CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kecoh Najib 'Didera'! Dulu Anwar Ditangkap, Boleh Pula Sahara Yaacob Buat Roadshow?

20-9-2018 04:39 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 7440| Komen: 14|Original author: Oleh: Ain

Description: "Datuk Seri Najib bagaikan dibuli dan didera kerajaan sekarang!"
"Datuk Seri Najib bagaikan dibuli dan didera kerajaan sekarang!"

Penyanyi veteran Sahara Yaacob, 62, membantah sekeras-kerasnya terhadap penahanan mantan Perdana Menteri oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) pada Rabu.




Menurutnya, rakyat perlu bangkit membantah penahanan itu yang dianggap bercanggah dengan undang-undang.

"Kita mesti tunjukkan yang kita tak setuju dengan benda ni (penahanan Najib).

"Pemimpin sebelum ini (Najib) dah bermati-matian menjadikan kita sebagai sebuah negara maju, tiba-tiba kita semua boleh biarkan saja kerajaan baru mendera DSN macam itu," ujarnya.

Video itu mendapat perhatian netizen yang rata-rata mempertikaikan pendirian Sahara memandangkan dia hanya berdiam diri ketika pemimpin PKR ditangkap suatu ketika dahulu.


Nyanyi sampai lupa diri ke masa Anwar ditangkap?

"Masa rakyat kena dera, tak keluar suara pun," bidas netizen.



Selain menyifatkannya sebagai pengganti Ellie Suriaty yang lantang bersuara mempertahankan Najib, netizen turut mempersoalkan kenyataan Sahara menuduh kerajaan mendera bekas pemimpin negara itu.


Bila kena tuduh, minta bukti. Dah didakwa, meroyan pula!




Ada lebam mata ke?


Kredit foto: Twitter

Sesiapa pun pasti akan mempertahankan orang yang mereka sanjung. Okeylah tu, sekurang-kurangnya Sahara tidak terjerit-jerit seperti Ellie kan? - CARI
18

Bagus
42

Marah
30

Terkejut
30

Sedih
36

Lawak
34

Bosan

Friends Rank (190 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shinchancomot 20-9-2018 04:50 PM
ahhhh dia ni~
dia pon bangga citer psl aktiviti seks dia waktu ada sesi pelajar UPM dtg ke studio kumpulan Nuclear Strikes..
malu la sikit makcik~
malangnya, bdk2 muda xkenal dia siapa.. kui3~
but who r yus????
Quote otai_g 20-9-2018 05:27 PM
bukan dulu dia ada kahwen dgn gang serban ke dan dia pun dress ala2 arab.

dulu2 lah...
Quote merrissa 20-9-2018 05:45 PM
jangan pukul kiky.jpg

kiky kene pukol dalam tahanan ada sapa kesah tak???
Quote newyork 20-9-2018 06:12 PM
Yg aku ingat sahara yaakob ni rambut mcm singa jantan.
Quote Nenasketum 20-9-2018 06:40 PM
Terbela la sangat sampai ko tinggal dalam bilik stor orang.. Skrip dia sama plak macam si Ellie, Lokman Adamkah suteradara drama tersebut?
Quote tumpanglalu74 21-9-2018 01:50 AM
Korang sume bute ke nak terima bapak skendel semalaya tu?  Bedio dengan kambing je belom ade lagi..
Quote slipar_jepon 21-9-2018 10:01 AM
kitorang ni pn bermati2an jugak hidup zaman jibby, dgn harga brg, minyak naik, gst la bagai.
aku setuju je dia ditangkap hahaha

semak la ko acik. tetiberrrrr je ko ni muncul
Quote laksmanabentan 21-9-2018 10:15 AM
sebab da dapat rumah PPRT tu ke kak???
tu yg beriya2 nih....
sabor ya kak ya.... sabor...
Quote BoLapciOus 21-9-2018 03:19 PM



do i care??
Quote Reesa18 25-9-2018 08:09 AM
Hmm duk rumah je lah tak payah nak membela jibby tu
Quote sok_suci 25-9-2018 08:20 AM
tnmpk auntie cepwan post kat ig dia vdeo nenek sahara ni pongpang2. dengan mulut herot2 speakingnya lagi. smngat kak sara bela DSN. this is bulls of law katanye. ingtkan dia nak cakap this is bull shittt
Quote monxys 25-9-2018 02:55 PM
bbnu memang xkenal kot dia niii
Quote supikan 25-9-2018 09:23 PM
Huhu.. macam2 lah diorang ni.
Quote MissLily89 26-9-2018 06:59 PM
Aduh I baru tengok video dia. Kak lupa script ke. Lepas ni next video boleh up sikit nangis golek2{:run

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:02 AM GMT+8 , Processed in 0.205067 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top