CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tidak Akan Ada Subsidi, Mulai November Minyak Masak Naik Harga!

19-10-2016 06:47 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14331| Komen: 194

Description: Menurut satu kenyataan yang dikeluarkan Kesatuan Kilang Minyak Malaysia hari ini, dengan langkah pengukuhan harga minyak masak yang terbaru itu, sebahagian subsidi minyak masak akan dibubarkan, dijual ...

Bermula 1hb November, negara kita akan melaksnakan langkah pengukuhan harga minyak masak, merasionalisasi subsidi minyak masak.

Minyak masak dalam bungkusan dengan berat 1 kilogram, harganya akan meningkat dari RM2.50 menjadi RM2.90.


Manakala minyak sawit asli dalam botol dengan berat 5 kilogram, harganya akan meningkat dari RM13.35 menjadi RM15.25!

Menurut satu kenyataan yang dikeluarkan Kesatuan Kilang Minyak Malaysia hari ini, dengan langkah pengukuhan harga minyak masak yang terbaru itu, sebahagian subsidi minyak masak akan dibubarkan, dijual mengikut harga pasaran, termasuk minyak masak campuran dan minyak sawait yang asli dengan berat 500 gram, 1kg, 2kg, 3kg dan 5kg.

Pelaksanaan langkah terbaru itu akan dibahagikan kepada dua peringkat dan bermula Januari tahun depan minyak sawit asli dalam botol dengan berat 5 kilogram tidak akan diberi subsidi. - CARI

sumber foto: http://2.bp.blogspot.com/

14

Bagus
28

Marah
13

Terkejut
6

Sedih
7

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (76 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nolya 19-10-2016 04:00 PM
Bila minyak naik, semua keperluan rakyat juga akan naik.  Khabarnya GST pun akan naik. Tepat sekali BN = barang naik.  So kita nak redha or nak protes?
Quote cyberjaye 19-10-2016 04:03 PM
nolya replied at 19-10-2016 04:00 PM
Bila minyak naik, semua keperluan rakyat juga akan naik.  Khabarnya GST pun akan naik. Tepat sekali  ...


tolak Barang Naik!

umno
Quote nolya 19-10-2016 04:09 PM

umno ni menteri2nya dah jadi pekak badak.  Rakyat beraraklah dari sini ke sono, rakyat juga bermati2an nak perjuangkan meringankan bebanan hidup.  Menteri2 tu mana terasanya sebab duit mereka banyak dlm bank.
Quote kecimpret 19-10-2016 04:10 PM
Alhamdulillah..ini sume kearah negara berpendapatan tinggi..korang ape tawww


Quote koko2 19-10-2016 04:10 PM
banana/prawn/cempedak fritters lover sure meroyan...price burst up
ehhh..betul ke enggris aku ni..?
Quote rikiruj 19-10-2016 04:11 PM
Menteri punya job scope sekarang cuma tukang kondem Tun Dr Mahathir sahaja... lain2 hal auto pilot
Quote zidane_ziege 19-10-2016 04:11 PM
ok dh nmpk kenapa jakim buat benda bodo lwn hot dog & root bir..
Quote dizzzek 19-10-2016 04:12 PM
kenapa korang benci bn dan umno?
ni kan pilihan kitak
sy sgt harap semua harga naik, seriusly
biar harga beras naik, minyak naik, petrol naik, tol naik
Quote jejaka00 19-10-2016 04:13 PM
Teruskan usaha mu BN ...i sokong harga barang naik
Quote taji2906 19-10-2016 04:13 PM
naik sebab nak modal belanja untuk PRU tahun depan...
Quote atira 19-10-2016 04:14 PM
sbb tu ke lately bnyk kuorkan statistik obesiti?
Quote dizzzek 19-10-2016 04:15 PM
sila kurang makan minyak
baik utk kesihatan

menteri umno
Quote Star_el 19-10-2016 04:17 PM
atira replied at 19-10-2016 04:14 PM
sbb tu ke lately bnyk kuorkan statistik obesiti?

yezzah, yg kuarkan statement harga gula naik utk elak diabetes bagai dah ada hasil kajian ke?
Ada penurunan penyakit diabetes tak?
Quote harkktuih 19-10-2016 04:19 PM
dgr kata gst naik jd 8%?
Quote dizzzek 19-10-2016 04:21 PM
@bioessence
@shamsadis
@tobby

ini kali saya sokong tindakan kerajaan umno ini
Quote liyanur 19-10-2016 04:29 PM
kat area rumah aku ni skrg cam susah nk beli minyak botol kecik / paket...
last skali aku bli yg 5kg terus puashati...
Quote kentel 19-10-2016 04:32 PM
korang faham apa makroekonomi???? semua barang kena naik harga...baru lah negara berpendapatan tinggi

yang bener,
macai kimakrok
UMNO CI
Quote Loloq89 19-10-2016 04:50 PM
kejap je mrh nye..

time undi nnti sokong bn balik

serupa mcm aku  
Quote gaara_X 19-10-2016 04:51 PM
BRIM naik lagi...yey..yey..yey...dedak...dedak...dedak...

Lihat semua komen(194)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 06:43 PM GMT+8 , Processed in 0.069591 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top