CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Anak-beranak Zalim Kurung Dan Buat Jiran Macam Hamba

19-9-2018 10:37 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3007| Komen: 14

Description: Sepasang suami isteri berdepan hukuman penjara selepas didakwa memaksa seorang wanita dan anak perempuannya menjadi 'hamba' di rumah mereka.
Sepasang suami isteri berdepan hukuman penjara selepas didakwa memaksa seorang wanita dan anak perempuannya menjadi 'hamba' di rumah mereka.



Menurut BirminghamLive, mangsa, Kate Dagley, 45, dan anaknya, Karen Jenkins, 27, hanya diberi makan pasta kering selain didera secara fizikal oleh keluarga zalim itu.

Jean Kelly dan suami, Michael, masing-masing berusia 53 dan 43 tahun mengurung Kate di rumah mereka, manakala Karen dipaksa bekerja di sebuah unit apartment milik anak Jean, Anastasia Hitt, 25, yang tinggal bersama pasangannya, Ian Healy, 29, serta bayi mereka.



Walaupun hidup bergantung pada kerusi roda, Jean sering memukul kedua-dua mangsa menggunakan kayu pemukul besbol yang diberi nama 'Bob'.

Ketika dibicarakan, mahkamah dimaklumkan keluarga itu memaksa mangsa membersihkan kediaman mereka, menukar lampin bayi dan memberi makan kepada anjing peliharaan mereka.

Karen ketika memberi kenyataan berkata, Ian kerap memukul mereka disertai Michael, manakala Jean akan memukul mangsa jika Ian dan Michael tidak melakukannya.

Selain patah jari dan tulang rusuk retak, Karen turut mengalami kecederaan parah pada wajah. Manakala, ibunya pula dikurung pada waktu malam dan hanya akan dibenarkan keluar pada waktu siang untuk membantu Jean.

Polis berjaya menyelamatkan mangsa sebaik menerima aduan daripada pihak tidak dikenali. 


Kredit foto: Birmingham Live

Jean, Ian dan Anastasia mengaku bersalah mengurung dan memukul Kate yang sebelum ini tinggal bersama anaknya di sebuah apartment di Ferrers Close, Tile Hill, Coventry, England di mana mereka menjadi sasaran keluarga yang tinggal di lantai sama. - CARI
21

Bagus
17

Marah
31

Terkejut
21

Sedih
18

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (132 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote riyadhK 19-9-2018 10:54 AM
Mereput la acik anak beranak nanti
Quote Foxey 19-9-2018 10:59 AM
Tak baper nak faham how can dia kurung jiran dia and forced them to do all that. I mean, jiran dia takleh say no or pindah ke? What did the abusive couple has on her and her daughter that made them submissive?
Quote idakamaruddin 19-9-2018 11:17 AM
Foxey: Tak baper nak faham how can dia kurung jiran dia and forced them to do all that. I mean, jiran dia takleh say no or pindah ke? What did the abusive co ...


mgkn dia mcm culik kot then paksa buat keje..dasar family gemuk..pemalas nak mampus
Quote BoLapciOus 19-9-2018 12:17 PM
xpadan ngan berkusi roda...pangai busuk..tula pelik gak nape si jiran boleh duk layankan jiran dia yg abusive tu an..kena ugut apela agaknya tu
Quote minguk 19-9-2018 01:18 PM
tak padan dengan berkerusi roda, jahatnya kalah iblis.
dah yang jiran ni tak boleh lari ke apa?
Quote JohnnySins 19-9-2018 01:27 PM
macam khinzir ternak sekoq2...wakakakakkakaka
Quote chiquititamichi 19-9-2018 01:32 PM
aku pun x paham....yg mana stu mangsa..sbb dua2 sehat gebu bugar je..xde rupa kene dera x cukup mkn pun..kompius
Quote haryatie 19-9-2018 01:36 PM
x bleh lari kerrr..
Quote mawar_pink 20-9-2018 09:41 AM
dah nape mak n anak ni biarkan jiran diorng perlakukan diorng mcm tu..jiran je kan..
Quote Burong_Hantuk 20-9-2018 10:22 AM
haram jaddah punya maanusua
Quote supikan 25-9-2018 09:24 PM
Huk alah...apa lah diorang ni
Quote Lolalala 27-10-2018 07:01 AM
Edited by Lolalala at 27-10-2018 07:02 AM

Jean & Michael dera Kate(mak).
Anak diorg dan menantu Anastasia & Ian dera Karen(anak kate) di rumah yg lain. Kira kidnap la ni.
Kate(mak) kena kurung malam2. So x boleh lari laa. Hantu sungguh family pemalas.
Siap karen
ni pun jadi mangsa kawasan rumah selevel tu. Jiran lain pun bersekongkol
Quote batmana 27-10-2018 07:11 AM
Mgkin mangsa tu OKU lurus bendul

Gmbar2 ats bkn mangsa lari..tu anak pendera juga
Quote ninja boy 27-10-2018 07:12 AM
tolak kerusi roda kat tangga Dan ramp parking or campak ke hutan tanpa kerusi roda,  oku x sedar diri

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 02:50 PM GMT+8 , Processed in 0.082238 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top