CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Penumpang Buat Kecoh Akibat Tukaran Laluan LRT Ampang Pagi Tadi

18-7-2016 03:22 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 19498| Komen: 148

Description: Berlaku kekecohan di kalangan penumpang Rapid KL laluan Ampang pagi tadi kerana penukaran tren di stesen Chan Sow Lin yang mengakibatkan kesesakan melampau.
Oleh : TS LOO



sumber foto: http://www.astroawani.com/


Memetik laporan AstroAwani, berlaku kekecohan di kalangan penumpang Rapid KL laluan Ampang pagi tadi kerana penukaran tren di stesen Chan Sow Lin yang mengakibatkan kesesakan melampau.

Difahamkan kesesakan tersebut berpunca daripada laluan tren yang tidak kerap ekoran penggunaan tren model baharu di laluan Putra Heights dan model lama di laluan Ampang. 


sumber foto: http://www.astroawani.com/


Rata-rata penumpang membuat rungutan di media sosial berhubung kesesakan teruk yang timbul di beberapa stesen seperti Stesen Chan Sow Lin. 


Sehubungan itu, segelintir pengguna media sosial mencadangkan laluan lama dikembalikan bagi membolehkan penumpang dari Ampang terus ke Sentul Timur tanpa perlu bertukar di stesen Chan Sow Lin.

Manakala bagi netizen yang setuju dengan pengenalan laluan baru itu, berpendapat RapidKL perlu meningkatkan kekerapan tren bagi memastikan penumpang tidak perlu tunggu lama.

RapidKL juga dicadangkan menggunakan tren baharu secara bergilir-gilir seperti mana yang dilakukan di laluan Kelana Jaya sekiranya tren tidak mencukupi.

Bagaimana pun, syarikat RapidKL dalam laman Facebook rasminya menjelaskan ganguan bekalan kuasa di salah sebuah stesen merupakan punca kelewatan tren berlaku.- CARI 

7

Bagus
18

Marah
19

Terkejut
15

Sedih
19

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_conan 18-7-2016 03:25 PM
nak tambah kekerapan tren kenelah tambah tren dan gerabak.
soalan aku: bila extension baru di bukak, ada penambahan tren dan gerabak ke??
Quote HazeLJoseph 18-7-2016 03:37 PM
Aku memang kompius manjang tengok route.
Quote krustykrab 18-7-2016 03:38 PM
errrrr...takut aku nak hadap keseksakan ptg nnt....harap2 dah ok la

gila ko, ada ke org laluan ampang kena tukar tren.....sapa la punya idea bodoh ni...
org dari ampang pi balik ke laluan sentul kena hadap benda bodoh ni hari2....
Quote chinta89 18-7-2016 03:39 PM
kesiannya.. kalau hari2 lambat dtg kije haruslah bos bising.
Quote EJALTI 18-7-2016 03:40 PM


Woiiii......sesaknya.....
Bertabah la yg balik keja naik LRT petang kang....
Quote Emperor95 18-7-2016 03:40 PM
Simpati dengan nasib pengguna pengangkutan awam ini.
Quote bangcak 18-7-2016 03:42 PM
apa la nasib

naik keta parking melambung.
naik tren, sesat.
Quote Lina66 18-7-2016 03:43 PM


Bahaya nye berdiri luar dari yellow line tu..

Quote abbyhoney 18-7-2016 03:46 PM
dah muak dgn masalah yg sama ni....tak kira bulan puasa ke tak.... stress...dgn mcm2 PATI dlm train tu....kita sibuk balik kerja diaorg sibuk balik shopping ...
Quote shi_jewel 18-7-2016 03:46 PM
jgn sampai main tolak2 plak bila pintu lrt tu bukak...& lagi satu, bagi org dalam tren tu keluar dulu
Quote pejol 18-7-2016 04:02 PM
chinta89 replied at 18-7-2016 03:39 PM
kesiannya.. kalau hari2 lambat dtg kije haruslah bos bising.

bos mana nak paham situasi pekerja yg gunakan LRT...bos tau nak showcauce je
Quote Changa 18-7-2016 04:06 PM
selayak nya lah dengan acik2 kepam ini
Quote haruslah 18-7-2016 04:11 PM
katanya nak galak kan org naik publis transport

sbb tu rega parking naik 150%

jual tapak parking jer kooooo

tp public transport kalu cam harem x guna gak
Quote syadq 18-7-2016 04:18 PM
Pada masa yg sama, DBKL menaikkan kadar parking kereta supaya rakyat menggunakan pengankutan awam
Quote kentel 18-7-2016 04:19 PM
krustykrab replied at 18-7-2016 03:38 PM
errrrr...takut aku nak hadap keseksakan ptg nnt....harap2 dah ok la

gila ko, ada ke org laluan am ...

eh...bkn slama ni dr ampang akan turun chan sow lin kalau nak ke sentul? kalau ampang ke sri petaling kan direct train? pastu dr sentul timur pun ada direct train ke sri petaling?
Quote kentel 18-7-2016 04:19 PM
Changa replied at 18-7-2016 04:06 PM
selayak nya lah dengan acik2 kepam ini

kekwatnya sis...hujung2 sis royana jua menghadap jam dari illahi...
Quote Peterpan17 18-7-2016 04:21 PM
kentel replied at 18-7-2016 04:19 PM
eh...bkn slama ni dr ampang akan turun chan sow lin kalau nak ke sentul? kalau ampang ke sri petal ...

Tak, dr Ampang straight terus ke Sentul. Klu nak ke Seri Petaling baru tukar kat Chan Sow Lin
Quote kentel 18-7-2016 04:23 PM
Peterpan17 replied at 18-7-2016 04:21 PM
Tak, dr Ampang straight terus ke Sentul. Klu nak ke Seri Petaling baru tukar kat Chan Sow Lin

oh ye...da lama sgt aku x naik train ampang line...slalu guna KJ line...sbb tu slalu confused
Quote nuralisa 18-7-2016 04:26 PM
ishh.. x pahamla route lrt skrg nie..
kalau sekali sekala naik mmg sesatla jawabnya

Lihat semua komen(148)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.103171 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top