apa yg dia ckp mmg btl sbb dunia hiburan bnyk melalaikan. Terima la kenyataan.
Quote RatuDunia94 21-5-2020 12:07 PM
Walopun heols dulu nampak industri seni ni penuh kelalaian. Xde keberkatan etc.  Tp x payah lah pukul rata ckp rezeki x berkat etc.. sedangkan mufti etc xde jatuhkan hukum.
Quote cikatilia 21-5-2020 12:09 PM
bole gang sama abby
Quote bolamata 21-5-2020 12:13 PM
dia memang berubah 360 kan... alhamdulillah... dulu pernah makan dekat restoren dia area seksyen 13 shah alam.  wujud lagi ke tidak restoren dia tu
Quote Kurex 21-5-2020 12:14 PM
Kalau job kau banyak mesti kau takkan cakap macam ni kan?????
Quote Aunty_Acid 21-5-2020 12:20 PM
Betul la apa yg dia ckp

Kenapa ada yg marah? Nnt dh mati kena seksa dlm kubur xde siapa bole tolong dah.
Quote batmana 21-5-2020 12:32 PM
set2 cmni pantang ditegur

bagi mereka, agama tu berguna time lahir dgn mati aja, time hidup tak perlu sbb dh confirm msuk syurga psl dlm ic dh tulis islam.

time
lahir, sibuk suh azan
mati , sibuk cari imam


ayat zul simple cmtu, tapi hati terus terasa macam mulut tu disumbat daging babi panggang, terasa berdosa besar ayat zul tu..
Quote tagas 21-5-2020 12:37 PM
terima lah kenyataan

kulu kilir nak bergelak berhibur

idop penuh laghaaa

dah pekena covid dajai kecik

pun tak sedar2 lg
Quote Boomibulat 21-5-2020 12:55 PM
batmana replied at 21-5-2020 12:32 PM
set2 cmni pantang ditegur

bagi mereka, agama tu berguna time lahir dgn mati aja, time hidup tak p ...

Ada 3 kali agama tu diperlukan..
1-masa lahir
2-masa nak kawin
3-masa mati
Quote oneders 21-5-2020 12:57 PM
kita kena masuk dulu dalam industri kalau nak memanhami apa yang Zul Yahya kata ni..
Quote kukukatablog 21-5-2020 01:05 PM
sebenarnya sememangnya dunia ni penuh tipu daya....
Quote kukukatablog 21-5-2020 01:07 PM
bolamata replied at 21-5-2020 12:13 PM
dia memang berubah 360 kan... alhamdulillah... dulu pernah makan dekat restoren dia area seksyen 13  ...

now restoren dia di Meru Ipoh,
aritu ada student aku nak ajak dia bergambar,
terus kna tazkirah, sbb terus ajak bergambar tak bagi salam,
tapi dia cakap nada baik lah....
Quote rainbowrainz 21-5-2020 01:12 PM
Hurmmmmmmmm
Quote electricopop 21-5-2020 01:12 PM
Alahai.... x yah kut nak beria sangat.
Kalau dari dulu baik xpe lah boleh faham...
Quote miss_perfect 21-5-2020 01:14 PM
kukukatablog replied at 21-5-2020 01:07 PM
now restoren dia di Meru Ipoh,
aritu ada student aku nak ajak dia bergambar,
terus kna tazkirah, ...

Sedap ke makanan yg dia jual?
Quote Lailerthee 21-5-2020 01:26 PM
Alhmdulillah la da dapat hidayah doakan la kawan2 yg lain
Quote jas7512 21-5-2020 01:30 PM
electricopop replied at 21-5-2020 01:12 PM
Alahai.... x yah kut nak beria sangat.
Kalau dari dulu baik xpe lah boleh faham...

Knp...nak tegur org kn maksum ke...manusia mana ada yg perfect..btl lah apa yg dia ckp tu dan lg significant dia bg teguran sbb dia dah pernah bergelumang dlm dunia seni dan tahu baik buruknya..alhamdulillah dia dah berubah ke arah kebaikan dan moga istiqamah zul..
Quote MentariSenja 21-5-2020 01:37 PM
Edited by MentariSenja at 21-5-2020 01:47 PM
Kurex replied at 21-5-2020 12:14 PM
Kalau job kau banyak mesti kau takkan cakap macam ni kan?????


Suka komen kurex yg ni....maaf cakaplah...yg keluar kenyataan gini selalunya bila dah sendu...senang2 cakap tak berkat sana sini. Industri perfileman dan nyanyian pun boleh jadi satu wadah perjuangan dan dakwah. Well kalau tak berdakwah pun, sbg manusia biasa meols akui, meols perlukan hiburan. Just dont over do it sudahlah. Semuanya terpulang pada diri sendiri. Some states kat mesia ni, hiburan cut terus...islamik katanya. Dengan harapan muda mudi semua duk masjid....tak dernya chuols...hujung minggu, derang 'rentas sempadan', merempit or jamu pil kuda berjemaah. So bersederhana lah kalau nak bagi pendapat pun. Tapi kalau dia pilih utk tidak lagi bergelumang ngan industri hiburan yg pada dia tak lagi berkat, then itu pilihan dia. Good luck lah ya Zul...

Lihat semua komen(91)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 11:07 AM GMT+8 , Processed in 0.108830 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top