CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Rupa-Rupanya Video Syafiq Kyle Dan Anak Che Ta Dirancang Oleh...

21-9-2018 10:00 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 14112| Komen: 22|Original author: Oleh: Azza

Description: "Rupa-rupanya video Syafiq Kyle dan anak Che Ta me*****p tu dibuat oleh sekumpulan lelaki bernafsu songsang atau pun pondan. Mangsa diperangkap hingga akhirnya video tersebut dijual."Khabar-khabar ...



"Rupa-rupanya video Syafiq Kyle dan anak Che Ta me*****p  tu dibuat oleh sekumpulan lelaki bernafsu songsang atau pun pondan. Mangsa diperangkap hingga akhirnya video tersebut dijual."

Khabar-khabar angin ini bertiup kencang di Twitterland dengan pembongkaran sindiket fake p***y (fp) oleh netizen bernama Abang Husin. Dia menceritakan kemungkinan gambar lucah serta video tidak senonoh selebriti dan juga ahli sukan yang bertebaran di media sosial adalah angkara lelaki gay yang menyamar sebagai perempuan. Motif mereka adalah untuk memperdagangkan material tersebut bagi mendapatkan duit.


Kredit foto: Twitter

Menurutnya, bukan setakat selebriti yang masuk perangkap ini, malahan pemain bola sepak, pesilat mahupun orang biasa turut terjerumus ke dalam permainan ini. Ia diceritakan sendiri oleh rakannya yang turut terjebak dalam sindiket ini.

Bermula dengan mencipta identiti suci perempuan bertudung dan nampak biasa-biasa, mangsa akan mula diumpan dengan menambah rakan di Wechat. Perbualan cuma berkisar mengenai peribadi seperti umur, status, pekerjaan dan sebagainya. Namun begitu, agak aneh apabila 'gadis' ini mula meminta gambar selfie yang pelik.


Kredit foto: IG

Menurut Husin lagi, biasanya FP tidak akan mengangkat panggilan video. Jika menjawab sekalipun, pemangsa akan menutup kamera dengan jari dan berlakon kononnya 'line tak clear'. Begitu juga dengan 'voice note' yang langsung tidak diberikan dengan 1,001 alasan seperti selesema, sakit tekak dan sebagainya.

"Siapa mangsa FP? Memang tak percaya sebab aku pernah tengok ramai pemain bola. Bayangkan pemain bola yang hensem, segak, tampan bergaya tu buat masturbasi kerana penangan FP. Gila wei!"

Siapakah sebenarnya FP? = Biasanya dilakukan oleh team cybertrooper rangkaian gay dan pondan. Ada di Wechat, Tumblr, Twitter, Snapchat, Facebook dan pelbagai platform media sosial. Mereka jual set (gambar dan video) dengan harga tertentu.

Menutup cerita, Husin sempat menasihati semua lelaki di luar sana untuk lebih berhati-hati bimbang termasuk dalam perangkap FP ini.


Kredit foto: IG

Pembongkaran ini membuatkan ramai netizen tertanya-tanya adakah tragedi yang menimpa selebriti seperti Syafiq Kyle, anak Che Ta, Zul Arifin dan lain-lain kerana scammer ini?


"Masalahnya, siapa yang bodoh sangat hantar gambar bogel kepada stranger?"

Mengikut netizen ini, hanya lelaki dungu yang masih percaya kepada orang asing di media sosial. Sebenarnya ia boleh dielakkan dari awal jika mangsa tidak melakukan perbuatan yang tidak bermoral ini.

Ada juga netizen yang menceritakan pengalamannya berhadapan dengan pemangsa FP ini. Namun, mujurlah dia bertindak bijak dengan tidak mengikut permintaan 'gadis' ini. Jika tidak, mungkin gambarnya akan bertebaran di media sosial.


Kredit foto: Wechat


Ramai yang menasihatkan semua lelaki supaya menyahkan aplikasi Wechat yang lebih banyak membawa mudarat berbanding kebaikan. Maklumlah sudah banyak kes curang, bercerai berai disebabkan ramai pengguna Wechat yang mencari mangsa bagi memuaskan nafsu.







Berdasarkan pembongkaran kisah sindiket ini, boleh disimpulkan bahawa usah mempercayai sesiapa pun yang berbual dengan anda menerusi media sosial. Ini kerana rupa, suara boleh dibuat hingga memungkinkan anda terjerumus ke kancah yang tidak bermoral. Apatah lagi jika kita sendiri membenarkan pemangsa menceroboh segala hak milik kita dek nafsu yang tidak bertepi. Semoga kita semua lebih berhati-hati dalam hal sebegini dan usah percaya yang manis di media sosial kerana disebalik kemanisan tersebut tersembunyi pemangsa yang sedang tersenyum menantikan mangsanya menyerahkan segala-galanya. - CARI 
17

Bagus
11

Marah
18

Terkejut
21

Sedih
11

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lovelytouch 21-9-2018 10:53 AM
Retis2 ni semua lonely uolssssss. Akaq jamin diorg ni terdesak nakkan fun sbb tak boleh nak buat open. Igt boleh discreet sekali tertelanjang terus... kasihann dehh loo! Apapun berhati2lah yacchh
Quote buapakperut 21-9-2018 11:27 AM
yeke salah bapok. yang korang pi melayan tu nape. acah victim. dah tentula orang mesia ramai kenal tapi tunduk pada nafsu, or memang dah buang tabiat suka tayang burun.tak terfikir ke nanti kene aibkn.
Quote cicicumel 21-9-2018 11:40 AM
So Abag Hussin tu gay la kan? Hahhaha
Quote BoLapciOus 21-9-2018 12:06 PM
uninstall wechat...thats it
Quote nisako 21-9-2018 12:13 PM
we chat mmmmmmmmmmggggggggg pun
Quote awanearisu 21-9-2018 12:24 PM
Senang kata yang terkena tu himbo lah ya? Ini berdasarkan komen bakalan mangsa tak jadi yang terpapar di atas
Quote bakingsoda 21-9-2018 02:04 PM
takde la mangsa sangat kalau dah berperingkat nak boleh sampai ke tahap capmelan dpn cam. lainla orang hack phone dia ke computer ke pastu record dia tgh bogel nak gi mandi ke tanpa pengetahuan. awal2 lagi patut dah pelik mintak gambar smpai peha la
Quote buragazz 21-9-2018 02:28 PM
Ker ni sekadar statement coverina matikan air konon2 yang dah terpacak tu terpedaya.. euww kotornya...
Quote RatuDunia94 22-9-2018 01:01 AM
Itu je so called pembongkaran abg hussin ni? Modus operandi mcm tu dh lama org tau la.. lelaki bodoh je yg hantar vid konek kat org lain. Tp kalo xde lelaki2 bodoh ni xde la weols menikmati pic konek berterbangan..
Quote hyie 22-9-2018 01:04 AM
kalau kau tak melayan, takdenye gambar/video bogel ko tersebar. Lagi mau salahkan orang lain. Kau pon 2x5 je birahnya
Quote giyomi 22-9-2018 05:41 PM
Sudah2 lar tu nak mensucikan mereka2 ni...tepuk sebelah tangan tak berbunyi...ntah2 ko ni takder yg berselera hinggakan ko rasa tercabar khennn. get a life...di 'frame' kekonon.
Quote ayjay 22-9-2018 07:08 PM
giyomi replied at 22-9-2018 05:41 PM
Sudah2 lar tu nak mensucikan mereka2 ni...tepuk sebelah tangan tak berbunyi...ntah2 ko ni takder yg  ...

Frame apanya? Sendiri gatal konek. Lainlah ada pisau ke apa kat kepala.
Quote MarissaOberlin 23-9-2018 12:08 AM
So confirm l khennn memang muka si Ammar teww. Che Ta beria deny hokeyhhh
Quote Themilo 23-9-2018 12:13 PM
memang bersepah la FP kat twitter. siap ajak join masuk group telegram share bidio, tapi kena bayar. koasser laa.. suami punya pun tak terbelai dekkk..
Quote Orix 24-9-2018 09:28 AM
Siapa pulak ahli sukan yg kene tipoo jugak tu?
Quote gummygummy 24-9-2018 09:42 AM
da pergi layan FP tu kenapa. cair plak dengan pujuk rayu dia
Quote giyomi 24-9-2018 05:33 PM
ayjay replied at 22-9-2018 07:08 PM
Frame apanya? Sendiri gatal konek. Lainlah ada pisau ke apa kat kepala.

maksud i si pembuat citer yg kata kononnya artis2 ni dianiaya, mmg bongok walhal sendiri gatal anu
Quote orgsepang 24-9-2018 08:25 PM
Mangsa apa kalau dah rela buat. Bukan orang letak pisau di leher kan
Quote ayjay 25-9-2018 12:07 AM
giyomi replied at 24-9-2018 05:33 PM
maksud i si pembuat citer yg kata kononnya artis2 ni dianiaya, mmg bongok walhal sendiri gatal anu ...

Akak faham. Hehehehe

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:47 AM GMT+8 , Processed in 0.132559 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top