CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Ramalan Siri 'The Simpsons' Ini Jadi Kenyataan, Kebetulan Atau Suatu Konspirasi?

19-9-2018 01:01 PM| Diterbitkan: Ferr_Remy| Dilihat: 9020| Komen: 29|Original author: Oleh: Ferr_Remy

Description: Siapa yang tidak kenal dengan siri kartun The Simpsons? Siri kegemaran ramai ini masih disiarkan sejak tahun 1989 dan ternyata ianya masih relevan dan mempunyai ramai pengikut dari seluruh dunia.
Image result for the simpsons

Siapa yang tidak kenal dengan siri animasi The Simpsons? Siri kegemaran ramai ini masih disiarkan sejak tahun 1989 dan ternyata ianya masih relevan dan mempunyai ramai pengikut dari seluruh dunia. 

Tetapi, tahukah anda? The Simpsons sering kali meramalkan masa hadapan, mungkin ianya hanyalah kebetulan ataupun mungkin juga penerbit siri ini mempunyai agenda mereka tersendiri. 

Jom kita lihat ramalan-ramalan di bawah yang pernah disiarkan siri animasi ini!


Donald Trump Sebagai Presiden Amerika Syarikat


Image result for trump simpsons


The Simpsons pernah meramalkan di mana Donald Trump bakal menjadi presiden Amerika Syarikat. Pada tahun 2000, dalam sebuah episod bertajuk "Bart to the Future", terdapat satu dialog aneh di mana Lisa Simpson berkata, "Kami telah mewarisi krisis belanjawan yang mencukupi dari Presiden Trump." 

Pelik bukan? Daripada semua senarai selebriti, The Simpsons boleh pula memilih Donald Trump untuk menjadi presiden pada ketika itu.


Jam Tangan Pintar


Image result for simpson apple watch

Pada episod berjudul "Hari Perkahwinan Lisa" yang disiarkan pada 1995, The Simpsons memaparkan seorang lelaki yang merupakan tunang kepada Lisa Simpson berbual menggunakan sebuah jam tangan menyerupai jam tangan pintar yang boleh kita lihat digunakan secara meluas hari ini.


AutoCorrect


Related image

Sekali lagi, The Simpsons meramalkan penggunaan teknologi pada masa hadapan. Episod yang pernah disiarkan sekitar 1994 menunjukkan penggunaan "autocorrect" yang pertama di dunia di mana sebuah karekter dalam siri ini menulis mesej berbunyi "Beat up Martin" yang kemudiannya ditukarkan secara automatik menjadi "Eat up Martha".


Harimau Putih Dan Ahli Silap Mata


Related image

Dalam satu episod musim ke-5, episod 10 yang berjudul "$pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling)" yang disiarkan pada 1993, The Simpsons menyiarkan satu adegan di mana terdapat dua karakter berbaju putih diserang harimau ketika mengadakan satu persembahan. 

Ia benar-benar menjadi kenyataan di mana 10 tahun kemudiannya, Siegfried Fischbacher dan Roy Horn telah diserang harimau berwana putih dalam salah satu pertunjukan mereka.


Disney - 20th Century Fox


Related image


Ramalan yang baru sahaja menjadi kenyataan berlaku pada musim ke-10, tahun 1998 episod "When You Dish Upon a Star". Sebuah papan iklan yang memaparkan logo "20th Century Fox" disertai dengan perkataan "A Division of Walt Disney Co." ditulis di bawahnya. 

Ramalan itu benar-benar berlaku pada 14 Disember 2017 apabila Disney mengumumkan bahawa mereka mengambil alih sebahagian besar syarikat 21st Century Fox dalam satu persetujuan bernilai ASD 66.1 bilion iaitu hampir RM269 bilion).


Tragedi 9 September


Image result for simpson 911

Dalam episod "New York City Against Homer" yang disiarkan pada 1997, Lisa Simpsons dilihat memegang sebuah majalah dengan perkataan New York disertai angka sembilan bersama bayang World Trade Center; yang menyerupai angka 11. Ia merujuk kepada nombor 9/11 di mana World Trade Center diserang empat tahun kemudiannya dan seterusnya menjadi perdebatan hangat di antara penggemar teori konspirasi di seluruh dunia.

Wow! Mungkinkah pelukis kartun untuk siri kartun ini merupakan ahli nujum? Atau adakah penerbit The Simpsons ahli kepada kumpulan Illuminati yang mempunyai agenda tersendiri? Mungkin juga semuanya berlaku hanyalah secara kebetulan. Apa agaknya ramalan disiarkan mereka yang akan menjadi kenyataan lagi pada masa hadapan? Sama-sama kita nantikan! - CARI
20

Bagus
41

Marah
24

Terkejut
19

Sedih
26

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (154 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 19-9-2018 01:10 PM
Tahun 94 tu apple ada gajet apa..
Quote Foxey 19-9-2018 01:18 PM
Waaa... Tak sangka pulak banyak jadi real. Now wondering, penulis tu psikik ke atau hanya kebetulan semata...
Quote shernazz 19-9-2018 01:25 PM
Sampai skang iols tgk cite neh
Dgn family guy
American dad
Quote armin 19-9-2018 02:22 PM
Too real to be coincidence. Most of it peristiwa dunia yg penting pulak tu like 9/11, trump
Quote armin 19-9-2018 02:22 PM
Too real to be coincidence. Most of it peristiwa dunia yg penting pulak tu like 9/11, trump
Quote merrissa 19-9-2018 02:27 PM
shernazz replied at 19-9-2018 01:25 PM
Sampai skang iols tgk cite neh
Dgn family guy
American dad

biler la nak start season baru ni....lama benar rehatnya.....
Quote insulin 19-9-2018 02:39 PM
Kebetulan kut.
Quote moonbug 19-9-2018 03:23 PM
Planned coincidence? boleh ke gitu huhu
Quote Victorioussss 19-9-2018 03:47 PM
shernazz: Sampai skang iols tgk cite nehDgn family guyAmerican dad



Iols pnh layan simpson dan futurama. Tp sejak famili guy ada, i mmg layan tu je. Lawak gila, dark, racist, narcicist, pedo semua ada. I plg suke bile episode dia buat parody
Quote shernazz 19-9-2018 04:38 PM
merrissa replied at 19-9-2018 02:27 PM
biler la nak start season baru ni....lama benar rehatnya.....

Tu lah..nak.melayan.season yg baru neh..
Tp.kalau family guy tu iols sure akan teringat baby pian..hahahha
Quote shernazz 19-9-2018 04:40 PM
Victorioussss replied at 19-9-2018 03:47 PM
Iols pnh layan simpson dan futurama. Tp sejak famili guy ada, i mmg layan tu je. Lawak gila, d ...

Futurama.pon iols minat
Iols kenal masa kuar kt tv3 masa skola.dolu
Dah la pkl 11malam...
Hahaha
Quote supernaturalee 19-9-2018 04:45 PM
Victorioussss replied at 19-9-2018 03:47 PM
Iols pnh layan simpson dan futurama. Tp sejak famili guy ada, i mmg layan tu je. Lawak gila, d ...

mmg animasi2 ni semua klu tgk mmg pecah perut

cuma tu lah
lawak die tu kdg melampau kot
tp xpnh dgr plak jd isu

xmcm snl tu
ade sesetgh tu smpi kena ban terus dr muncul lg


Quote gummygummy 19-9-2018 04:48 PM
tak pernah layan. tp ramai jugak yg minat
Quote chinta89 19-9-2018 04:51 PM
kebetulan yg sesuatu sgt
Quote Victorioussss 19-9-2018 05:06 PM
shernazz replied at 19-9-2018 04:40 PM
Futurama.pon iols minat
Iols kenal masa kuar kt tv3 masa skola.dolu
Dah la pkl 11malam...

I gelak kaw2 bile dia parodykan sushi restoren yell at customer. Sangat spot on haha
[youtube]8PvwWr4SNnw[/youtube]

Sis try tgk kt youtube family guy shawshank parody. Tp make sure dh tgk shawshank original dlu. Lg pecah perut

Juga sangat sexist bile kene kt meg. Hahah and still i love meg sbb suara mila kunis
Quote Victorioussss 19-9-2018 05:10 PM
supernaturalee replied at 19-9-2018 04:45 PM
mmg animasi2 ni semua klu tgk mmg pecah perut

cuma tu lah

Indeed..dia kutuk2 movie, presiden, micky mause, disney tp rilek je kalu kene saman pn. Lgbt pn dia bantai. Most org pk xlawak..tp for me gile lawak. I mmg suke dark humour
Quote tobobon 19-9-2018 05:23 PM
Victorioussss replied at 19-9-2018 05:06 PM
I gelak kaw2 bile dia parodykan sushi restoren yell at customer. Sangat spot on haha

here comes a black  guy!!

i dah gelak sejak dia minta duit dari bini dia si lois tu.. out of nowhere..ntah tiba2 nak minta duit
Quote supernaturalee 19-9-2018 05:24 PM
Victorioussss replied at 19-9-2018 05:10 PM
Indeed..dia kutuk2 movie, presiden, micky mause, disney tp rilek je kalu kene saman pn. Lgbt pn di ...

kannn

for me don't take it serious
time tgk tu layan je
tp secara xlangsung die buatkan kita berfikir jgk tau
berfikir ttg joke yg die buat tu dan relate dgn isu sbnr

kira habis tonton
dah habis situ je



Quote awanearisu 19-9-2018 11:21 PM
Banyak pula yang tepat

Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 12:11 PM GMT+8 , Processed in 0.109547 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top