CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Saya Saja Je Bang' - Sampai Terkentut Abang Long Setapak Takut Kena Tibai

24-9-2018 01:29 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 4894| Komen: 9|Original author: Oleh: Ain

Description: Orang kata, berani buat beranilah tanggung. Tindakan 'berani mati' seorang lelaki mencabar geng 'Ucuk Raver' secara 'live' mengundang padah apabila dia dibelasah beberapa individu.
Orang kata, berani buat beranilah tanggung. Tindakan 'berani mati' seorang lelaki mencabar geng 'Ucuk Raver' secara 'live' mengundang padah apabila dia dibelasah beberapa individu.




"Kepada adik-beradik Ucuk, gua cabar datang ke Tasik Perdana, kita lawan. Amacam, goyang ke?

"Gua budak Setapak, gua cabar budak-budak KLCC turun. Kita boleh 'meraver'," katanya yang juga seorang pengawal keselamatan menerusi Facebook Live.

Menerusi video itu, dia kemudian dihampiri tiga lelaki di mana dua daripadanya 'memberi pengajaran' kepada lelaki berkenaan dan mengarahkannya untuk meminta maaf secara langsung.

Rata-rata netizen yang menyaksikan video itu mengecam tindakan lelaki berkenaan dan gembira apabila dia diberi pengajaran oleh individu terbabit.


"Baru sedas penyepak kat perut, terus hilang pailang," komen netizen.



Dalam masa sama, ada juga mengecam tindakan individu terbabit yang memukul lelaki berkenaan selain mendakwa mereka boleh dikenakan tindakan polis kerana melakukan serangan fizikal.


Respek atau tindakan bodoh?



Namun, apa yang menggelikan hati adalah apabila segelintir penonton menyedari sesuatu yang melucukan berlaku ketika ketibaan tiga individu terbabit.




Ngam-ngam abang-abang tu sampai, dia terkentut!



'Abang Long Setapak' dikenali sebagai Sapik itu kemudian memuat naik beberapa status dan video memohon maaf atas perbuatan sia-sianya itu selain bimbangkan keselamatannya.




Foto/Video: FB Sapik

Itulah dik, lain kali berfikir dulu sebelum melakukan sesuatu. Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya. - CARI
21

Bagus
27

Marah
33

Terkejut
25

Sedih
21

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (153 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tensic~ 24-9-2018 01:38 PM
Kesian gile
Quote skinsandstars 24-9-2018 01:42 PM
Hasanah versi lelaki much?
Quote LostStar 24-9-2018 02:24 PM
sian sapikkk nih.. hahhaa
Quote BoLapciOus 24-9-2018 02:31 PM
aku tlalu akak2 sgt ke ape xphm langsung ujung pangkal..
Quote rosasen 24-9-2018 03:22 PM
skejap je ko glemer kannn
Quote AbukRokok 24-9-2018 04:20 PM
skrg dah bleh jadi duta produk dik..atau buat product viewer..... kaya la...xsia sia berlakon
Quote giyomi 24-9-2018 07:49 PM
dah berlagak sgt mmg ptt di ajar
Quote matkpop 24-9-2018 11:04 PM
video pasal apa? den tinggal ketapi
Quote MadameOnion 25-9-2018 11:11 AM
hahahahahahahahahahahahahaha

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 08:04 AM GMT+8 , Processed in 0.086075 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top