CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Petronas Akan Hentikan Ratusan Pekerja Akibat Harga Minyak Kekal Rendah

21-9-2016 05:35 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3880| Komen: 3

Description: Berikutan harga minyak terus berada pada paras yang rendah, Petronas mungkin dalam beberapa bulan akan datang sekali lagi menjalankan pemberhentian pekerja kumpulan terbabit secara besar-besaran.
Oleh : TS LOO

sumber foto: http://energeticcity.ca/


Berikutan harga minyak terus berada pada paras yang rendah, Petronas mungkin dalam beberapa bulan akan datang sekali lagi menjalankan pemberhentian pekerja kumpulan terbabit secara besar-besaran. 

Menurut akhbar kontroversi Wall Street Journal, terdapat maklumat yang berasas menunjukkan, bagi menghadapi cabaran akibat harga minyak mentah yang semakin menurun, jadi dijangkakan lebih seratus jawatan akan dikurangkan oleh Petronas.  

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada Selasa lalu, jabatan berkaitan sedang menjalankan penilaian terhadap strategik perniagaan kumpulan dan prestasi kerja setiap kakitangan, sekaligus mengadakan pengubahsuaian yang diperlukan, keputusan hasil penilaian akan diumumkan pada masa yang sesuai. 


Terdahulu, Petronas telah menjalankan penstrukturan semula, dan seramai 1000 kakitangan telah diberhentikan.- CARI



9

Bagus
5

Marah
15

Terkejut
19

Sedih
14

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mokcikKSKB 21-9-2016 06:02 PM
Mohon buang yg x renew permit keje kat swak...
Quote jetonkepoh 21-9-2016 08:51 PM
Bagus la... Akak suka sgt. Konon keje petronas gaji mahal, balik raya kekwat2 je belaka
Quote retnoel 21-9-2016 09:10 PM
Org minyak yg ada potential nk.kena buang tu..cepat2 buat bisnes..dgr kata keje bawak lori ka..forklift ka..masyukkkk jgk...sepupu meols pun sdg menghitung hari company akan kuarkn senarai nama bln 10 ni...hurmmm bertabah la...

Lihat semua komen(3)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:28 PM GMT+8 , Processed in 13.012278 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top