CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lucu! Kedai Ini Pasang Papan Tanda Terbalik. Sengaja Nak Bagi Orang Kecam Ke?

24-9-2018 11:46 AM| Diterbitkan: Cari-Zidni| Dilihat: 5870| Komen: 15|Original author: Oleh: Whitney

Description: Persaingan dalam sesuatu perniagaan adalah perkara biasa. Ada peniaga yang bersaing secara sihat dan ada juga yang sebaliknya bagi mendapat keuntungan dan mengembangkan lagi perniagaan mereka. Bagaima ...


Persaingan dalam sesuatu perniagaan adalah perkara biasa. Ada peniaga yang bersaing secara sihat dan ada juga yang sebaliknya bagi mendapat keuntungan dan mengembangkan lagi perniagaan mereka. Bagaimana pun, peniaga yang berjaya akan sentiasa berfikiran positif, inovatif dan kreatif bagi menarik perhatian para pelanggannya. 

Seorang pengguna facebook telah memuat naik status tentang papan tanda yang sengaja digantung secara terbalik di kedai miliknya. Dia ingin memberitahu orang ramai yang melihat papan tanda di kedainya itu agar tidak berasa pelik kerana ia merupakan satu teknik pemasaran yang akan membuatkan kedainya mudah dikenali dan diketahui ramai. Lucunya, pekerja yang memasang papan tanda itu juga berkali-kali bertanyakan adakah betul pemilik kedai ini ingin memasang papan tanda itu secara terbalik? 



Kedai yang dikenali dengan kedai signborad terbalik

Pelik tetapi menarik

Ramai netizen yang tertarik dengan idea pemilik kedai ini walaupun ia sememangnya pelik dan tidak dibuat orang. Yang tergelak pun ada kerana terasa amat lucu. Tetapi sudah pasti perkara yang lain daripada yang lain akan menjadi perhatian dan bualan netizen. 

Teleng kepala nak baca papan tanda

Walaupun ia nampak menarik tetapi netizen berasakan ia akan menyukarkan orang ramai untuk membaca tulisan pada papan tanda itu kerana dipasang terbalik. Orang ramai terpaksa menelengkan kepala untuk membacanya. 

Peniaga kreatif mudah besarkan perniagaan

Rata-rata netizen mengucapkan tahniah kepada pemilik kedai signboard terbalik ini kerana berjaya membesarkan lagi perniagaannya dan begitu kreatif dalam pemasaran perniagaannya. 


Hendak memulakan perniagaan bukanlah mudah apatah lagi untuk mempertahankan dan membesarkan perniagaan. Jadi, setiap peniaga perlulah bersaing secara sihat dan menggunakan kreativiti tersendiri untuk menarik ramai pelanggan. Setuju tak? - CARI 

17

Bagus
21

Marah
27

Terkejut
23

Sedih
22

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (141 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote 234126 24-9-2018 12:02 PM
import lagi orang asing banyak2 pastu bagi diorg keja mcm ni. Jenis yg tak tahu bahasa malaysia diorg manage sesama sendiri ni la jadinya. Mandur bangla supervising pekerja bangla, so nak expect apa  {:thief
Quote haryatie 24-9-2018 12:10 PM
apa yg lucu nyaaa
Quote pokaibanktokyo 24-9-2018 12:20 PM
Apake jadah kedai sekangkang kera dikata mall
Quote mieymiey 24-9-2018 12:54 PM
Jual apa moksu ni?
Quote jazaa100 24-9-2018 01:02 PM
Syok sendiri....
Quote otai_g 24-9-2018 01:33 PM
giant, tesco, aeon x guna pendekatan mcm ni pun elok je maju.

nak maju bukan harap nama semata2, tp servis yg berkualiti.

kalo servis dan barang baik, dekat hujung dunia pun org sanggup dtg.
Quote EvieWanKenobi 24-9-2018 01:50 PM
tak boleh baca status dia apa..
Quote dekmieDandy 24-9-2018 02:14 PM
dekat highway haritu pon ada

jual ubat kurus, tapi model gumuk
Quote BoLapciOus 24-9-2018 02:40 PM
viral seeker..okla ad kelainan..
Quote matkpop 24-9-2018 11:08 PM
marketing....
Quote SalenaGomez 25-9-2018 01:03 AM
dekmieDandy replied at 24-9-2018 02:14 PM
dekat highway haritu pon ada

jual ubat kurus, tapi model gumuk

sG pon tgk iklan sama n bole agak sure kind of gimik....but bahaya juga kan if people x focus on driving sbb sibuk baca iklan tu
Quote chinta89 26-9-2018 05:05 PM
jual ape?
Quote Artemesiaa 27-9-2018 11:48 AM
Saja nak promote kedai ler ni
Quote Orix 2-12-2018 11:15 PM
otai_g: giant, tesco, aeon x guna pendekatan mcm ni pun elok je maju.nak maju bukan harap nama semata2, tp servis yg berkualiti.kalo servis dan barang baik, d ...


Ajaran jijang semang dan seangkatan dengannya utk umah meleis yg nak perniagaan maju kena buat benda rare bodoh sebegini....
Quote batmana 3-12-2018 12:35 AM
ikut lesen majlis bandar, takle buat cmni lar
kalu buat juga, kene saman.kompaun bagai

bodoh punye owner

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 05:30 AM GMT+8 , Processed in 0.056192 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top