CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Church Of Scientology Balas Dendam, Cuba Intimidasi Leah Remini!

21-9-2018 12:12 PM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 4192| Komen: 16|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Sejak meninggalkan kumpulan kultus Church of Scientology pada 2013, perjuangan pelakon terkenal Leah Remini adalah untuk mendedahkan segala penipuan dan salah laku pemimpin organisasi itu.
Sejak meninggalkan kumpulan kultus Church of Scientology pada 2013, perjuangan pelakon terkenal Leah Remini adalah untuk mendedahkan segala penipuan dan salah laku pemimpin organisasi itu. 


Salah satu caranya adalah dengan menerbitkan siri dokumentari Scientology: Aftermath


Kredit Foto: Getty Images

Kejayaan siri itu meraih anugerah dan jumlah penonton yang ramai, sekali gus dikatakan telah meresahkan pemimpin Church of Scientology berkenaan.


Kredit Foto: CNN.com


Sumber RadarOnline menyatakan organisasi itu telah mula melancarkan serangan balas secara senyap dengan cara intimidasi. Terbaru, kumpulan itu telah memindahkan sebuah cawangan mereka dari Sherman Oaks ke Van Nuys, berhampiran studio di mana rancangan televisyen (TV) Leah Remini berlangsung. 

Menurut  RadarOnline, sumber Leah Remini mengesahkan ini adalah cara Church of Scientology menghantar isyarat kepada Leah bahawa setiap gerak-gerinya diperhatikan.


Kredit Foto: Dailymotion

Ketika dihubungi RadarOnline, Church of Scientology mengesahkan perpindahan pusat mereka. Walau bagaimanapun, jurucakap organisasi itu mendakwa rancangan perpindahan itu telah dibuat sebelum Leah Remini mula beroperasi di lokasi sama sejak Ogos 2017 lagi.

Malah, jurucakap itu menyindir Leah dan menyatakan 'mungkin Leah paranoid dan mengalani delusi kerana sering menipu dan mencari kontroversi'.


Kredit Foto: Variety.com

Jurucakap organisasi itu juga menuduh Leah pernah dua kali mencuba untuk memeras ugut mereka dengan permintaan USD500,000 (RM2,026,000) dan ASD 1 juta (RM4,052,000)

Leah bagaimanapun menafikan tuduhan itu dan berkata semuanya akan dijawab dalam siri TV bahagian ketiga yang akan memulakan tayangan hujung tahun ini. 

Leah menyatakan akan meneruskan perjuangannya walaupun mendapat ugutan daripada Church of Scientology. - CARI
11

Bagus
18

Marah
24

Terkejut
22

Sedih
19

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (125 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote armin 21-9-2018 01:04 PM
Scientology ni suka recruit artis hollywood ke? Ramai jgk bodoh2 pergi join
Quote Sang_Pencinta 21-9-2018 01:11 PM
Tom Cruise, Kristie Alley, John Travolta

Siapa lagi ahli?
Quote AbukRokok 21-9-2018 02:29 PM
apa kata atheis ttg ugama scientologi?
Quote BoLapciOus 21-9-2018 03:07 PM
apa pendedahan leah remini pasai scientology ni..im curious too
Quote chazey 21-9-2018 03:38 PM
Akak yaqin satu hari nanti sheol akan tetiba mati mengejut 'bunuh diri'. If chu know what I meant.
Quote kucingitam 21-9-2018 04:01 PM
ramai kan retis hollywood join scientology ni.. masa tgk documentary leah ni..iols rasa..wow beraninya dia dedahkan..tak takut kena c4 ke...ehh...
Quote borrow 21-9-2018 04:57 PM
Jediism dari filem Starwar.

Scientologi dari buku Dianetics. Setau ai deyols tekankan spiritual. Pastu tak caya doktor psikiatri & ubat dadah(utk pesakit mental). If ada member sakit mental , deyols bg vitamin camtuh.

Quote Foxey 22-9-2018 12:20 PM
Bukan ke they believe something related dengan alien ke? Mana ntah fox baca lama dulu
Quote borrow 22-9-2018 03:37 PM
Foxey replied at 22-9-2018 12:20 PM
Bukan ke they believe something related dengan alien ke? Mana ntah fox baca lama dulu

katanya tipu ja. Scientology tada kepercayaan camtu.

Quote dani-rox 24-9-2018 07:52 PM
Leah Remini dulu pengikut hardcore, dia sendiri mengaku pernah rekrut ahli2 baru. Dia start mempersoalkan kehilangan bini ketua gereja tu, David Miscavige - mungkin sakit hati ditanya mcm2, Miscavige arahkan Leah dikurung dlm bilik khas. Dari situ la mata dia terbuka betapa besarnya scam gereja scio. Ai terfikir gak kalau lah dia tak melalui serangan psikologi mcm tu, adakah dia masih mengikuti scio dgn warak sekali sbb berpuluh tahun dah scio nih terrorize sesiapa yg ingkar dan cuba mendedahkan kejahatan mereka. Takkan Leah baru tahu sekarang kan?

btw gereja nih ditubuhkan oleh L Ron Hubbard, seorg penipu, pencuri dan kaki pukul bini. Bayangkan Aleister Crowley, ketua salah satu ajaran occult yg juga dicop satanist sendiri pernah menghencap Hubbard sbg lelaki paling teruk dia pernah jumpa dlm seumur hidupnya.
Quote qwerty313 25-9-2018 04:18 PM
Nak masuk Scientology ni tak senang ye. Kena interview bagai and after accepted masuk kena gi intensive course abt sci ni atas cruise or something like that and it’s not cheap. So it’s not for rakyat marhaen lah sbb tu yg byk masuk is artis2 hollywood n org ternama
Quote apalancut 25-9-2018 07:23 PM
Scientologi cult golongan atasan dan elit.. baru la dpt bersaing dgn freemason dsbnya.. kalau cult marhaen dah lama kena raid dgn pihak berkuasa
Quote niena90 26-9-2018 03:23 PM
Scientology ni anggap Jesus tuhan gak ke tidak? Diorg ni pecahan kristian ke atau agama yg baru, takde kaitan dgn kristian? Konfius jap
Quote Sang_Pencinta 26-9-2018 04:33 PM
niena90 replied at 26-9-2018 03:23 PM
Scientology ni anggap Jesus tuhan gak ke tidak? Diorg ni pecahan kristian ke atau agama yg baru, tak ...

Macam agama lain.

Scientology is diametrically opposed to Christianity. The truth is that you cannot be both a Christian and a Scientologist.

Quote Sang_Pencinta 26-9-2018 04:35 PM








Quote missyL 28-9-2018 11:33 PM
armin replied at 21-9-2018 01:04 PM
Scientology ni suka recruit artis hollywood ke? Ramai jgk bodoh2 pergi join

Kan. More like cult nie.
Ajaran sesat nie. Tom cruise yg paling penting dlm nie. Tu la smpi katie Holmes pn x thn

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:01 AM GMT+8 , Processed in 0.069635 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top