CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dakwaan Rasuah FAM, SPRM Minta TMJ Serah Bukti Yang Diperolehi

20-7-2016 09:27 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5231| Komen: 36

Description: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) minta Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menyerahkan maklumat berhubung dakwaan adanya rasuah dalam Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).
Oleh : TS LOO


sumber foto: bharian Online


Susulan pendedahan Tunku Mahkota Johor Isnin lalu, Tunku Ismail Sultan Ibrahim melalui laman Facebook Johor Southern Tigers bahawa beliau memiliki satu pemacu pena yang menyimpan laporan aktiviti dalaman FAM yang didakwanya berlarutan selama 30 tahun.

Ini termasuk ketirisan penjualan tiket perlawanan akhir Piala FA dan Piala Malaysia. 

Semalam dalam satu kenyataan, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) rasmi meminta Tunku Ismail menyerahkan maklumat berhubung dakwaan adanya rasuah dalam Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). 


Tegas SPRM pihaknya bersedia mengambil tindakan mengikut peruntukan undang-undang sekiranya terdapat maklumat yang mempunyai asas di bawah kesalahan Akta SPRM 2009.

"SPRM alu-alukan Tunku Ismail menyerahkan butiran berkaitan bagi membolehkan tindakan selanjutnya diambil." 





sumber info: BERNAMA

18

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
3

Sedih
6

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (47 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 20-7-2016 09:29 AM
meroyan banyak...ikut la saluran yang betul...
Quote protonpersona 20-7-2016 09:39 AM
Sembang kencang je tu..
Quote TuntungReturn 20-7-2016 09:44 AM
zaman anwar dlu dh ade bende ni, bekotak2 rahsia negara
Quote oppol 20-7-2016 10:13 AM
Orang dah minta,tunjukkanlah kehebatan sniper awak tu..
Quote aqissa 20-7-2016 10:17 AM
Haha... kita lihat kesudahan drama ini nanti.....
Quote cm_puding 20-7-2016 10:27 AM
Walaupun aku ni tak berkenan kadang sikap penyokong dan pegawai JDT yang rasa ramai orang benci team diorang ni, tapi bab ni aku sokong TMJ, sebab FAM ni dari dulu penuh parasit huhu
Quote Loloq89 20-7-2016 10:29 AM
sembang lebey
Quote nh83 20-7-2016 10:35 AM
dah ade bukti bg jela dkt sprm..ape daa
Quote watie_na 20-7-2016 10:36 AM
ko rasa dia sanggup mempertaruhkan nama dan maruah utk sembang kosong.

Quote lkick2113 20-7-2016 10:38 AM
tapi, bagi SPRM pun apa yg SPRM boleh buat????????

kalau presiden nya dah kerabat raja, dan former presiden dah sultan, apa yg SPRM boleh buat???????
Quote coco 20-7-2016 11:15 AM
kalau betul ..... TMJ ngan Tengku Abdullah tu bukan kan anak sedara ngan pak sedara.  aiyoookkk amik popcorn tengok ini drama jugak
Quote siti_kus 20-7-2016 11:18 AM
coco replied at 20-7-2016 03:15 AM
kalau betul ..... TMJ ngan Tengku Abdullah tu bukan kan anak sedara ngan pak sedara.  aiyoookkk amik ...

btl la tu.. join makan popcorn sekali hehe

Quote hacks_oren 20-7-2016 11:19 AM
aku cuma nak tahu apa yg akan dibuat oleh SPRM bila dpt pendrive tu....
dah lama kot dengar psl kepincangan pengurusan FAM ni...
Quote ellZack 20-7-2016 11:25 AM
Royalty VS Royalty..
Quote cmf_conan 20-7-2016 11:27 AM
SPRM pon dah takleh caya dah skarang neh..
Quote fredza 20-7-2016 11:53 AM
karut marut....drama drami
Quote tagas 20-7-2016 12:07 PM
sembang jer lebey

habok pon tarak
Quote matseh 20-7-2016 12:35 PM
Upload la kandungan tu dlm FB, Twitter, atau suruh paper publish. Silap aribulan. Masuk dalam.
Kalau tak salah aku duit TV utk EPL musim depan 2017-2018, ialah 8 billion Euro. Open bidding dari stesen2 TV utk beli hak penyiaran. Mungkin FAM buleh declare mcm EPL buat.
Maybe ini lah sebab TMJ bising. Mana duit tu pergi. Patutnya duit ni di beri kepada pasukkan dalam liga super/perdana. Pasukan popular JDT rasanya patut dapat lebih, sebab selalu keluar TV Live.

Kalau nak cerita pasal development, ranking, player bersara itu dah jadi berita baru . lepas 3 hari jadi basi.
Goodluck utk FAM & TMJ. SPRM nak tunggu habis kes LGE baru dia org menyiasat kut.
Quote boyagombak 20-7-2016 12:42 PM
Footbal Amat Masyiuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Lihat semua komen(36)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:21 AM GMT+8 , Processed in 0.086942 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top