CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

PU Azman Pun Nak 'Ber Bobo' Juga, Kalah Rap Sajat!

19-9-2018 11:39 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 4331| Komen: 11|Original author: Oleh: Ain

Description: Lagu Bobo Di Mana nyanyian usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri, Nursajat dan selebriti dari Indonesia, Lucinta Luna sememangnya mendapat perhatian ramai sejak dilancarkan baru-baru ini.
Lagu Bobo Di Mana nyanyian usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri, Nursajat dan selebriti dari Indonesia, Lucinta Luna sememangnya mendapat perhatian ramai sejak dilancarkan baru-baru ini.


Selain berpakaian seksi serta menggoda ditunjukkan Sajat dan Lucinta, orang ramai turut bimbang liriknya yang berbaur lucah akan merosakkan minda anak-anak kecil.


Kredit foto: IG Aliff Syukri

Bagaimanapun, berbeza dengan Pencetus Ummah (PU) Azman yang meraih perhatian menerusi lagu Bobo Di Mana dalam versi dan liriknya sendiri yang lebih 'enak didengar'.

Menerusi laman Instagramnya, PU Azman menyeru orang ramai untuk menyaksikan sendiri nyanyiannya itu di laman YouTube.



PU Azman 'BerBobo' juga dalam versi MUHASABAH!


Kredit foto: IG PU Azman



Liriknya yang mengingatkan umat Islam mengenai ibadah serta dosa dan larangan agama 'mengusik jiwa' pendengar.

Malah, ibu bapa turut bersenang hati apabila anak-anak 'beralih arah' terikut-ikut lagu versi muhasabah diri itu.



Ramai juga yang menyukai Bobo Di Mana versi nasyid itu, ditambah pula dengan suara PU Azman yang dikatakan lebih sedap dan mengalahkan rap Sajat!


Pergh, padu ustaz rap!


Kredit foto: YouTube

Tapi, pelik juga apabila ada yang 'dislike' video berkenaan. Kenapa ya? - CARI


15

Bagus
22

Marah
38

Terkejut
22

Sedih
12

Lawak
34

Bosan

Friends Rank (143 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chicozinn 19-9-2018 12:14 PM
saper cakap sore sajat tu sedap??sore sah2 jantan kepit sme la cam sapilias tu sore cam tercekik sudu..
Quote Artemesiaa 19-9-2018 12:48 PM
Suara tak pernah menipu
Quote buragazz 19-9-2018 01:04 PM
Aku tertengok Bodo eh bobo yang geng trio tiruan tu buat.. astagfirullah sangat weii..  hadoii suara si sajat tu alamak boleh mabok lalat dengor... di tambah suara tertelan biji getah si terlajak laris tu.. ergghh igauan ngeri...
Quote Mina2215 19-9-2018 01:20 PM
adegan ketiga2 pasangan kat bedroom tu, dalam semua 6 orang tu, hanya sorang je pompuan tulenn bangg

Yg selebihnya tetap lelaki kromosom XY.
Quote armin 19-9-2018 04:32 PM
Pu azman ni straight ke? Aku yg pompuan pun tak layan lagu sajat ni. Tak rasa nak dgr pun. Gedik gila
Quote supernaturalee 19-9-2018 04:40 PM
pu ponen kata sorg forummer tu


Quote MadameOnion 20-9-2018 09:55 AM
bobo je lah sampai bodo
Quote purpler 20-9-2018 02:36 PM
armin replied at 19-9-2018 04:32 PM
Pu azman ni straight ke? Aku yg pompuan pun tak layan lagu sajat ni. Tak rasa nak dgr pun. Gedik gil ...

dia tak sedar secara tak langsung dia promote lagu tu jugak....
aku pun tak berselera nak dengar lagu tu sampai habis...
Quote BoLapciOus 20-9-2018 03:20 PM
i think he just follow the trend..yerla klu serious sgt org xnak dengar..
Quote bakingsoda 20-9-2018 05:34 PM
sah2 la pu pon dengar gak an lagu babi dimana nak hafal melody tu
Quote talapia 21-9-2018 11:23 AM
PU azman ni antara PU yg menjadi kegemaran muda mudi... dia jenis follow trend semasa... up to date.. So surely dia tau la Bobo di mana apa smua ni.. and dia gantikan dengan something yang lebih baik. Itu cara dia... Dia ni ramai followers.. so hopefully Bobo Di mana versi islamik ni ramai la yg ikut banding bobo bodoh alep tu

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 10:41 AM GMT+8 , Processed in 0.084102 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top