CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Trump, Turnbull Ucap Tahniah Kepada Tun M

11-5-2018 04:45 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3999| Komen: 23

Description: Sehubungan kemenangan bersejarah Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14), Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri Malaysia ketujuh, Tun Dr Mahathir Mohamad.
Sehubungan kemenangan bersejarah Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14), Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri Malaysia ketujuh, Tun Dr Mahathir Mohamad.



Foto: FB Kedutaan AS Kuala Lumpur

Kenyataan itu dikeluarkan Rumah Putih menerusi laman Facebook rasmi Kedutaan AS Kuala Lumpur pada Jumaat.


Loading FB Post...


Menerusi kenyataan itu, Trump turut mengucapkan tahniah kepada semua yang terbabit dalam PRU-14 selain menyebut kesediaan meneruskan kerjasama dengan Malaysia bagi menguatkan lagi hubungan Perkongsian Komprehensif AS-Malaysia.

Sementara itu, Perdana Menteri Australia Malcolm Turnbull turut tidak terkecuali mengambil kesempatan mengucapkan tahniah kepada rakyat Malaysia serta Dr Mahathir atas pemilihannya sebagai Perdana Menteri.


Foto: Pejabat Perdana Menteri Australia

Kenyataan itu dikeluarkan Pejabat Perdana Menteri Australia menerusi Facebook Australia di Malaysia. CARI


Loading FB Post...


22

Bagus
7

Marah
13

Terkejut
17

Sedih
6

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote megan_pox 11-5-2018 05:36 PM
Haha..tapi tun cakap Trump tu macam Najib
Quote finesse 11-5-2018 05:41 PM
Kahkah.. maaf Trump.. duit KWSP aku bukan kau punya..
Quote mjla 11-5-2018 05:43 PM
Trump klu deal dgn Madey meme kena bahan je
Quote taikor 11-5-2018 05:43 PM
Trump jgn ingat Tun kami ko boleh bodek2 mcm Ah Jib. Bagi kerjasama pulangkan duit2 1MDB kpd Msia!
Quote Orix 11-5-2018 07:10 PM
Hahahaha...... kerbau ucap tahniah pd singa
Quote sub5zero 11-5-2018 07:33 PM
Trump xde ucap takziah kt jibbun ke? Penat big momma tlg dial call pagi2 buta semata2 nk congrats trump menang us presiden tau
Quote precious_chicas 11-5-2018 08:37 PM
trump belum kenal lagi madey tu sapa....
Quote ChildrenOfBodom 11-5-2018 08:56 PM
Madey dari dulu bukan pro US, najib ja hegeh nk bantu ekonomi US wtf, rasa madey kalau dia nk bersahabat baik pon dgn Russia Vlad Putin..
Quote iloveselangor 11-5-2018 09:03 PM
Haiyooo...Mahathir tu anti america kot.

Mahathir tu mesra dengan negara asian, iran dan russia pada i.
Quote berusjamban 11-5-2018 09:18 PM
Eh ape cite TPPA yg satu ketika dulu menjadi ketakutan rakyat msia eh? Still on ke?
Quote finesse 11-5-2018 09:26 PM
berusjamban replied at 11-5-2018 09:18 PM
Eh ape cite TPPA yg satu ketika dulu menjadi ketakutan rakyat msia eh? Still on ke?

Tak sbb Trump ni la..
Tp dengar kata akan ada TPPA.
Quote dani-rox 11-5-2018 09:29 PM
yg pasti tun m kawan dgn putin





Quote besarkecik 11-5-2018 11:46 PM
Apalah sangat Tun M pada diaorang ni. Sebenarnya barat, yahudi & the hidden hand sangat takutkan kedatangan Imam Mahdi
Quote Dwdrum 12-5-2018 12:21 AM
megan_pox replied at 11-5-2018 01:36 AM
Haha..tapi tun cakap Trump tu macam Najib

Tapi tok det policy macam trump .... tak kan sudah lupa ucapan malam terakhir campaign pilihanraya ....
Quote Dwdrum 12-5-2018 12:22 AM
taikor replied at 11-5-2018 01:43 AM
Trump jgn ingat Tun kami ko boleh bodek2 mcm Ah Jib. Bagi kerjasama pulangkan duit2 1MDB kpd Msia!

Bukan najib yang bodek trump?..... ...hingga sanggup mahu kaya kan ummah murican ...lol...
Quote Dwdrum 12-5-2018 12:23 AM
iloveselangor replied at 11-5-2018 05:03 AM
Haiyooo...Mahathir tu anti america kot.

Mahathir tu mesra dengan negara asian, iran dan russia pa ...

I wonder sekarang apa pandangan tok det pada DAP yang pro PAP ....dan 1998 tentang soros dengan PKR
Quote hzln 12-5-2018 12:25 AM
Dont need to read too much into it lah. Ni menda customary saja. Kalu mat sabu pun yg jadi pm, tetap juga akan dapat ucapan tahniah sebegini. Setiap kali ada lantikan ketua kerajaan baru mmg sudah jadi adat utk ketua kerajaan lain utk hantar ucapan tahniah.
Quote Dwdrum 12-5-2018 12:27 AM
Edited by Dwdrum at 11-5-2018 08:30 AM

Jemput cheerleader @tobby parti pembangkang sila beri ucapan .... funny ok thread ini
Quote capiloton 12-5-2018 01:38 AM
Edited by capiloton at 12-5-2018 01:41 AM

takde ker ucapan tahniah dari negara angkat zahid komedi,
bangladesh, nepal, pakistan, myanmar dan PRC.
mesti PM negara sana kurang senang bila Tun M naik balik jadi PM.
maklom la, selama ni jibby dan zahid komedi senang2 bawak masuk rakyat mereka ramai2.
dah jadi macam negara kedua mereka gamak nya.

one more, PM dari negara menantu jibby di kazakhtan ada ucap tahniah tak?

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 03:01 AM GMT+8 , Processed in 0.077632 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top