CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7645|Reply: 22

Rupa-Rupanya Video Syafiq Kyle Dan Anak Che Ta Dirancang Oleh...

[Copy link]
Post time 20-9-2018 05:58 PM | Show all posts |Read mode



"Rupa-rupanya video Syafiq Kyle dan anak Che Ta me*****p  tu dibuat oleh sekumpulan lelaki bernafsu songsang atau pun pondan. Mangsa diperangkap hingga akhirnya video tersebut dijual."


Khabar-khabar angin ini bertiup kencang di Twitterland dengan pembongkaran sindiket fake p***y (fp)oleh netizen bernama Abang Husin. Dia menceritakan kemungkinan gambar lucah serta video tidak senonoh selebriti dan juga ahli sukan yang bertebaran di media sosial adalah angkara lelaki gay yang menyamar sebagai perempuan. Motif mereka adalah untuk memperdagangkan material tersebut bagi mendapatkan duit.





Kredit foto: Twitter





Menurutnya, bukan setakat selebriti yang masuk perangkap ini, malahan pemain bola sepak, pesilat mahupun orang biasa turut terjerumus ke dalam permainan ini. Ia diceritakan sendiri oleh rakannya yang turut terjebak dalam sindiket ini.



Bermula dengan mencipta identiti suci perempuan bertudung dan nampak biasa-biasa, mangsa akan mula diumpan dengan menambah rakan di Wechat. Perbualan cuma berkisar mengenai peribadi seperti umur, status, pekerjaan dan sebagainya. Namun begitu, agak aneh apabila 'gadis' ini mula meminta gambar selfie yang pelik.





Kredit foto: IG




Menurut Husin lagi, biasanya FP tidak akan mengangkat panggilan video. Jika menjawab sekalipun, pemangsa akan menutup kamera dengan jari dan berlakon kononnya 'line tak clear'. Begitu juga dengan 'voice note' yang langsung tidak diberikan dengan 1,001 alasan seperti selesema, sakit tekak dan sebagainya.



"Siapa mangsa FP? Memang tak percaya sebab aku pernah tengok ramai pemain bola. Bayangkan pemain bola yang hensem, segak, tampan bergaya tu buat masturbasi kerana penangan FP. Gila wei!"



Siapakah sebenarnya FP? = Biasanya dilakukan oleh team cybertrooper rangkaian gay dan pondan. Ada di Wechat, Tumblr, Twitter, Snapchat, Facebook dan pelbagai platform media sosial. Mereka jual set (gambar dan video) dengan harga tertentu.



Menutup cerita, Husin sempat menasihati semua lelaki di luar sana untuk lebih berhati-hati bimbang termasuk dalam perangkap FP ini.





Kredit foto: IG





Pembongkaran ini membuatkan ramai netizen tertanya-tanya adakah tragedi yang menimpa selebriti seperti Syafiq Kyle, anak Che Ta, Zul Arifin dan lain-lain kerana scammer ini?










"Masalahnya, siapa yang bodoh sangat hantar gambar bogel kepada stranger?"



Mengikut netizen ini, hanya lelaki dungu yang masih percaya kepada orang asing di media sosial. Sebenarnya ia boleh dielakkan dari awal jika mangsa tidak melakukan perbuatan yang tidak bermoral ini.



Ada juga netizen yang menceritakan pengalamannya berhadapan dengan pemangsa FP ini. Namun, mujurlah dia bertindak bijak dengan tidak mengikut permintaan 'gadis' ini. Jika tidak, mungkin gambarnya akan bertebaran di media sosial.









Kredit foto: Wechat





Ramai yang menasihatkan semua lelaki supaya menyahkan aplikasi Wechat yang lebih banyak membawa mudarat berbanding kebaikan. Maklumlah sudah banyak kes curang, bercerai berai disebabkan ramai pengguna Wechat yang mencari mangsa bagi memuaskan nafsu.

















Berdasarkan pembongkaran kisah sindiket ini, boleh disimpulkan bahawa usah mempercayai sesiapa pun yang berbual dengan anda menerusi media sosial. Ini kerana rupa, suara boleh dibuat hingga memungkinkan anda terjerumus ke kancah yang tidak bermoral. Apatah lagi jika kita sendiri membenarkan pemangsa menceroboh segala hak milik kita dek nafsu yang tidak bertepi. Semoga kita semua lebih berhati-hati dalam hal sebegini dan usah percaya yang manis di media sosial kerana disebalik kemanisan tersebut tersembunyi pemangsa yang sedang tersenyum menantikan mangsanya menyerahkan segala-galanya. - CARI

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis2 ni semua lonely uolssssss. Akaq jamin diorg ni terdesak nakkan fun sbb tak boleh nak buat open. Igt boleh discreet sekali tertelanjang terus... kasihann dehh loo! Apapun berhati2lah yacchh
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
yeke salah bapok. yang korang pi melayan tu nape. acah victim. dah tentula orang mesia ramai kenal tapi tunduk pada nafsu, or memang dah buang tabiat suka tayang burun.tak terfikir ke nanti kene aibkn.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
So Abag Hussin tu gay la kan? Hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:06 PM | Show all posts
uninstall wechat...thats it
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:13 PM | Show all posts
we chat mmmmmmmmmmggggggggg pun
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-9-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang kata yang terkena tu himbo lah ya? Ini berdasarkan komen bakalan mangsa tak jadi yang terpapar di atas
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
takde la mangsa sangat kalau dah berperingkat nak boleh sampai ke tahap capmelan dpn cam. lainla orang hack phone dia ke computer ke pastu record dia tgh bogel nak gi mandi ke tanpa pengetahuan. awal2 lagi patut dah pelik mintak gambar smpai peha la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 02:28 PM | Show all posts
Ker ni sekadar statement coverina matikan air konon2 yang dah terpacak tu terpedaya.. euww kotornya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2018 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Itu je so called pembongkaran abg hussin ni? Modus operandi mcm tu dh lama org tau la.. lelaki bodoh je yg hantar vid konek kat org lain. Tp kalo xde lelaki2 bodoh ni xde la weols menikmati pic konek berterbangan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2018 01:04 AM | Show all posts
kalau kau tak melayan, takdenye gambar/video bogel ko tersebar. Lagi mau salahkan orang lain. Kau pon 2x5 je birahnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2018 05:41 PM | Show all posts
Sudah2 lar tu nak mensucikan mereka2 ni...tepuk sebelah tangan tak berbunyi...ntah2 ko ni takder yg berselera hinggakan ko rasa tercabar khennn. get a life...di 'frame' kekonon.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2018 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 22-9-2018 05:41 PM
Sudah2 lar tu nak mensucikan mereka2 ni...tepuk sebelah tangan tak berbunyi...ntah2 ko ni takder yg  ...

Frame apanya? Sendiri gatal konek. Lainlah ada pisau ke apa kat kepala.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2018 12:08 AM | Show all posts
So confirm l khennn memang muka si Ammar teww. Che Ta beria deny hokeyhhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2018 12:13 PM | Show all posts
memang bersepah la FP kat twitter. siap ajak join masuk group telegram share bidio, tapi kena bayar. koasser laa.. suami punya pun tak terbelai dekkk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pulak ahli sukan yg kene tipoo jugak tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2018 09:42 AM | Show all posts
da pergi layan FP tu kenapa. cair plak dengan pujuk rayu dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 05:33 PM | Show all posts
ayjay replied at 22-9-2018 07:08 PM
Frame apanya? Sendiri gatal konek. Lainlah ada pisau ke apa kat kepala.

maksud i si pembuat citer yg kata kononnya artis2 ni dianiaya, mmg bongok walhal sendiri gatal anu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mangsa apa kalau dah rela buat. Bukan orang letak pisau di leher kan
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 24-9-2018 05:33 PM
maksud i si pembuat citer yg kata kononnya artis2 ni dianiaya, mmg bongok walhal sendiri gatal anu ...

Akak faham. Hehehehe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 02:51 AM GMT+8 , Processed in 0.075358 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list