CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

60 Peratus Badan Disambar Api Akibat Guna Telefon Ketika Di Stesen Minyak

29-6-2016 09:51 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 11445| Komen: 130

Description: T. Sarishna, wanita berusia 25 tahun dipercayai menerima panggilan telefon bimbit yang terletak dalam kereta ketika sedang mengisi minyak di sebuah stesen minyak akibatnya berlaku letupan kecil di ker ...
Oleh : TS LOO







sumber foto: google image


Hampir 60 peratus badan melecur disambar api akibat menggunakan telefon bimbit ketika mengisi petrol di sebuah stesen minyak.

Kejadian tersebut berlaku kira-kira 1.20 petang kelmarin, T. Sarishna, wanita berusia 25 tahun dipercayai menerima panggilan telefon bimbit yang terletak dalam kereta ketika sedang mengisi minyak di sebuah stesen minyak akibatnya berlaku letupan kecil di kereta Perodua Axia miliknya.


Penolong Pengarah Operasi Ja-batan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira pukul 1.25 petang dan sebanyak lima anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Wangsa Maju dikejarkan ke lokasi kejadian.

Menurut beliau, pihaknya tiba di lokasi kejadian 10 minit kemudian dan mendapati mangsa tidak sedarkan diri.

“Pihak ambulans tiba pada pukul 2.07 petang dan mangsa kini dirawat di Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan lanjut."

“Tiada sebarang kebakaran berlaku dan pihak forensik sedang menyiasat punca kejadian. Namun kita percaya ia disebabkan penggunaan telefon bimbit ketika mengisi minyak.” 



sumber : Bernama
3

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
5

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (17 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dinopower 28-6-2016 04:01 PM
mak aiii takde warning...
Quote missyqaldina 28-6-2016 04:05 PM
dinopower replied at 28-6-2016 04:01 PM
mak aiii takde warning...

alamak..kene edit balik ni..hehehe
Quote Syd 28-6-2016 04:06 PM
Melecur 60 peratus jawab telefon ketika isi minyak

28/06/2016 3:56pm


Oleh KAMARIAH KHALIDI

Keadaan mangsa yang melecur 60 peratus di beberapa bahagian badan.


KUALA LUMPUR - Seorang wanita melecur 60 peratus di beberapa bahagian badan termasuk mukanya akibat disambar api berpunca daripada menggunakan telefon bimbit ketika sedang mengisi minyak di sebuah stesen minyak di Taman Setapak Indah dekat sini, tengah hari tadi.

Menurut jurucakap bomba, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira pukul 1.25 petang sebelum sebuah jentera dengan kekuatan lima pegawai dan anggota dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Setibanya di tempat kejadian, didapati benar terdapat letupan berlaku dalam sebuah kereta jenis Perodua Axia berwarna merah yang dipandu oleh seorang wanita berusia 25 tahun namun tidak melibatkan sebarang kebakaran.

“Mangsa yang dikenali sebagai T. Sarishna mengalami lecur kira-kira 60 peratus pada bahagian badan termasuk muka dan telah dikejarkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan lanjut,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Jelas jurucakap itu, kejadian dipercayai berpunca kerana mangsa menggunakan telefon bimbit ketika sedang mengisi minyak kereta. - K! ONLINE




letak gambar edit, sbb @dinopower request.
Quote dinopower 28-6-2016 04:10 PM
Syd replied at 28-6-2016 04:06 PM
Melecur 60 peratus jawab telefon ketika isi minyak

28/06/2016 3:56pm

maksudnya sambil pam.... sambil ckp tepon la yea....
kan mmg dah ade sign bagai....
Quote sabbath_shalom 28-6-2016 04:16 PM
Sebab sheols tak tutup aurat ke time isi minyak tu sampai melecur 60%?
Quote sabbath_shalom 28-6-2016 04:16 PM
Sebab sheols tak tutup aurat ke time isi minyak tu sampai melecur 60%?
Quote mawarika 28-6-2016 04:17 PM
Laki aku selalu buat ni..dah marah pun selamba..sakit hati!!. Kalau nak meletop biar ko sesorang Jgn libatkan aku n anak2.
Quote sarahmirza 28-6-2016 04:17 PM
Itulah, tak mahu ikut peraturan.
Rasain la.
Quote arasham 28-6-2016 04:18 PM
sabbath_shalom replied at 28-6-2016 04:16 PM
Sebab sheols tak tutup aurat ke time isi minyak tu sampai melecur 60%?

Haha.. Ngarut..
Quote EJALTI 28-6-2016 04:18 PM
Syd replied at 28-6-2016 08:06 AM
Melecur 60 peratus jawab telefon ketika isi minyak

28/06/2016 3:56pm

Jawab tepon masa tengah isi minyak......Ngeriiiiiiiiiiiiii....
Quote mummy75 28-6-2016 04:19 PM
ya ampuunn...skerinya...kesian beliau tp kejadian yg berlaku atas kecuaian dia sendiri
Quote prettyuglybabe 28-6-2016 04:20 PM
dah ada warning sign bagai tapi masih jugak berdegil..
isi minyak kereta tu amik masa berjam ke yang susah sangat nak berpisah dgn hp..
Quote dinopower 28-6-2016 04:21 PM
EJALTI replied at 28-6-2016 04:18 PM
Jawab tepon masa tengah isi minyak......Ngeriiiiiiiiiiiiii....

kan masa isi minyak tu dah nmpk wap kan..... ade percikan skit jah.... hbis huhu
Quote dinopower 28-6-2016 04:21 PM
prettyuglybabe replied at 28-6-2016 04:20 PM
dah ada warning sign bagai tapi masih jugak berdegil..
isi minyak kereta tu amik masa berjam ke yan ...

rasanya tak alert.... dah tak paham sign tu sbb apa......
Quote sabbath_shalom 28-6-2016 04:23 PM
arasham replied at 28-6-2016 04:18 PM
Haha.. Ngarut..

40% balance tu part yg tutup aurat ke sis?
Quote EJALTI 28-6-2016 04:25 PM
dinopower replied at 28-6-2016 08:21 AM
kan masa isi minyak tu dah nmpk wap kan..... ade percikan skit jah.... hbis huhu

Yup.....especially kalau isi minyak tengahari panas buta.....memang nampak wap minyak.....
Quote sabbath_shalom 28-6-2016 04:25 PM
sarahmirza replied at 28-6-2016 04:17 PM
Itulah, tak mahu ikut peraturan.
Rasain la.

Mungkin dia fikir smartphone dia bestfriend yg tak boleh ditinggalkan even for 1 sec.
Quote clarizsa 28-6-2016 04:26 PM
i pernah marah bangla bodo kt shell sbb sedap2 je gayut hp btul2 tepi moto i nk isi myk masa tu.. dok degil wat blurr.. i maki je baru reti nk blah jauh2..



pastu klu musim raya balik kampung slalu tgk ummah yg tgh travel tu gedik sgguh merokok kt stesen minyak...


dlm kes thread ni, PADAN MUKA...
Quote Mary_jane 28-6-2016 04:29 PM
Ya ampun. Bikin takut.

Lihat semua komen(130)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:46 PM GMT+8 , Processed in 0.111809 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top