CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lima Sekeluarga Mati, Gajah Naik Minyak

7-4-2016 11:16 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 5495| Komen: 25

Description: Seekor gajah yang mengamuk di perkampungan terpencil di Behali, timur laut India mengakibatkan...


Oleh Fyruz Hanna

INDIA: Seekor gajah yang mengamuk di perkampungan terpencil di Behali, timur laut India mengakibatkan sekeluarga lima orang maut termasuk seorang bayi 9 bulan.

Kesemua mangsa yang sedang tidur itu dirempuh seekor gajah kira-kira 256 kilometer dari ibu kota Guwahati.

Kedua ibu dan bapa, anak perempuan mereka dan dua lagi anak mereka mati manakala seorang anak perempuan berusia 3 tahun terselamat daripada rempuhan tersebut.

Menurut laporan, seekor gajah tersesat daripada kawanan sebelum mengamuk.

Bulan lalu, sekawan gajah mengamuk di kawasan kejiranan di Timur Bengal yang juga mengakibatkan 5 kematian dan kerosakan harta benda. -CARI Infonet.

Sumber: Yahoo
9

Bagus
10

Marah
6

Terkejut
9

Sedih
7

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Suchi 7-4-2016 08:35 AM
Siannya baby tu, baru lg lahir.

Besar kemain ye gajah kt india, dh mcm dinosor plak.
Takutnyaa
Quote rospinki 7-4-2016 08:37 AM
kesian gajah tu..mcm tekanan perasaan
Quote stinger3.0 7-4-2016 08:41 AM
rospinki replied at 7-4-2016 08:37 AM
kesian gajah tu..mcm tekanan perasaan

Kau ingat manusia je ada masalah rumahtangga? Gajah takda?

Aku budget ni pasti gajah betina...ngamuk dgn lakinya tak kasi nafkah........jadi luahkan perasaan marah kat tempat lain.....gajah bukan reti masuk forum luahkan perasaan  khennn?


Quote rospinki 7-4-2016 08:51 AM
iyer stnger..

gajah punya perasaan yg paling sensitif...apabila gajah stress..sedih dan mengalami tekanan perasaan selalunya ahli kumpulan/keluarga bersama2 menenangkan gajah tersebut..tapi dlm kes gajah naik minyak ni mebi tiada lagi keluarga dia semua sudah terkorban oleh tindakan rakus manusia..jiwa yg sepi itu memberontak akhirnya..

fakta: manusia juga stress tapi dia tulis kt tred luahan so dia tk ngamok mcm gajah.

@stinger3.0
Quote fifie_olin 7-4-2016 08:52 AM
ape2 pon gajah tu x salah
Quote sukacactus 7-4-2016 08:57 AM
Kesian family tu
Kat gajah tu pun kesian ...panik & stress terpisah dgn family dia
Quote Knowlee 7-4-2016 09:05 AM
Kerosakan di muka bumi adalah disebabkan oleh manusia.
Quote chinta89 7-4-2016 09:05 AM
kesiannya..baby baru tgk dunia bbrpa hari..
Quote epis 7-4-2016 09:15 AM
besarnya gajah kat india.... gajah kat Malaysia dgn thailand comel2 je saiznya....
Quote Esmiria 7-4-2016 09:32 AM
rospinki replied at 7-4-2016 08:51 AM
iyer stnger..

gajah punya perasaan yg paling sensitif...apabila gajah stress..sedih dan mengalami ...

cia cia cia.Aku baru tahu.
Quote clarizsa 7-4-2016 09:35 AM
Ciannyaa gajah tu.... isk isk..
Quote noor2 7-4-2016 09:37 AM
Bunuh ajela gajah nih
Quote kucen_miang 7-4-2016 09:46 AM
Suchi replied at 7-4-2016 08:35 AM
Siannya baby tu, baru lg lahir.

Besar kemain ye gajah kt india, dh mcm dinosor plak.

baby yg terselamat tu lg kesian. 5 ahli kluarga mati, tinggal dia sebatang kara.
Quote jofizo 7-4-2016 09:50 AM
macam saiz gajah afrika
Quote blackwidowbae 7-4-2016 09:58 AM
Bahaya horkeh!


Haiwan is very unpredictable, jangankan gajah, kucing makcik pun sama kadang kadang mental naik minyak juga
Quote stinger3.0 7-4-2016 10:04 AM

Itu bezanya manusia DAN haiwan...while both dikurniakan dgn otak...Tapi manusia, being sebaik baik ciptaan, dikurniakan otak yang diembeddedkan dgn akal yang seharusnya dapat berfikir....sedangkan haiwan punyai otak Dengan hanya apa yang dipanggil INSTINCT....react to about everything and anything....
Paham nie?




Quote AMDTurion 7-4-2016 10:06 AM
ade yg cuba mencabul gajah ni. tu yg naik minyak tuh. donia donia.
Quote blackwidowbae 7-4-2016 10:06 AM
stinger3.0 replied at 7-4-2016 10:04 AM
Itu bezanya manusia DAN haiwan...while both dikurniakan dgn otak...Tapi manusia, being sebaik baik ...

Pahammmmmm cikguuuuuu stinger3.0!


Terima kasihhhh cikguuuuuuu stinger3.0!


Cikgu dah makan ker cikgu? Saya lapar, jom makan dulu jom! Karang sambung horkeh!
Quote stinger3.0 7-4-2016 10:09 AM
blackwidowbae replied at 7-4-2016 10:06 AM
Pahammmmmm cikguuuuuu stinger3.0!

Posa Senin khamis....sorry....


Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 07:58 PM GMT+8 , Processed in 0.083557 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top