CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Berita Kenaikan Harga Minyak Masak Adalah Tidak Benar- KPDNKK

26-10-2017 10:26 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 1847| Komen: 11

Description: Dakwaan harga minyak masak akan naik seperti yang tular di media sosial ketika ini dinafikan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menerusi satu kenyataan yang ...


sumber : internet


Kenaikan harga minyak masak sering dijadikan sebagai isu untuk mengelirukan rakyat oleh sesetengah pihak.

Memetik laporan Bernama, dakwaan harga minyak masak akan naik seperti yang tular di media sosial ketika ini dinafikan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan semalam.

Kementerian tersebut menyatakan kekesalan terhadap tindakan individu yang menularkan semula laporan akhbar China Press bertarikh 19 Oktober 2016 tentang kenaikan harga minyak masak.

"Tindakan tersebut dianggap sebagai tidak bertanggungjawab dan menimbulkan suasana panik dalam kalangan pengguna." 


Justeru, semua pihak disarankan supaya merujuk kepada KPDNKK terlebih dahulu untuk mendapatkan kepastian sebelum menyiarkan sebarang kenyataan.- CARI
17

Bagus
12

Marah
15

Terkejut
11

Sedih
31

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 26-10-2017 11:09 AM
dah ada woiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://mforum.cari.com.my/forum ... ead&tid=1064311
Quote misscendol 1-11-2017 02:46 PM
Macam2 laaaahhhh
Quote dinopower2 1-11-2017 02:49 PM
kentel replied at 26-10-2017 11:09 AM
dah ada woiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=106431 ...

korg... wrtwn cari dok kelas khas... mmg selalu delay anto berita... hrp maklong...
Quote MH3707 1-11-2017 02:54 PM
laa ingatkan petrol...ehh dah kuar belum statement harga minyak hari (rabu) ni...naik ke turun...
Quote kentel 1-11-2017 03:51 PM
dinopower2 replied at 1-11-2017 02:49 PM
korg... wrtwn cari dok kelas khas... mmg selalu delay anto berita... hrp maklong...

dino, ko angkat tak iPhone X???
Quote dinopower2 1-11-2017 04:02 PM
kentel replied at 1-11-2017 03:51 PM
dino, ko angkat tak iPhone X???

tunggu next year la... iphone SE..... iphone SE X
Quote kentel 1-11-2017 04:17 PM
dinopower2 replied at 1-11-2017 04:02 PM
tunggu next year la... iphone SE..... iphone SE X

igt nak angkat iPX...alang2 holiday ke jepoon, igt nk angkut skali...huhuuu..kat jepun <5k dpt dah...
Quote dinopower2 1-11-2017 04:22 PM
kentel replied at 1-11-2017 04:17 PM
igt nak angkat iPX...alang2 holiday ke jepoon, igt nk angkut skali...huhuuu..kat jepun

mahal weh.... tunggu next year.... atleast next year seme model ade feature faceid.....

Quote kentel 1-11-2017 04:25 PM
dinopower2 replied at 1-11-2017 04:22 PM
mahal weh.... tunggu next year.... atleast next year seme model ade feature faceid.....

ntah...mcm limited plak X ni....hahaha


Quote dinopower2 1-11-2017 04:28 PM
kentel replied at 1-11-2017 04:25 PM
ntah...mcm limited plak X ni....hahaha

6k tu nyah...... iols beli iphone 6s tak sampai 4k pun rasa ni la brg paling mahal iols beli

Quote kentel 1-11-2017 04:29 PM
dinopower2 replied at 1-11-2017 04:28 PM
6k tu nyah...... iols beli iphone 6s tak sampai 4k pun rasa ni la brg paling mahal iols beli

...

sebab tu kena buat trip ke jepun...alang2 sambar skali kat sana

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 07:04 PM GMT+8 , Processed in 0.071032 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top